[]

Neden esir askerlere sivil deniyor?

Ben olayi anlamadim. Askerlerin boyle bir durumda kendilerini oldurmeleri mi bekleniyor?




 
Evet, beklenti o. Dağlıca baskınında esir düşen askerlere de hapis cezası vermişlerdi askerler serbest bırakıldıktan sonra.


  • plutongezegendegilmi  (15.02.21 15:26:21) 
Sözde müjde vericem diye alel acele operasyon yapildi ve sonuc bu.

Terör örgütü bu adamlari 6 sene canli tuttuysa demek ki, anlasmali da alinabilirdi.

Ama anlasmali almak, kahramanlik destani yazmak icin yeterli olmazdi...
  • VIPCH  (15.02.21 15:27:14) 
esir olduğu belli miymiş yoksa aileleri ölü mü sanıyordu 6 senedir.


  • ShadowOfMoon  (15.02.21 15:45:17) 
esir düşen personelden biri khk ile ihraç edilmiş fetöden. belki ondan falandır. ayrıca esir oldukları biliniyordu. aileleri kaç kere muhalefet ile iletişime geçmiş, videoları yayınlanmış, soru önergeleri verilmiş ama iktidar tarafından mesele görmezden gelinmiş.


  • prole  (15.02.21 15:50:33 ~ 15:56:09) 
Ben birkaç yil once okumustum haberlerini. İnsanlar alcak diyip duruyordu. Rutbeli olsalardi da tepkiler ayni mi olurdu?


  • gelmeistemem  (15.02.21 16:19:29) 
askerden esir düştüğünde kendini öldürmesi beklenir. herhangi bir asker esir düşerse vatana ihanetten dava açılır. tskda böyle olduğunu askerde bize söylemişlerdi. şu anki genel kurmat bakanı esir düşmesine rağmen kafasına sıkmamıştır. askeri ahlaka etiğe bence aykırı. koskoca genel kurmay esir düşmez.
yani asker esir düşerse askerliği düşer.

  • mikahakkinen  (15.02.21 16:32:37 ~ 16:33:43) 
"devlet pkk ile anlaşmaya yanaşmadı siz o yüzden hala esirsiniz" bu ve askerlerin önceden yayınlanan vidyoları/mektupları dahil hepsi pkk propagandası ve işe yaramış demek ki.


  • esref  (15.02.21 16:33:11 ~ 16:54:26) 
Cenevre sözleşmesine göre silahsız ve esir oldukları için.


  • boray eris  (15.02.21 16:37:22) 
tamamen algıya yönelik bence

bir altta yazan mirket tamamen doğru demiş. esir askerin kendini öldürmesi gerektiğini ilk defa bu duyuru altında okudum. sallamasyon bilgi.

sinek kralın yazdıgı yanlış. asker sivilken ele geçirilse dahi asker askerdir. general sivil kıyafet ile sokakta gezerken kaçırılsa esir sivil mi diyeceğiz yani.
  • dafuq  (15.02.21 16:48:08 ~ 17:25:06) 
Askerler esir düştüğünde kendisini öldürmesi beklenmez.
Herhangi bir asker esir düşerse vatana ihanet etmiş olmaz ve vatana ihanetten yargılanmaz.

Bahse konu kişiler 'Esir' değildir. 'Esir' denebilmesi için karşı tarafın bir 'Devlet' ve yapılanın bir 'Savaş' olması gerekir ki öyle bir durum yoktur.
Terör Örgütü tarafından 'Rehin' alınmışlardır. Bir devletin görevlisinin rehin tutuluyor olması utanç kaynağıdır. Bu utançtan 6 senedir kurtulmanın yolunu, onların devlet görevlisi olmadığını söylemekte bulmuşlardır.
Yalanın sebebi budur.
  • Mirket  (15.02.21 17:14:53) 
sivil olmak meslekle ilgili bir durum değil. kendi isteği ile silahsızlanmış kişiye sivil denir. esir asker mevlüt kahveci'nin mektubundaki bilgiye göre tüm esirler görev başında değilken, sivilken ele geçirilmiş.eksisozluk.com


  • sinek kral  (15.02.21 17:21:08 ~ 17:22:03) 
Birincisi, asker her zaman askerdir. Tatile bile gitse askerdir. O kesin.
İkincisi asker esir düşerse sivil olur meselesi. Bana çok mantıksız geldi. Dünyada böyle birşey yok. Türkiye'de de olduğunu sanmam. 15 temmuzda g.kurmay başkanı da esir düşmüştü. O da mı sivil oldu ?

  • prizmatik  (15.02.21 19:03:05) 
ben twitter de bir kaç kürt gazeteciyi takip ediyorum.
sanırım olaylar bizim iktidar yanlısı medyanın anlattığı gibi değil.
takip ettiklerimden biri. @ameddicleT
  • ankarakecisi  (15.02.21 21:27:11) 
benim yazdıklarım bize sözlü iletilen şeyler ve komutanların görüşüydü. benim kanunla veya yasayla ilgili bir bilgim yok. tuncelide askerken pkkya yakalanırsanız, sizi ne göreceklerini şöyle olmaz böyle beklenmez yazan arkadaşlar görür. akplilerin askerlerin kurtulduklarına sevinmedik diye 2013te açıklamaları var. ne beklediklerini anlarsınız.


  • mikahakkinen  (15.02.21 21:45:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.