[]

Pandemide erasmus

Merhaba,
Seneye tez döneminde erasmus programına katılmak istiyorum. Ama bu pandemi, işleri zorlaştıracak gibi. Anlaşmalı üniversitelerin bazıları 2020-2021 eğitim yılında coronadan dolayı exchange öğrenci kabul edemediklerini duyurdular. Kısacası seneye de aynı durum geçerli olabilir.

Benim merak ettiğimse şu, pandemi sürecinde erasmus yapmak akıllı işi mi? (Şimdi kendimi ikna etmeye çalışıyorum.)Tez döneminde gitmeyi planladığım için labda, hocalarla işim olacak sonuçta. Pandemi en fazla gezme tozma kısmında kısıtlar beni. Lisansta gidemediğim için içimde kaldı :D Biraz da hevesimi almak için gitmek istiyorum.

Pandemi sürecinde erasmus yapanların deneyimlerini merak ediyorum. Paylaşırsanız çok sevinirim.


Peşin peşin söylüyorum. Gitmek istediğimden tam emin olunca erasmus koordinatörlerine mail atıp onların yönlendirmelerini de isteyeceğim.

 
onumuzdeki bahar donemine kadar asilamalar tamamlanmis olur avrupada, pandeminin etkisi cok kalmaz.

pandemi doneminde erasmus yapan olmadi sanirim, okullar uzaktan egitime filan gectiler, kabul etmediler. onumuzdeki yila kadar lablar filan acilmis olur okul acisindan bir sey kaybetmezsin bana kalirsa.

ulkeler okullari acmak icin ellerinden geleni yapiyorlar.
  • fakyoras  (14.02.21 20:43:01 ~ 20:43:16) 
pandemi patladığında İTalya'da ersamustaydım. bok gibiydi.


  • prole  (15.02.21 00:17:34) 
Erasmus kordinatörlerine yazmaya başlayabilirsiniz bence. Lablar tamamen kapalı değil. Belirli önlemler alınarak çalışmalar devam ediyor.


  • absolutelydevastated  (15.02.21 00:29:34) 
eylül 2020'de letonya'ya gittim, yeni geldim sayılır.

pişman mısın dersen kesinlikle değilim, çok farklı bir tecrübe oldu ama neredeyse çocuk yaştan beri hayalini kurduğum erasmus'un yanından bile geçemedi. benim oranın yerlisi arkadaşım vardı, onunla vakit geçirme & sıkışırsam ona danışma şansım olduğu için nispeten rahattım. gidişi, karantinası, dönüşü, testi, kısıtlamaları vs. bayağı stresli bir süreçti. okul zaten bir ay açık kaldıysa kaldı, gerisi online oldu, öyle olunca derslerde de fena çuvalladım şahsen. akademik açıdan yarardan çok zarar veren, bomboş bir dönem oldu.

"bu benim hep hayalimdi ve kesinlikle tecrübe etmek istiyorum" diyorsan bence pandemide bile güzel olabilir. insan eğlenceli anılar biriktiriyor her halükarda, sonuçta burada yaşayacağından daha farklı şeyler yaşamış oluyorsun. ama işte partiye gideyim, gezeyim, her şeyiyle nefis bir erasmus tecrübesi olsun dersen onun için zorlamaya gerek yok.

ben beş ay boyunca ülke dışına çıkamadım mesela. bir ara kısıtlama yüzünden arkadaşla markete birlikte giremiyorduk düşün, birbirimizi tanımıyormuş gibi 1-2 dakika aralıkla giriyorduk kdfdjfdk öyle saçmalıklar. hiç erasmus yapıyormuş gibi değildik yani.

özetle akademik kaygın ve büyük beklentilerin yoksa, erasmus yapmadığın takdirde içinde ukte kalacak türde bir şeyse git. en azından "yapmadım" demezsin. yok eğer düzgün erasmus tecrübesi istiyorum dersen riskli. olmaz demiyorum, belki o zaman şartlar çok daha olgunlaşır ama belli olmuyor. ben letonya'ya gittiğimde hiçbir kısıtlama yoktu ve toplu taşımada maske bile takılmıyordu. döndüğümde avrupa'nın kişi başına vaka sayısı konusunda en kötü ülkelerinden biri haline gelmişlerdi. çok çabuk değişiyor her şey.
  • der meister  (15.02.21 00:32:11) 
Altı senelik üniversite hayatımın en güzel dönemini erasmusta geçirdim. Erasmusta aldığım kararlar dönüm noktam oldu ve yurtdışına yerleştim. İyi ki yapmışım.


  • hepbiarayisicinde  (15.02.21 00:45:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.