[]

dikis sorusu, 2 tane

su alttaki el dikis makinesini aldim.

1) penye dikis tutmuyor. penyeler hassas oldugu icin elle mi dikmek gerek.
2) dugumu elle atmak gerekiyor bu makinede. singer gibi dikis makineleri dugumu kendi mi atiyor? yoksa yine elle mi atmak gerek?

pandemi halleri...

www.amazon.co.uk

 
Pente için ayrı makine oluyor bildiğim kadarıyla. Normal masaüstü dikiş makineleri de dikemiyormuş.

İkinci soruyu bilmiyorum.
  • curukturpkokusu  (14.02.21 20:21:41) 
3-4 günlük beginner dikişçi olarak:
2) makineler düğümü kendisi atıyor gibi bir şey. Çok sıkı diktikleri için ve kumaş bittikten sonra iğneyle birkaç boşa vuruş yaptığımız için ip kendiliğinden düğüm oluyor.

Penye için sadece mantık yürütebilirim. Esneyen kumaşların dikimi biraz zor. Ona göre iğne seçimi yapmak gerekiyor, tansiyonu ona göre ayarlıyoruz ve mesurada ip olduğundan emin oluyoruz :)
  • beetlejuice  (14.02.21 20:22:54) 
İplik tansiyonunu ayarladıktan sonra kumaşı gererek penye dikmek mümkün. Sizdeki makineyi hiç kullanmadım, makine küçük ve hafif olunca kumaşı germe sırasında yerinde sabit durmayabilir.

Düğüm konusuna gelelim. Geri dikiş yapabiliyorsa 3 geri-3 ileri şeklinde sağlamlaştırma yapıp ipi kesebilirsiniz. İplik takma, ipi kendi kesme özelliği olan makineler de var. Bütçeye göre değişiyor özellikler. Kendi kendine nakış yapan bile var. Pek tabi ipleri siz takıyorsunuz, bilgisayardaki şablonu siz yüklüyorsunuz. Bir de 40-50 bin TL veriyorsunuz, o kadar.
  • ?  (14.02.21 21:27:20) 
Açılın uzman geldi :d
1. Penye her makine dikmez, penye dikişi özelliği olacak, ona göre de penye iğnesi takılacak. Ancak penye özelliği olmayan makinelerde penye iğnesi takarak ve yukarıda söylendiği gibi kumaşı esnetip ayarlayarak bir nebze dikebiliyoruz. Fakat yine de bazı penyelerde işe yaramıyor bu taktik.

2. Singer vs gibi makinelerde geri vites gibi geri dikişi yapan bir mekanizma oluyor, bununla ileri geri şeklinde dikiş başı ve sonu düğümlenmiş oluyor. Eski tip bu özellik olmayan makinelerde de elde düğüm yapılıyordu.

Asıl önemli konu ise, bu aldığınız ürün normal dikiş işinden ziyade ufak tefek işleri acil halledebilmek için kullanılabilecek bir şey. Denemedim, çok da gömmeyim belki daha efektif kullanabilenler olabilir ama sorularınızı bu makineyle çözebileceğinizi sanmıyorum.
  • epitaf  (14.02.21 21:52:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.