[]

kilo verme, spor vs

selamlar, yaklasik 10 aydir rejim yapiyorum 8 aydir da spor yapiyorum. toplamda 14 kg gibi verdim. su anda 51 küsür kiloyum, ama boyum kisa oldugu icin öyle zayif filan degilim. bir de vücut yapisi tabii bacaklarim filan bayagi yagli hala.
neyse son 1,5 aydir neredeyse hic inemedim 51'in altina. 51,2-51,8 arasinda dönüyorum ve artik asiri sikildim, delirmek üzereyim. haliyle motivasyon düstü. kacamaklar artti, sporu aksattim. bu kilolari tabii cocukken filan görmüstüm ben, kalan yaglar artik yillarca oturmus yaglar..

hic spor gecmisim de yoktu. gecen sene önce yürüyüsle basladim, sonra leslie'yle evde devam ettim, sonra full body egzersizlerle kaslara yöneldim. arada baydim yürüyüs yaptim. bu ara günde 9.000 adim civari yürüyüs yapiyorum, baska da icimden bir sey gelmiyor. zaten bacaklarimi inceltmek istedigim icin yürüyüs cok da kötü degildir dedim.

ama eger bir iki hafta daha kilom degismezse komple pes etme noktasindayim. 2 ay oldu gram oynamadim. ölcüm de degismiyor bu arada incelme de yok. hedefim de artik tek tek önce 50 alti. sonra duruma göre belki 48 filan.. bilemiyorum da nasil olacagimi o kilolarda.
tavsiyelere acigim, bir süre ara mi vereyim, bu arada diyetisyenle devam ediyorum. o da son kilolar böyle inatci diyor. ama coook sikildim! nerdeyse 1 yil oldu.

öyle iste biraz dertleselim, paylasmak isterseniz biraz sizin tecrübelerinizi dinleyeyim, biraz da ben su kollari bacaklari inceltmek icin ne yapayim öneriye acigim. tesekkürler simdiden.

 
if'le baslamistim bu arada, ama bir ayin sonunda tamamen tikandim, hic veremedim. sonra diyetisyene döndüm. belki onunla konusup if'e uygun bir döngüye girebilirim yine.

aslinda düsündüm de su an da if yapiyor sayilirim. kahvaltimi 9:30-10 gibi yiyorum, aksam da en gec 17-17:30'da bitiriyorum. if icin daha ne yapacagim ki? bir de diyet liste yaparak bu saatlerde yiyorum. yeme süresini 6 saate cekebilirim ama o da cok zor olabilir.
  • kaputt  (18.02.21 11:11:38 ~ 11:15:28) 
Kilo odaklı gitmeyin. If’i hayatınızın bir parçası olarak uygulayın. Bir yerden sonra if yaptığınızı unutuyorsunuz bile. Yürüyüşle kilo veremezsiniz ayrıca. Kadın olduğunuzu varsayarak, chloe ting egzersizlerini öneririm. Uzun yıllar 36 beden olan beni 34 bedene indirdi. Yerinizde olsam tartılmak yerine aynadaki görüntüme bakardım. Tartı çok yanıltıcı ve ilkel bir şey bence.

Bir de paketli gıdaları hayatınızdan zaten çıkardığınızı varsayarak, çok fazla meyve tüketmemenizi öneririm.
  • ruhen hastayim ben  (18.02.21 11:15:00 ~ 11:16:10) 
Tabata yap. Yalnız tabatayı nabız sayılarını falan öğrenerek, olayın mantığına ererek yap. Çünkü youtube'daki tabata videolarının hiçbiri tabata değil.


  • Mirket  (18.02.21 11:15:56) 
Kadınlarda 8,16 dan daha radikal if ler hormon dengesinde sorun çıkarıyor derler. 8,16 if ile kalori sayıp makroları dengelemek, bir de iyi bir spor programıyla bu iş hallolur gibi.


