[]

Giriş Kat Bahçeyi Eve Katmak? Mümkün mü?

Merhaba,

Sorum başlıkta, İzmir şehir merkezinde bir binanın giriş katındaki evimde ekstra bir odaya ihtiyacım var, acaba teknik olarak mümkün mü bahçenin bir bölümünü oda olarak daireye katmak?


 
Bahçe ortak alan diye geçiyor. Mümkün değil.


  • Take it away honey  (18.02.21 14:21:47) 
Yasal olarak mümkün olsa yapılırdı zaten. Her arsanın binaya izin verilen yüzdesi değilir. Semte sokağa göre değişen bir şey bu. Yasal olarak bunu yapmak isterseniz ya tadilat için yeni proje çizdireceksiniz ya da başka yollar bulacaksınız. Sonra proje onaylanırsa yaparsınız. Diğer türlü yapacağınız her şey kaçak olur. İhbar halinde yıkılır ya da ceza ödersiniz. Mesela son zamanlarda Bodrum belediyesi hiç acımıyor. Kaçakları öatır çutut yıkıyor.

Yıkım maliyetli olduğundan onu da size yükleyebilirler.

Komşularınız olay çıkartmıcaksa kaçak yaparsınız ama benim dediğim gibi kitaba uyduracaksanız proje çizdirmek ve ruhsat aldırmak filan düşündüğünüz gideri çok çok katlar.
  • tessera  (18.02.21 14:22:53) 
eşimin ailesinin site içinde mustakil evi var. kendi bahçelerine beton dökmüşler verandayı büyütebilmek için. belediye yıktırmış sonra :D kendi bahçeleri yani ortak alan değil.


  • elorelia  (18.02.21 14:27:36) 
Kesinlikle kaçak yapmak gibi bir niyetim yok. Bu alanda sıfır bilgi sahibi olduğum için sordum. Bu bahçe binanın arka tarafında kalıyor, tamamen kapalı, izole bir alan. bahçeye tek giriş bizim evden, tapuda da bizim eve dahildir diye düşünüyorum ama emin değilim.

Bu proje çizdirme ve onaylatma işi 20m2 bir alan için ne kadara mal olur sizce?
  • deneme  (18.02.21 14:31:47) 
metrekare olarak sizin eve dahil değildir. bahçe bu, kapalı alan değil ki? kaldı ki büyük ihtimalle arsaya yapılacak maksimum oturma alanlı bina yapılmıştır, yasal olarak böyle bir şey yapma hakkınız yoktur.


  • co2s2  (18.02.21 16:07:52) 
Teknik olarak mümkün
Yasal olarak değil

Eğer daireye katar ve şikayet yerseniz olaylar olaylar...
  • mucoaga  (18.02.21 16:57:11) 
babam ilk evimizde bu dediğini yapmştı. tüm apartandan izin aldı önce, sonra belediyeden yasal izinler alındıktan sonra ekleme yaptık. 20 sene kadar önce oldu bu olay. o zaman çok maliyetli olmamıştı.


  • ada meltemi  (18.02.21 16:59:37) 
incitirler adamı. yapmayın.


  • faaip de oiad  (18.02.21 19:32:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.