[]

İş başvurusu

Çalışmayı çok istediğim bir firma vardı. Bugün bana uygun bir ilan açmışlar, başvurdum(kariyer.net). Başvuru durumuyla ilgili aramalı mıyım? Siz CV gönderdiğiniz bir yere bir de telefonla ulaşıp başvuru durumunu soruyor musunuz? Ben hiç yapmadım bunu, ama bu işi çok istiyorum yapabilirim. Eğer aramalıysam ne zaman aramalıyım?




 
Tabii ki hayır :)

10 bin kişi başvuruyor bazı ilanlara, 10 bin kişi arayıp durumu sorsa bu durum hoş olur mu?

Ben işe alımcı olsam ve başvuran beni arasa "durum nedir?" diye. Elendiniz, iyi günler der kapatırdım heralde :D
  • himmet dayi  (16.02.21 13:48:55) 
bunun en iyi yolu firmanın ilgili departmanından birine ulaşman. IK'ya ulaşmak çok etkili olmayacaktır.


  • ludwig boltzmann  (16.02.21 13:49:55) 
Firmanın varsa instagram hesaplarında gezinin, benim birkaç kez yaptığım başvuru sonrası instagram'dan firma personelinden mesaj almıştım.

Yoksa iş ilanında eksik gördüğünüz ya da aklınıza takılan sorularla ilgili firmaya ulaşabilirsiniz.
  • GoodMorningTeacher  (16.02.21 13:56:43) 
eğer sen de o ilana gerçekten uygun bir profilsen, geri arıyorlar mülakat için.

bir ilan için başvurduğumda kesin ararlar beni demiştim, ertesi gün aramışlardı. iş tanımı, geçmiş tecrübelerine uyuyorsa, ararlar.
  • barabas  (16.02.21 13:56:50) 
Firmada çalışıp ilanı açabilecek kişiyi ya da olası yöneticiyi linkedinde bulup mesaj atın. Firmanızdaki şu pozisyona başvurdum şu özelliklerimden dolayı ilanla ilgiyim vs deyin.

İsteyenin bi yüzü kara.. İKcının onlarca başvuru arasından sizin ilanınızı incelemesi için bunu yapmanın zararı yok.

Şansın yaver giderse bunları yapmadan da ararlar. Ama o ilan Türkiye'de ise, kimse kusura bakmasın Türkiye'de İK potansiyeli büyük ölçüde sıkıntılı. O nedenle kişisel efor harcamak gerekiyor.
  • lcha  (16.02.21 14:02:46 ~ 14:04:02) 
linkedinden firmanın ik sını ekleyip mesaja at. Ben hep bunu yapıyorum, işe yarıyor. Hevesli olduğunu gösterir.


  • kismisolungac  (16.02.21 14:39:46) 
Telefon etme, linkedin'den mesaj ya da email at. Vakti varsa cevap verir, yoksa yapacak bir şey yok ama en azından rahatsız etmemiş olursunuz.


  • plutongezegendegilmi  (16.02.21 14:52:45) 
TL DR: LinkedIn'den mesaj at.

Telefon etme ama mesaj ya da mail olabilir. İşe alım sürecinin İK'dan sonraki kısmını sürdürdüğüm, teknik mülakatını yaptığım veya direkt alımı yönettiğim projelerimiz oldu. İlgili olduğunu göstermek güzel bir şey.

Fakat arama konusunda ise durum diğer arkadaşların belirttiği gibi. Birden fazla kişi aradığı zaman insanların zamanını gasp etmiş oluyorsunuz biraz. Aynı şekilde, aynı kişiden birden fazla mesaj/mail vs. geldiğinde de artık tacize girip rahatsız ediyor.
  • nawar  (16.02.21 15:48:03) 
Yazildigi gibi IK'ya ulasmak cok mantikli degil ama departmandan birilerine (tercihen mudur) ulasmayi deneyebilirsin.


  • cleric  (16.02.21 18:41:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.