[]

7 aylık maltese terrier ishal sorunu

merhabalar, 7 aylık maltese terrier oğlum leo dün geceden beri ishal. normalde günde toplamda 3-4 kez kaka yapar ama bu sefer sadece dün gece boyunca 4 kez kaka yaptı ve hepsi de cıvıktı. gece pek uyumadım anlayacağınız. ishal olmadan önce akşam yemeğinde evdeki mercimek çorbasında kalan 2 parça eti vermiştik et yemeyi seviyor diye. o da zaten gayet memnun şekilde götürdü eti. et ve mercimeğin dokunduğunu düşünüyorum. bugün sadece kendi kuru mamasından ve istediği için biraz ekmek ve simit verdim. öğlen kakası yine yumuşakçaydı ama düzeldiğini düşünmeme yetti. ancak birkaç saat önce yaptığı kaka tamamen su olmasa da ishalin devam ettiğini düşündürüyor. hareketlerinde bi sıkıntı yok. keyfi ve yaramazlığı yerinde. 2 gündür izmir çok soğuk olduğu için dışarı çıkartamadım sadece. endişelenmeli miyim? veterinerini akşam 9 olduğundan aramak istemedim belki acil değildir diye. cevaplayanlara şimdiden teşekkürü borç bilirim.




 
o eti vermemeliydiniz.
cins kedi ve köpekler sürekli aynı gen havuzunda üreme nedeniyle sağlık açısından çok daha hassas ve sorunlu oluyorlar.
bundan da en çok deri ve bağırsak etkileniyor genelde.

o yüzden kuru maması dışında herhangi bir şey vermeyin.
zaten 7 aylık olduğu için çok alıştırmamak için zamanınız var.
normalde iki ya da duruma göre üç gün, sabah akşam ercefuryl vermeniz yeterli olur ama bana biraz fazla uzun sürmüş gibi geldi.
yine de sabah veterinere sorun.

geçmiş olsun.
  • blatta hiberna  (17.02.21 23:06:01) 
Muhtemelen düzelir ama isterseniz arayın, içiniz rahat etsin.

Terrier'lere ev yemeği vermeyin. Ben haftada 1-2 kez haşlanmış yumurta veriyorum, onun haricinde sadece kuru mama. Olur da bir şekilde ev yemeği yerse ishal oluyor, evet :/
  • plutongezegendegilmi  (18.02.21 00:22:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.