[]

ufak sineklerden kurtulmanın yolu nedir?

meyve sineği mi deniyor bilmiyorum ufak sinekler var bunlardan nasıl kurtulunuyor?

burda da sordum ama bi cevap gelmemiştii bi tek bende mi var acaba bu sinekler?
(git: 1450272)

 
(git: 1450600)


  • amugochi  (18.02.21 12:52:01) 
Diğer sinek yapıcı noktalar ve çözümleri yukarıdaki duruyuda söylenmiş organik toprağı da ben ekleyim.

Saksı çiçeği varsa topraktan gelebilir. Toprak değişimi en pratiği, aksi takdirde süreç uzuyor.
Sigara külü, çamaşır suyu, arap sabunu vs kontrollü olarak denedim, ilaç da kullandım ama larvalar topraktan sinek olup uçmaya devam etti.
Beş ay sonunda sanırım bitirdim :)
Sineklerin çıkış yerini bulmanız şart yani
  • epitaf  (18.02.21 14:16:45) 
uzun zaman bende de aynı problem vardı. bu yaz hanım memlekette tatildeyken evde tekim, evde yemek yemiyorum, haliyle mutfak çöpü çıkmıyor. akşamları soda kola içki vs içerken suyunu sıktığım limonlar var sadece. nereden geldiler bilmiyorum ama bir baktım her yer küçük sinek olmuş. nereden geldiler bilmiyorum ama limon kabuklarının etrafındalardı sürekli.

yani sineklerin beslendiği şeyleri de ortalarda bırakmayın derim
  • co2s2  (18.02.21 16:31:40) 
Zincir marketlerde ya da milyoncularda satılan ucuz saksı toprakları vardır. Torf'dur o. Toprak değildir. Taban suyunun yükselip alçaldığı yerlerde oluşan börtü böcek ve bitki çürüğüdür yani. Saksıya gelene kadar bir dizi işlemden geçmesi gerekir ki ucuza maletmek için yapmazlar.
Evlerdeki bu sineklerin oluşma alanları genelde bunlardır.
ÇÖZÜM: Saksılarınızdaki torfun üzerini bir parmak kalınlığında kum ya da bahçe toprağıyla kapamaktır.
  • Mirket  (18.02.21 16:55:25) 
Bitki varsa bitkiden cikiyorlardir. En iyi cozum tabi topragi degistirmek. Ama bir cozum de bitkileri 10 15 gun balkonda birakmak, ucup gidiyorlar.

Benim balkon olmadigi icin hatta toprak degistircek bi alanim bile olmadigi icin dr bronner sabunla su karistirip bitkileri onunla suluyorum, yok olmadilar ama %90 azaldilar diyebilirim.
  • mirafiori  (18.02.21 20:08:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.