[]

Köpek sahiplendik, köpek için ne alsak?

Geçen hafta barınaga gittik bir 40 dk dolastik kopekle, uyumlu olduk ve ok diyip rezerve ettik. Simdi bu hafta hayvanin ciplenmesi, kisirlastirmasi falan var, tahminen cumartesi bizle olur.
Kendisi 1 yaşında erkek bir kirma labrador. Ilk kopegimiz.
Simdi haliyle malzemeler almamiz lazim, benim aklima gelenler;
-mama ve su kabi
-arabanin arkasinda tasimak icin kullanilacak koltuk kilifi tarzda birsey (buldum böyle su gecirmez bir ürün, www.amazon.fr
-furminator ve normal firca
-tasma ve göğüs tasmasi (bunda nasıl alsam emin değilim, biraz fazla cekiyor genc de olduğu için. Hanimi biraz zorladi)
-yatacak yer (bunu da ne tip almam konusunda emin degilim, yikanmasi önemli gibi bence)
-mama (bir iki tane buldum, yüzde 70 et yüzde 30 sebze/meyve ürünleri ideal gibi. Içinde tahil ya da katki maddesi vs yok)
-oyuncak (bunu da ne alsak bilemedik, köpekle de gidip seçemeyecegimize göre sizin öneriniz var mi?)
-banyo icin ve disaridan geldiginde temizlemek icin havlular
-sampuan (bunu hassas ciltler icin olan doğal yaglarla yapilan versiyonlari var ondan alicam gibi ama sampuan sonrasi ek conditioner da kullanin diyolar)

Sorduğum sorulara ek olarak başka almam gereken bir şey var mı?

 
bir labrador kırması da bende var. tarak olarak tek ürün kullanıyorum ben, şundan: productimages.hepsiburada.net furminator hiç kullanmadım, ama bu yetiyor, ince uçlu kısmıyla tarıyorum.

boyun tasması kullanıyorum, benimki biraz ayı olduğundan çok çekiştiriyor. encrypted-tbn0.gstatic.com bunun özelliği çok çekince boğazda baskı yaratıyor, dizginlemesi kolay oluyor.

yatacak yer olarak minder diktirmiştim, piyasadaki köpek yataklarından daha uyguna gelmişti, öyle de araştırabilirsiniz.

fransa'daki mama markalarını bilmediğimden bi şey diyemiyorum, trde olsa imkanınız varsa acana alın derdim.

oyuncak biraz şans işi, benimki sadece kemireceği tarzda oyuncaklar seviyor, şunun gibi: www.amazon.com.tr ama ne sevdiğini anlayana kadar çok oyuncak denedik.

havlu için biz evdeki eski bi bornozu kullanıyoruz, yeni bi şey almaya gerek var mı bilemedim.

şampuandan sonra ek conditioner kullanmadım hiç, gerek de yok bence ya.

ek olarak evde tentürdiyot hazırda olsun. yağmurlu havalar için yağmurluk da iyidir, daha az üşür. tasma kayışı olarak uzayanlardan alın çok rahat edersiniz. bir de kıyafetleriniz için tüy toplayıcı rulo alın.
  • pide  (15.02.21 11:43:22 ~ 11:52:11) 
Hayırlı olsun:) oyuncak için veteriner önerisi halat tipi oyuncaklardan alın. Diş taşlarını yok etmede yardımcı oluyor.


  • suicides underground  (15.02.21 11:53:26) 
öncelikle starter pack olayını çok kapsamlı tutmayın.
acil ihtiyaçları alın ve gerisini yavaşça toparlarsınız. 1 yaşında diyorsunuz, büyüme daha bitmemiş.
-göğüs tasması çekiştirmeye teşvik eder köpeği. bunu şimdilik sallayın, öncelikle @pidenin ki gibi bir 7/24 takılı olacak tasma, bir tanede zincir boğma alın. gezilerinizde bunu kullanarak yanınızda yürümeyi ve çekiştirmemeyi oturtacaksınız.
- fırça tamamen size kalmış, 2tane almaya gerek yok 1 tane alın. laboşlar kısa tüylü olduğundan çok sorun yaşamazsınız zaten.
-yatak konusunda ben her yere taşıyabileceğim şeyleri tercih ediyorum. (yatak aldım 1 kere kullanmadı) bir kilim, polar battaniye, shaggy halı gibi. salonda yeri belli, yatak odasının girişine seriyorum yatağa çıkmıyor ve yerini biliyor gibi gibi gider bu olay.
-mama konusunda fazla kasmayın. 3-5 kilo küçük paket 1-2 marka deneyerek seveceğini bulacaksınız. çok enerjik köpekler değil labradorlar, sakın ha protein miktarı maksimum olan acana gibi mamalara yönelmeyin. ishalden kurtulamazsınız.
-oyuncak ısırma-çekiştirme için ip, bir tane de top işinizi fazlasıyla görür.
-aksine şampuan çok tavsiye edilmez. hatta köpeği gelişi güzel yıkamamalısınız dahi. kısırlaştırma falan filan zaten bir süre yıkayamayacaksınız, en kötü kontrolde falan gittiğinizde veterinerde yıkatırsınız.
  • qxgviper  (15.02.21 13:14:25) 
Yüzde yüz tahılsız mamalar yorucu. Az tahıllı bir şey alın.
Yüzde 70 protein oranı hayvan için çok fazla.

Evden bir havluyu köpeğe ayırabilirsiniz. Köpek ayakkabıları alırsanız her çıkış girişte el ayak silmeyle uğraşmazsınız. Biz siliyoru, uğraşıyoruz.

Ödül maması, kemik, halatlı oyuncak iyidir.

Masrafları çok abartmayın, heyecanınızı anlıyorum. Köpek yatağı gereksiz mesela. Nerede isterse orada yatacak çünkü.
  • jalapeno  (15.02.21 15:17:59) 
@jalapeno hocam ben de nerede isterse yatsin istemiyorum, özelikle yatakta :) ona calisacagiz iste.

Onun dışında harbiden bu mamaları öyle almayalim mi ya? Tahilsiz alin diyorlardi genelde redditte falan.

Yikama konusunda ayda 1 olarak gördüm.

Havlu konusunda biz de yeni eve tasindigimiz için ve bir kaç yıldır burada oldugumuz için bir sürü havlumuz yok haliyle lazim :)
  • logisticsmanager  (15.02.21 17:00:28) 
yıkamak için ayda bir sık bir süre. ben havalar kötüyken yıkamıyorum mesela, yazın pansiyona bırakacaksam onun dönüşünde yıkıyorum, bir de havalar ısınırken ve sonbaharda. sık yıkanması kokmasına neden oluyor derideki koruyucu tabakanın zarar görmesiyle alakalı olarak.

ben acanayı önerdim çünkü bizde tüy dökümünü en aza indirdi mucizevi bir şekilde. aldığım mamada tahıl vardı ama az da olsa. labradorlar enerjik köpeklerdir ayrıca, ishal durumunun yaşanmaması için mamayı önceki mamasıyla karıştırarak alıştırıyordum.
  • pide  (15.02.21 17:07:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.