  • Mirket  (18.02.21 11:27:35) 
@mirket tabata icin önerebileceginiz site ya da video var mi en azindan güvenilir bir yerden ögrenebileyim.
bir de baslangicta nasil ilerlemeli, günde 4 dk mi gercekten, yoksa daha arttirmali miyim? bayagidir egzersiz yaptigim icin baslangic seviyesi sayilmam ama tabata hic yapmadim. bir de hangi hareketlerle baslamak mantikli olur?

  • kaputt  (18.02.21 12:25:40) 
@kaerin,

Söylediklerinize katılmıyorum. Spor ve beslenme birlikte yürütülmeli. Dolu bir mide ile uyumak aynı zamamda sağlıklı da değil.
  • ruhen hastayim ben  (18.02.21 12:41:39) 
www.youtube.com

www.youtube.com

Bu iki video başlangıç için iyi. Ama tabata nabızla ilgili bir olay ve hiçbir iki insanın nabzı aynı harekette aynı noktaya gelmeyeceği gibi hareketi yaptıkça hareket senin için kolaylaşacak ve gerekli nabız sayısına ulaşman için daha günden güne daha zorlayıcı antrenmanlar gerekecektir. Ekşi sözlükte konu detayıyla anlatılmış. Ekşi şeylerde de vardı sanırım. Nabız konusunu tam anladıktan sonra sadece ip atlayarak ya da 100 metrelik bir yolda ya da yerinde koşu yaparak da tabata yapabilirsin.
  • Mirket  (18.02.21 12:45:26) 
Merhaba, ben de yazdan beri kilo kilo vermeye calisiyorum diyetisyen destegi ile, aynen 51 de takilmistim
sonrasinda 49 a kadar dusebildim. Eger kilo vermem durursa diyetisyenim 2-3 gunluk detoxlar veriyor, ya da sporu arttirmami istiyor ( bu arada sadece 3-4 gun yuruyus yapiyorum o kadar). Siz de diyetisyeninize danisabilirsiniz belki detox falan verir, ama pes etmeyin ben yilbasi donemi birakin vermeyi kilo almistim, devam edince diyetime birden gitti sonrasinda.

  • carmenta  (18.02.21 13:06:48) 
@carmenta tesekkürler, evet benim diyetisyenim de bir anda gider diyor. benim de bu 1,5 ay icinde aldigim zamanlar oldu bir ara bozdugum icin de 52'ye geri döndüm. insanin motivasyonunu korumasi zor gercekten.


  • kaputt  (18.02.21 13:16:22) 
@carmenta

www.youtube.com

gibi mi?

Taylan Kümeli iyidir.
  • Mirket  (18.02.21 13:21:28) 
acikcasi detox isi bana ne yazik ki pek iyi gelmedi. belki etkili olacak ama, bu bir senelik sürecin basinda baska bir diyetisyenle calistim, bol detoxlu ilerletti ve cok hastalandim. bir ay mide agrisi hic yemek yiyememe gibi sorunlarim oldu. 2-3 ay disaridan bakteri alarak ilaclarla toparladim. hala ara ara ataklar geliyor.
mide bagirsak florami mahvetti ne yazik ki ilk diyetisyenin yaptirdiklari.
o nedenle simdiki diyetisyenim beni anca toparladi, sagligimi ve dengemi bozabilecek her seyden uzak tutmaya calisiyor. gecen uzun zaman sonra ananas yiyeyim dedim. direkt tetikledi, detox zamanlarinda cok yemistim :(
o nedenle 3 günde 3 kg gibi seylere zaten pek inanmiyorum.
  • kaputt  (18.02.21 13:25:38) 
Bol detokslu diyet deyince orada bir durmak lazım. Detoks dediğin senede bir, bilemedin iki. Hani diyet uygularsın bir yerde tıkanır, plato sürecine girer ne yapsan çıkamazsın ya platodan, o durumda uygularsın.
Bir de detoks da diyet de spor da sağlıklı insan işi. Burada yazılanları copy paste kimse uygulamamalı. Herkes kendisinin doktoru olup önce bir düşünmeli.
Örneğin tabata dedik. Kalbe aşırı yük bindirir. Kalple ilgili sorun yaşıyorsa insan, kesinlikle uzak durmalı.
Bir de genelde kadınlar sadece kilo konusuna takılıyorlar ki bu yanlış. Belirli bir noktadan sonra kilo konusu göz ardı edilip vücut yağ oranı düşürülmeli. Şurada aynı kiloda olup farklı görünümde olan fotoğraflar var. Aynı ağırlıktaki yağın kastan çok daha fazla hacimli olması nedeniyle diyetin sonlarına doğru kilo takibi bırakılıp vücut yağ oranı göz önüne alınmalıdır.

