[]

tetanoz

merhaba arkadaşlar,

az önce bulaşık makinesi kapağının iç kısmının üst kısmında bi yer, çivinin kenarı sanırım, elimi kesti, aşıya gerek var mı? en son 2015 kasım'da yaptırmışım...


 
Paslanmış olacağını sanmıyorum. Ben olsam gerek görmezdim. Kolonya ile güzelce temizleyip yarayı kapat.


  • himmet dayi  (16.02.21 21:01:16) 
çok büyük ve derin bi yara değilse gerek yok. derin ve kirli yaralarda 5 yıl geçtiyse yapılması gerekebilir ama basit ve temiz yaralarda 10 yıl kadar koruyucu aşıdan sonra.


  • nundu  (16.02.21 21:13:32) 
Merhaba,

Geçmiş olsun. Tetanozun pas ile pek ilişkisi yok aslında. Sadece tozlu/paslı/kirli ortamlarda bulunma ihtimali daha yüksek. Hem içinizi rahatlatmak için hem de ileride kendinizi korumanız için aşı olmanızı tavsiye ederim.
  • shatskikh  (16.02.21 21:14:29) 
toprakla doğrudan temas etmiş olması gerek. her pas, tetanoza neden olmaz.


  • silah taciri  (16.02.21 23:37:12) 
az önce tetanos aşısı yaptırmak istediğim için bakanlığın yazılarını okudum.
yetişkinlerde 10 yıl koruyuculuk varmış.
onların yalancısıyım.
ayrıca tetanos çok kötü bir hastalıkmış. gözüm korktu. yarı aile hekimime gideceğim randevu almak için.
  • d e j i n  (16.02.21 23:46:05) 
sağlık ocağında anneme yapılan aşının koruyuculuğu 1 yıl denmiş sanırım. o iş biraz karışık galiba :)


  • omonia  (17.02.21 21:59:24) 
bugün ilk dozumu oldum ve taze bilgileri buraya da yazayım. işine yarayan çıkar belki.
aşı için randevu almaya gerek yokmuş. aile hekimine gidince hemen yapıyorlar. hemşire, yanma yapabileceğini söyledi fakat ne aşı sırasında ne sonrasında azıcık dahi rahatsızlık hissetmedim.

toplamda beş doz aşı olunursa koruma süresi 10 yılmış fakat sadece iki dozla bırakılırsa daha kısa süreli koruyormuş.

verdikleri aşı kartında yazdığına göre her aşının arasındaki azami süreler şöyle:
1. doz + 1 ay + 6 ay + 1 yıl + 1 yıl
  • d e j i n  (17.02.21 22:52:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.