[]

Zorla Covid-19 aşısı olacağım

Yurt dışındayım ve burada Biontech/Pfyzer aşısı var. Çalıştığım işyerinde herkese aşı yapılacakmış (aileleri ile birlikte). Ben başından beri bu aşılara güvenmiyorum, sonunda altından bir pislik çıkabilir diye düşünüyorum. Sadece komplo teorisi olarak düşünmeyin, doğru düzgün test bile edilmedi bu aşılar. Şimdi ben aşı olmuyorum deme hakkım var tabi ama bu sefer de kaç kişinin arasından çıkıntı gibi olucam.

Sizce aşı olmak istememekte haksız mıyım?

Utana sıkıla da olsa aşıyı reddetmeli miyim yoksa ne reddedicen ol gitsin mi dersiniz?

 
“Ne reddedicen ol gitsin”

Durumun vahametinin farkında olmayabilirsin. Ama en azından bilim insanlarına kulak ver, imkanın varken ol aşını. Komplo teorisinden kaldır kafanı, gerçekleri gör. En fazla etkisizdir aşı dediğin şey, kimsenin bize çip takacağı yok.
  • helena  (17.02.21 14:20:08) 
helena +1

Doğru düzgün test edilmediğini nereden çıkarıyorsunuz? Bilim insanları ve doktorlar varken siz hangi uzmanlığınıza dayanarak aşılara güvenmiyorsunuz?

Geçerli bir nedeniniz (aşının içindeki maddelere bilinen alerjiniz, organ/ilik nakli gibi nedenlerle zayıflamış bağışıklığınız vs.) yoksa aşı olmak istememekte haksızsınız.

@kaerin'in cevabına da cevaben edit: aşının çok sayıda insana yapılması sadece sizi değil, bir üstteki cümlede bahsettiğim aşı "olamayan" insanları da koruyor. Toplum sağlığı için, "ben vücuduma güveniyorum" diye aşı olmamak da yanlış.
  • kobuzchu kiz  (17.02.21 14:26:59 ~ 14:28:43) 
Evet, siz hangi uzmanlığınıza dayanarak, kulaktan dolma bilgilerle güvenmiyorsunuz? Doktor musunuz?

İ
  • sydney  (17.02.21 14:32:21) 
Bir adet direkt aşı sektöründe çalışan arkadaşım var, üstüne şu an direkt covid için çalışan sağlıkçı arkadaşım var ikisinden de duymadim birşey.
Onun dışında 65 yaşında bill gates ve diğer zenginlerin bizi kontrol edecegine, bizi evlere kapatip evrensel maas olayi gelecegine, cinsiyetlerin ve geleneksel kavramlarin ortadan kaldirilip yeni bir dünya yaratilacagina ve bunun 40-50 yildir planda olduguna, dunyayi big pharma yonettigine, trump'un big pharma tarafından yollandigina ve bu yüzden Amerika'nın geleceğinin çok kötü olduguna, amerikan secimlerinin calindigina, teknolojinin cok hizli ilerledigine hatta camasir makinesinin bile bulunmasinin bizi evlere kapanip daha az is yapmamizi sağlamak icin olduguna inanan Fransız bir kayinvalidem var.

Ben bu ikisi arasinda ilkine güvenmeyi seciyorum. Siz ikincisini seciyor olabilirsiniz, bana göre sacmalik ama pasa gönlünüz bilir.
  • logisticsmanager  (17.02.21 14:42:12) 
Reddetmelisin. Sen reddetmezsen başkaları reddetmezse o aşıların yaratacağı fark(!?!!) ortaya çıkmaz. Virüs bile son derece tartışmalı, nerden çıktığı belli değil, testleri güvenilir değil aşıları ispatlı değil... niye aşı olasın ki? Olma.


  • 1bir1bir1  (17.02.21 14:58:59) 
Istemiyorsan istemiyorsundur, basit ve net.

Senin bedenin senin kararın.

Ben de olmayacağım, kimsede yaptıramaz
  • kleider  (17.02.21 15:31:35) 
mis gibi biontech aşısını bulmuşsun, yaptır işte. Test edilmediğini nereden çıkardın ki? Yeterli olacak şekilde test edildi bu aşılar. Vücuduna güvenmekle de alakası yok bu işin. Gencecik sağlıklı insanlar hayatını kaybetti bu hastalıktan. Ayrıca toplumsal bağışıklıkta ne kadar kişi aşı olursa o kadar iyi. Bu durumda aşı olmak istememeyi toplum düşmanlığı olarak görüyorum ben ve hiç onaylamıyorum.