onedio.com
  • Mirket  (18.02.21 13:47:03) 
tabii kesinlikle katiliyorum. zaten bence bir noktadan sonra 48-49 filan olursam, artik yaglari kasa cevirmek icin sadece kas egzersizlerine gecmek daha mantikli olur benim icin. zaten simdi de ara ara yapiyorum.
bu arada biraz önce 2-3 dk isinip sonra yolladiginiz 4 dklik tabata videosunu yaptim. bu tam benim seviyemde. ilk gün icin 8 dk ya da fazlasina girmedim. zamanla vücut alisinca öyle devam edebilirim. belki bunun yaninda yine yürüyüsüme de devam edersem ya da kendi egzersizlerime iyi olabilir.

daha detayli arastiracagim tesekkür ederim.
  • kaputt  (18.02.21 14:05:40) 
benimde yazın diyetisyenle ve leslie ile vermiş olduğum 20 kg var. tam hedefime ulaşamadan bıraktım, umarım bir süre sonra kalan 5 kilomu vermek için tekrar başlayacağım.

benim diyetisyen de akşamlar için hafif öğünler veriyordu duraksama olduğunda. Mesela iki akşam 2 adet haşlanmış kabak, yoğurt ve dereotu tüketiyordum. Sonra bir ara yine 2 gün ananas yulaf tarçın ve süt vermişti, blendırdan geçirip 3 öğün bunu tüketiyordum, ara öğünlerim de vardı.

Biraz bünyeyi şaşırtmak gerekiyor galiba. Ama 1-2 kilo için çok da canınızı sıkmayın, 3-5 gün tuvalete çıkamayınca bile 1,5 kilo fazla gösteriyorum.

Çok emek vermişsiniz, çok kilo vermişsiniz, tebrik ediyorum. Keyfini çıkartın bence.
  • Kıllanıcı adı:  (18.02.21 15:46:16) 
@mirket yok pek oyle bir program degil, zaten diyetisyenim tamamen sıvıya dayali detoxlara karsi. Daha çok protein ağırlıklı, karbonhidratın az olduğu 2-3 günlük listeler veriyordu, 6 ayda toplam 2 kere verdi zaten o da kilo vermemin cok yavasladigi zamanlarda.

@kaputt sizin de cok az kalmis zaten eger stress yapiyorsaniz o da etkileyebilir vermenizi ayni sekilde spora cok agirlik verdiyseniz o da tartida yaniltici olabilir. Vucut olculerinizi kontrol ediyor musunuz? Belki inceliyorsunuz ama sadece tartiya yansimiyor.
  • carmenta  (18.02.21 20:41:05) 
yok ölcümde de degisim yok. tersine motivasyonum düsünce sporu da yapamaz oldum bu dönem. yilbasindan beri hic düzenli spor yapamiyorum da..
dün diyetisyenimle de konustum haftaya biz de protein agirlikli detox gibi deneyecegiz. sadece sivi degil onun dedigi de. bir de sabah yumurtali bir kahvalti öglen aksam sebze/mercimek corbali bir liste daha önerdi. bakalim deneyecegiz. tesekkürler :)

  • kaputt  (19.02.21 10:58:04 ~ 10:58:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.