[]

3 gün boyunca neler dayanir-yemek

Arkadaslar, firinda yemek yapip dolaba koymak istiyoum.
Hergün yemek yapamiyorum yorgun oluyorum.
istiyorum ki 3 gün boyunca yiyim ama bir sorun olmasin.

somon yapsam firin da dayanir mi?
bir de köfte?

tesekkurler..

 
Dayanır ama tadı bence ilk yapıldığındaki gibi olmuyor. Onun yerine yemekleri hazırlayıp, pişirmeden buzlukta falan depolasanız? Örneğin; nohut haşlamak, köfte hazırlamak gibi.


  • ruhen hastayim ben  (17.02.21 23:40:20) 
nasıl sakladığına da çok bağlı ama 3 gün iyi kötü taze pişmiş her şey durmaz mı sanki? sebzeleri zeytin yağlıları bakliyatları kavanozlara sıcakken konservelemek çok daha uzun da götürebilir mesela.


  • harfitarif  (17.02.21 23:46:35) 
köfte de somon da 3 gün dolapta tekrar ısıtılmamak kaydıyla durur. müsterih olunuz. kesin bilgi. ama yeni pişmiş gibi olmuyor.

@ruhen hastayım ben +1
@harfitarif +1
  • istanbul beyefendisi  (17.02.21 23:56:26) 
Somonu 3. güne bırakmamakta fayda var. Garantiye almak için ikinci gün bitirmiş olmanızı öneririm. Köftenin de son günü maksimum 3.gün. Piştikten sonra ikisinin de maksimum 1-2 saat içinde dolaba girmesi gerekiyor, oda sıcaklığına ulaşır ulaşmaz. Onun dışında tencere yemekleri, zeytinyağlılar olabilir. Et marine edebilirsiniz. Üzerini tamamen kaplayacak kadar zeytinyağının içindeki et baya uzun süre dayanır. (Marinasyon için koyduğunuz varsa soğan sarımsak en fazla iki gün kalıp onları ayırdıktan sonra). Sonra bızt bızt pişirirsiniz kolayca. Yeşillikleri hafta sonundan yıkayıp iyice kurutursanız (onu da kuruduktan sonra kağıt havluya sarıp kapaklı kaba alacak şekilde) siz salata malzemesi doğrayana kadar et de pişer 6-7dk’da et & salata yiyebilirsiniz.


  • pandispanya  (17.02.21 23:58:24 ~ 18.02.21 00:02:17) 
Konserve +1, ben sebze yemeğini kavanoza koyup 1 hafta sonra yiyordum, hiçbir şey olmuyordu. Alternatif olarak pişmemiş halini önceden hazırlayıp, yiyeceğiniz zaman tencereye atıp pişirip yiyebilirsiniz de.

Onun haricinde köfte dayanır evet, ama somon (veya herhangi bir balık) konusunda umutlu değilim. Ama somonu hazırlarsanız pişmesi 10 dakika zaten fırında, eve girince fırına atsanız elinizi yüzünüzü yıkayana kadar pişer.
  • plutongezegendegilmi  (18.02.21 00:28:08) 
Şöyle bir şey deneyebilirsin.

www.youtube.com
  • Mirket  (18.02.21 01:24:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.