  • nundu  (17.02.21 15:51:44) 
ben de aşı olmayı reddedenlerin bir pislik çevirdiğini düşünüyorum. aşılar aslında taş gibi, yan etkileri yok ama bu aşı olmayı istemeyenler, pandemi nedeniyle oluşan ortamdan nemalanıyorlar, bir kazançları var. tam olarak neden bilmiyorum ama kesin bir pislik peşindeler.

bu düşüncem, aşı olmak istemeyenlerin düşüncelerinden daha "tabansız/argümansız" bir düşünce değil.
  • co2s2  (17.02.21 16:15:36) 
Yukarıda linç eden arkadaşların, soruyu soran kişiyi suçlamalarını haksız buluyorum. Zira bu arkadaşlara göre amerikanın FDA kurumu, piyasaya sürülecek ilaçları yıllarca, boş yere “uzun vadede yan etkileri”ni görmek için bekletiyor. Öyle ki göz lazer ameliyatlarını FDA onayını beklemeden yapmaya başlayan türkiye gibi düzgün bir ülke varken:)
Başka bir durumda ise, üzerinde “diğer antibiyotiklerin etki etmediği durumlar için son çare olarak kullanın” şeklinde uyarı olan antibiyotik grupları var. Ve ekşisözlükte de bir ara gündem olan bu birkaç antibiyotik grubu, kalıcı psikiyatrik sorunlara neden oluyordu (yan etkileri). Ve sizin “ya siz doktorlardan daha mı iyi bileceksiniz” dediğiniz doktorlar veriyordu bu ilaçları. Ha son çare midir değil midir ben bilemem ama kalıcı psikolojik sorunlarım olacağına hafif seyreden faranjitim olsun daha iyi.

eksisozluk.com

www.sozcu.com.tr

Tabi FDA dediğimiz en güvenilir kurum bile yeri geliyor piyasadan onayladığı ilacı toplattırıyor. Neyse, bana bu konularda ahkam kesmek pek mantıklı gelmiyor.

Cevaba gelirsek de; güvenmiyorsanız olmayın bence de. Yukarıda verdiğim örneklerde de görüldüğü üzere, ilaçlara olan yaklaşım kötü olunca komplo teorisyeni olmuyorsunuz.

Şahsen türkiyedeki bir kişi olarak aşı imkanı verseler olurum fakat yukarıdaki kaygılarla olmayacak kişileri yadırgamam. Zira uzun vadede olası yan etkileri görüldüğünde küçümseyerek linç ettiğiniz insanlar sizden daha akıllıca iş yapmış olabilirler.
  • Unde bach canim  (17.02.21 16:16:04 ~ 16:22:55) 
Hocam senin bedenin senin kararın. Haksız değilsin, istemiyorsan olmazsın. Senin vücudun üzerinde senden yüksek bir otorite yok, vücuduna ne yapılacağına karar vermek için herhangi bir uzmanlığa ihtiyacın da yok.


  • plutongezegendegilmi  (17.02.21 17:21:54) 
Bence de istemiyorsan olma. Prifizer aşısının yüz felcine neden olduğuyla ilgili haberler filan çıkmıştı. Bi de aşı olanlar da virüse yakalanıyor öyle haberler de var. Yani bu yıllardır uygulanan bi aşı değil ki.

Örneğin burda çiçek aşısı olmak istemiyorum deseydin, benim cevabım farklı olurdu, etkinliği kanıtlanmış bir aşıyı olmamak sadece sana değil çevrendekilere de zarar verme ihtimali taşıyacağı için aşı olmama hakkın olduğunu düşünmezdim. Mutlaka aşı olmalısın derdim.

Ama bu korona aşısının uzun vadedeki yan etkisini bilmiyoruz. Kısa vadedeki koruma oranını tam bilmiyoruz. Şüphe etmekte haklısın. Neyse çok uzattım ben olsam aşı olurdum ama sen istemiyosan olma.
  • turuncu tonlarda  (17.02.21 22:44:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.