[]

çoğu gece rüyamda eski kız arkadaşımı görüyorum - ağlayarak uyanıyorum

merhaba.
ayrılalı bir sene oldu. hiç görüşmedik. gerisi başlıkta yazdığım gibi.. en son dün oldu. çok ta garip bir rüya gördüm. ilişkimiz yüzünden ona verdiğim (nasıl başardıysam artık) zarardan dolayı değişmiş farklı biri vs. bişey olmuş. ninja worrior a katılmış ve kendini sağa sola çarparak kendine zarar veriyormuş çünkü biraz çıldırmış dikkat çekmeye çalışıyormuş vs.. model olmaya çalışıyormuş.

yukarda anlattığım komik oldu ama genelde ağlayarak ya da yüreğim sıkışarak uyanıyorum. geçen boğazım şişti sıkıntıdan. sarılmayı onu sevmeyi sesini vs. çok özledim.

onunla ilgli yaşadıklarımı sorunlarımı mutluluklarımı kimseyle paylaşmadım bu yüzden zihnim allakbullak. bir kendimi suçluyorum bir o iyidir çoktan unutmuştur diyorum. ama artık bu durum canıma tak etti.

akıl verebilecek olan var mı?

 
Ayrılık sonrası çekilen acının normal süreçten daha uzun sürmesini hayattaki boşluklara bağlamak mantıklı geliyor bana. İş/arkadaş/aile durumların nasıl? Onlarla olan ilişkilerinde de mutsuzsan, hayatta sana mutluluk veren az şey varsa, geçmişe duyulan özlem onulmaz bir hale gelebiliyor. Sende bu özlem eski kız arkadaş olarak tezahür etmiş, onunla mutluymuşsun o günleri arıyorsun.

Çözümü ne dersen, hayatındaki diğer paydaşlarla mutlu olmak. İyi ve mutlu bir iş, iyi bir arkadaş çevresi, kısacası bu özlemin yerini ikame edebilecek şeyler. Bunlar her zaman mümkün olmuyor, hele şu koşullarda. Belki psikolojik bir yardım alabilirsin daha iyi gelir.
  • biravekahve  (16.02.21 12:17:17 ~ 12:18:02) 
Rüyalar gerçek hayattan çok daha yoğun duygular içeriyor.
Atıyorum, bir kızla tanışıyorsun, "aa ne hoş kızmış" diyorsun. Hepsi bu. Sonra rüyanda görüyorsun. Bir bakmışsın kıza aşıksın. Uyandıktan birkaç saat sonra "ne alaka?" oluyorsun.

Rüyanda da eski kız arkadaşını görmen sana yoğun duygular yaşatmış. Gerçek hayatta karşılaşsan bu kadar yoğun hisler yaşamazdın eminim.

Eğer tekrar birlikte olma şansınız yoksa başka insanlarla tanış, üstesinden öyle gelirsin. Tabii ki hiçbir zaman unutman mümkün değil. Zaman zaman aklına gelecek yine ama bir yerden sonra "böyle de bir ilişkim olmuştu" diye gülüp geçersin.
  • himmet dayi  (16.02.21 13:37:15) 
Benim 3 seneye yaklaşıyor. 2 sene civarında o çöküş bitti. Hep güzel hatırlıyordum. Ama çok büyük bir aşkı avuçlarımın içinden kaçırmışım gibi hissediyordum. 2 sene civarında bu bitti. Sonrasında yeni biri ile tanıştım. Çok daha büyük bir sevgi ile seviyorum. Derken babamı kaybettim ve aşk meşk işlerinin ne kadar da çocukça olduğunu düşünmeye başladım. Şimdi bir şarkıda duygulanmak, eski sevgiliyi hatırlayıp efkarlanmak babama ihanet gibi geliyor. Belki saçma diyeceksiniz ama ben bunu yahudilerin Auschwitz sonrasında şiir yazmak barbarcadır demesine benzetiyorum. Bu bilgi sana çözüm olmayacak. Fakat paylaşmak istedim.


  • twelfth  (16.02.21 16:52:59) 
hayatini anlamlandirmani oneririm. logoterapi yi bir arastir istersen.
su kitabi okumani ozellikle tavsiye ederim.
viktor e. frankl - insanin anlam arayisi
  • sorusuolaninsanmodeli  (16.02.21 19:15:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.