[]

Hava nemlendirici

Merhaba,

Yasadigim sehirde hava cok kuru oluyor ve ben kis mevsiminde oksuruk ve kuru burunla uyanmaktan biktigim icin yatak odama hava nemlendirici almistim.

Gece yatarken 35% nem oluyor odada, calisitirip yatiyorum, sabah 65% ile 80% orani arasinda oluyor nem.

65% gorece normal ama 75-80% olmasinin nasil bir etkisi var? Oda kuf tutar mi mesela? Ya da esyalar zarar gorur mu?
Odayi uyaninda havalandiriyorum ve havalandirmasam da 1-2 saat icinde dusuyor 50%e, aksama kadar da 35lere iniyor.

Siz ne diyorsunuz? O kadar yuksek olunca nem hic burun tikanikligi ve oksuruk olmuyor.

 
ben de aynı sebepten nemlendirici aldım kullanıyorum, içindeki manuele göre %40-60 arası ideal olarak geçiyor. Aynı zamanda nem ölçerim de var, onda da 60 üstü :( emojisi gösteriyor.


  • aynenbencede  (18.02.21 12:36:24) 
@aynenbencede

Evet ama surekli 60% uzeri olmuyor, muhtemelen son 2 saat filan o kadar yukseliyordur.
Simdi 3 saat gecmis, 40%e dusmus bile nem orani :/

Bilemedim.
  • kuehles blondes  (18.02.21 13:14:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.