[]

Hayat bazen size de çok zor gelmiyor mu

Bu aralar biraz zorlandığım bir dönem geçiriyorum. 2 ay boyunca hasta oldum ve halen hastayım. Geçmiyor. Abartısız kendime bebek gibi bakıyorum oysa. Ve bebek gibi. Yediğim içtiğim herşeye. Tabi bu nokta da inanılmaz zorlayıcı.

Bu süreçte hastalığım ile uğraşırken bütün işlerim birikti. Evimin bütün işlerini kendim yapıyorum yemek, temizlik, düzen vs vs. Aynı zamanda çalışıyorum. Sanki eskiden bukdr çok yorulmuyordum bilmiyorum.

Arabamı satacaktım kaldı ben ilgilenene kadar fiyatlar düştü, işyeri için bir desteğe başvuracaktım kaldı, aylık 1000 lira zarardayım.

Bazen diyorum ki kendime bir asistan fln mı tutsam. Okdr çok iş var ve ben yetemiyorum. Okdr yoruldum ki.

Sürekli iş dışı ailemin işi ile de uğraşmak mahfetti beni. Hastalığımla ilgilenemedim ilerledi fln. Şimdi 5 kat uğraşmak zorunda kaldım.

Son zamanlarda ne yapsam elimde patlıyor gibi. Bugun o desteği de kaçırmış olmam bardağı taşıran damla oldu sanırım.

Belki de hata bende idi insanlar hayatı iki kişi paylaşıyor tek başıma herşeyle ilgilenmek çok çok yorucu.

Siz herşeye nasıl yetiyorsunuz, haftasonu dahi 7 de uyanan bır insanım, bok gibi de çalışıyorum, bıraz daha böyle çalışırsam tukenmışlık sendromuna girecdğim belki de girdim bilmiyorum.

Belki de insanlar sadece kendinden sorumlu bilemiyorum. Ne yapacağını bilemiyorum. Okdr çok trik noktam var ki. Bu hayatta yasarken okdr çok detayım. Hiç birşeyi alalade yapmama çabam.

Şöyle giyini süslenmekten başka bir bok bilmeyen kendisini başlamalarının üzerine atabilen bir kız olmayı ne çok isterdim oysa, ne çok.. Ama herşeyi moby yapmak zorunda. Sonra kendi içimde patlıyorum işte.

 
Tek başına hasta olmak çok kötü, en son böyle bir grip geçirmiştim, kolumu kaldıracak halim yoktu yemek bile yapamıyordum sadece mandalina ve çubuk kraker ile besleniyordum :)


  • freebird5406_2  (15.02.21 15:03:21) 
her seye tek basiniza yetismeye calismayin, bir noktada tukenirsiniz her anlamda.

ekonomik olarak zorlamayacak ise kesin asistan diyorum
  • sweetoffice  (15.02.21 16:01:22) 
Maddi gücünüz varsa önce temizlik işini halledin, iki haftada bir (bütçeniz uygunsa haftada bir) gelecek birini ayarlayın. Geldiğinde iki tencere yemek de yapıp bırakacak birini bulabilirseniz daha da iyi, en azından 2-3 gün o yemekler götürür sizi.

Bir de her an her şeye yetişmek zorunda olmadığınızı fark edin, ev bazen dağınık kalabilir, mutfağı toplamak ertesi güne sarkabilir. Bazen bazı şeyler dağınık kalsın, bırakın. Pandemi falan derken herkes tükendi, böyle hissetmeniz ve yorulmanız çok normal. İmkanınız varsa 1-2 gün ayırın kendinize, tatil yapın. Bir yere gitmenize gerek yok, aklınızı işten uzak tutup dinlenin, en sevdiğiniz filmleri izleyin, pizza, tatlı falan söyleyin dışarıdan. Kafanız dinlensin. Bazı şeyleri alelade yapın :)
  • kobuzchu kiz  (15.02.21 16:11:47) 
Uzun süredir işsizim sanırım hayatımın en sıkıntılı dönemi


