[]

Çalışmadan para kazanarak yaşanabilir mi?

Atıyorum ben işten çıktım 1 milyon lira param var. Her ay bin lira da kira helirim var diyelim. Evim kendimin diyelim bunun dışında başka malım yok. Şimdi ben bu 1 milyon lirayı faize yatırıp gelen faiz geliri ve kirayla da borsa oynasam batmadan 30 yaşından ölene kadar yaşayabilir miyim?




 
Yaşayamazsın zira reel enflasyon paranı emcükler bitirir faizle ev kirasıyla kurtaramazsın.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (18.02.21 12:38:01) 
böyle bi durumda mısın?


  • iyi olmayan gececi  (18.02.21 12:41:14) 
Sadece yaşam standartımızı korumak için değil aynı zamanda artırmak için çalışıyoruz. Zamanla ihtiyaçların değişecek ve para harcama miktarın giderek artacaktır. emeklilige yakın bu uygulanabilir ama 30 gibi bir yaş için imkansız.


  • spadæs  (18.02.21 12:41:47) 
@gececi 30 yaşımda böyle bir durumda olabilirim


  • ir mania  (18.02.21 13:38:05) 
ev kirasıyla beraber ayda 13-14k gelriin olacak. hepsini yeme bi zahmet günün tamamında boş olacaksın çalışmayacağın için. kredi vs. çek en kötü bi çiğköfteci aç bi yatırım yap ne bilim ev kredisine gir evlerin sayısını artır. ayda 15k ve bomboş 24 saat illaki korurusun paranı diye düşünüyorum. burda da sözlükte de bol keseden sallıyorlar işte yok bitersin ölürsün vs. bence biraz ezbere konuşan arkadaşlar bunlar. ha direkt 15 i yiycem hiçbir şey yapmicam dersen evet sıkıntıya düşebilirsin bi 15-20 sene sonra.


  • papuayenigine02561  (18.02.21 13:44:26) 
borsa "oynarsan" yasayamazsin, parani adamakilli dagitip yonetirsen kral gibi yasarsin. ya da baskalarinin soyledigi gibi fon sirketlerine gidersin onlar beklentin karsiliginda senin icin ucreti mukabilinde yonetir.


  • bay b  (18.02.21 13:51:15) 
Eğer gelen faizi her ay düzgünce kullanabilirsen krallar gibi yaşarsın ve paran hiç bitmez. Tl faizi ile mevduatta kalırsan enflasyon falan eritir de , her ay dolar, altın vs alırsan hiç sorun olmaz.


  • paramolacak  (18.02.21 14:00:03) 
belirttiğin şartlara göre rahat yaşarsın. sadece borsa değil fon ve diğer yatırım araçları da para getirir. akıllı olursan para parayı çeker


  • Improbable  (18.02.21 14:05:38) 
Anladığım kadarıyla miras kalacak. Bunun daha fazlasına sahibim hiç de öyle ömür boyu götürecek bir para değil. Paranızı sermaye olarak kullanıp iş yaparsınız, o ayrı. Ama para durdukça eriyecek. Çok eski bir goygoy bu.


  • ruhen hastayim ben  (18.02.21 14:13:54) 
rahat yasanir ama akillliica davranman gerekir, gelen aylik faizin hepsini ezmemen gerekiyor, ornegin bugunun sartlarinda aylik 14-15 lira gelirin olacak elbet surekli bu sekilde devam etmeyecek ama bu paranin 5-6 lirasini kullanip kalani anaparana eklemek ya da yeni yatirim yapmak mantikli olabilir.

kira masrafin da olmayacaksa yasanir yani
  • exlibris  (18.02.21 14:17:51) 
Bu senaryo tamamen ben bekarken ailemin vefat etmesi durumunda kurguladigim bişey. Yoksa şuan işe gidip geliyorum. Aylık 10k maaş en fazla 500 lira giderim var. Altın ve döviz biriktiriyorum bes'de de 2 ayrı fonda toplam para birikiyor. Fakat bu paradan para kazanma işlerini fazla anlamıyorum. Şuan vadeli hesabım da yok. Altın en üstteyken bozdurmadım hatta dolar ve euro almaya başladım onlar düşmeye başladı. Yine de almaya devam edeceğim. Geçen sene altını bozdurup ev aldım evlerle babam ilgileniyor. bu sene 1 tane daha almayı planlıyor. Tek kalırsam bu taşınmazların kendi oturduğum ev hariç hepsini satıp soruda yazdıklarımı yapmayı düşünüyorum. Tabi evlenirsem bu plan yatar.


  • ir mania  (18.02.21 16:56:25 ~ 16:57:26) 
ilk yanılgı faizin bir gelir olduğu. hayır faiz bir gelir değildir. faiz sadece enflasyon karşısına değeri düşen paranın değerini kompanse eder. sana kredi veren bankanın senden aldığı faiz ise gelirdir çünkü oranı ona göre ayarlanmıştır.

borsa da çözüm olmaz hem nereye ne yatıracağını bilmiyorsun hem de ciddi zarar etme riskin var. 1 milyon lira ile ücra yerlerden 250-300 binlik 3 daire alıp bunları 1500-2000den kiraya verirsen yaşarsın. bu bir gelirdir. çünkü ev sana her ay kira geliri getirdği gibi evin değeri enflasyona bağlı olarak artacaktır.
  • orpheus  (18.02.21 19:30:03) 
altın al. 1 trilyonun 1 sene sonra en kötü 1.3 trilyon olur. 400'e ev al kiraya ver. geri kalan 900 bin'le aynı şekilde uzun vadeli altın. öyle bir yaşanır ki sen bile şaşırırsın.


  • ayseee  (18.02.21 22:10:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.