[]

maske bu durumlarda takılır mı çıkarılır mı?

iş görüşmesinde, üniversiteye hocaların yanına gidip en az 10 dakika durmam gerektiğinde, sınav mülakatlarında maske durmalı mı çıkarmalı mıyım?

anladığım kadarıyla kimse "çıkar maskeyi yüzünü görelim" diyemiyor linç edilmemek için ama bana pek takılmasını istemiyorlar gibi geldi. kendi aralarında takmıyorlar, 6-7 kişi çalışılan odalar da gördüm maskesiz.

ben takmak istemiyorum ama "ne çıkarıyorsun birader" gibi bir tepki almak da istemiyorum. ne yapacağız?

 
Çıkarmayın tabii ki. 6-7 kişi "hep bir aradayız nasıl olsa" diye maskesiz çalışıyor olabilirler ama siz onların sürekli görüştükleri çemberin dışından katılıyorsunuz ortama. Sizin için de, karşınızdakiler için de risk.


  • kobuzchu kiz  (18.02.21 14:04:03) 
sormak en mantıklısı. herkesin hassasiyeti farklı, kişilere göre değişebilir.


  • sir gawain  (18.02.21 14:05:20 ~ 14:05:55) 
Maskeli gidip, 'Arzu ederseniz çıkarabilirim' demek en uygunu.


  • Mirket  (18.02.21 14:05:47) 
su sartlarda karsi taraf cikarin dese de cikarmam. belki anlik olarak cikarabilirim ama gorusmemi maske ile yaparim. hele ki kapali ortamda... atiyorum guvenlik nedeniyle yuzunuzu gormek istiyoruz diye bir yaklasim varsa anlik cikarip yeniden takarim.


  • exlibris  (18.02.21 14:14:25) 
Yahu ne güldüm. Seni o mülakatta güzel yüzün hatrına mı alacaklar, yüzümü görmek isteyebilirler ne demek? Eğer çıkar maskeyi diyecek bir mülakat jurisi önündeysen, vah ki ne vah. Seni görebilmek uğruna covid olmayı göze almış bir juri, düşünsene! Biz sınav mülakatlarını online yapıyoruz. Hehrangi bir şekilde birisiyle görüşmem gerekti, maskesini çıkarsa kibarca uyarırım içimden, bu kadar tedbirsiz insanla çalışılmaz derim. Ayrıca neden takmak istemiyorsunuz, hayırdır? Yani tedbiri bozacak olağanüstü koşul nedir burada? Kendinizi nasıl gerekçelendiriyorsunuz?


  • velvetmorning  (18.02.21 14:23:27 ~ 14:24:48) 
maskeyi kendi aralarında, kendi öğrencilerinin yanında ve sürekli gördükleri insanların yanında çıkarıyorlar, yanlışlık olmasın. zaten biz bizeyiz ne olcaksa olur diye :) sen yabancı biri olarak aralarına dahil olcaksan çıkarma bence :)


  • superfluid  (18.02.21 14:58:23) 
ofise iş görüşmesine gelenler oluyor, maskelerini kesinlikle çıkarttırmıyoruz. hem onların sağlığı için, hem bizim sağlığımız için.


  • co2s2  (18.02.21 16:14:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.