  • karmaşık  (15.02.21 17:04:37) 
bu süreçte hepimizin psikolojisi çok zorlanıyor, yaşadığınız şeylerde çok normal.

hayatında bir partner olupta sizden benden çok daha fazla yalnızlık çeken, her şeye bir de üstüne hayatındaki kişinin sorumluluklarına da tek başına koşturmak zorunda kalan yığınla kişi var. bu doğru bir kıyas değil. elbette sorumluluklarını, dertlerini, sevinçlerini paylaşabileceğin bir yol arkadaşı çok önemli ama bu tek başına çözüm değil.

eğer işler bu kadar yığılıyorsa acaba zaman yönetiminizde mi bir aksaklık var? bunu bir gözden geçirebilirsiniz.

ailenizin işlerine de koşturmaktan bahsedince sanki sınır çizmekte ve hayır demekte zorluk yaşayan birisiniz gibi geldi bana. ya da kurtarıcı, iş bitirici, sorun çözücü rollerine kendinizi fazla kaptırıp burdan besleniyor olabilir misiniz?

kobuchu kızın önerdiklerini bende yazacaktım, o yüzden +1 demekle yetiniyorum. şayet maddi durumunuz bunlara elvermiyorsa misal bir hafta sonu üstünde iyi düşünülmüş ön hazırlıkları yapılmış yiyecekler atabilirsiniz buzluğunuza. benim mesela mutlaka birkaç kap mercimek çorbam olur buzlukta. kavrulmuş kıyma, fırında ön pişirimi yapılmış patlıcan veya kabak bulundururum sonra bunları çözdürür, kıymayı salçayla hazırlayıp hemen fırına veririm. hastaykende çok işe yarar bu tarz ön hazırlıklar. tarhana mesela en sağlıklı ve faydalı hazır çorba bence, yoksa bulundurmanızda çok fayda var.

evle ilgili de ıvır zıvır, biblo, örtü, fazla eşya vesaire toparlayıp kaldırıp evin temizlik süresini kısaltabilirsiniz.

çok yüklenmeyin kendinize. en başta da dediğim gibi çok zor bir süreç bu hepimiz için. hepimizin iniş çıkışları oluyor, çok normal yaşadıklarınız.
  • Phoebe  (15.02.21 17:34:48) 
Benim için de tam tersi... yapacak hiç bir şeyim yok. İş arıyorum yok, kendim bir gelir kapısı oluşturmaya çalışıyorum yok. Ev işleri hemen bitiyor boşluktan. Gıcık olacaksınız belki insan nasıl yapacak bir şey bulamaz diye ama yok gerçekten. Amaçsızca sürüklenip gidiyorum. Beni de bu şekilde yoruyor hayat. Umarım size boş zaman, bana da uğraşacak bir şeyler verir hayat.


  • cometome  (15.02.21 20:23:31) 
@cometome, teşekkür ederim. Hep evrene şükretmeye çalışıyorum. Bazen böyle doluyorum ama anladım. Teşekkür ederim. Size de bir iş bulur inş :)


  • mobydick  (15.02.21 21:12:00) 
Emin olun hepimizin bu gibi sıkıntıları vardır o yüzden umutsuzluğa kapılmayın yine de bu günlere şükredin. Bir de ben sürekli not defterine notlar alırım yada telefona onları kafamdan bi nebze olsun oraya atarak kafamdaki ağırlığı atarım yaptıkça da tik atarım ne bilim alışverişe gidilecek yazıp tik atmak bile çok hoşuma gider. Bir de sosyal çevreniz azaldığından ya da ailenizle zaman geçirmeniz azaldığından karamsar olmuş olabilirsiniz bu alanlara da yogunlugunuzu vermeye çalışın


  • esinikaybetmiscorap.  (15.02.21 22:16:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.