[]

kediler dışarı çıkmak isterler mi?

sanırım şöyle bir algı var; "kediler, köpekler gibi sıkılmaz, dışarı çıkmak istemezler"

kendi kedimden yola çıkarak benim cevabım şu yönde; dışarıyı görmemiş kedi çıkmak istemez ama görenler çıkmak ister. bir yıl kadar hiç dışarı çıkmadı bizim kedi, sonra bahçeli bir eve taşınınca, yavaş yavaş bahçeye alıştırdık ve kış ayları hariç günün yarısını bahçede geçiriyor hayvan, balkonun kapısını açar açmaz fırlıyor bahçeye :)


 
Dışarıyı görse de görmese de her şekilde dışarı çıkmak ister. Hele ki kediler kısıtlanmaktan ölesiye nefret eden hayvanlardır. Ha dışarı alışkın olmayan kedi çıkınca bi ürker o ayrı, ama ruhunda kısıtlanmak yoktur. Kısıtlanan kedi mutsuz olur, sağa sola zarar verir.


  • msb  (13.02.21 21:27:55) 
Benimki ilk çıktığında, komando gibi sürünüyordu korktuğu için sanırım sonra alıştı, şimdi o korku salıyor diğer kedilere :)


  • mezarkabul  (13.02.21 21:39:06) 
Görmeseler de duvarların ardında bir şeyler olduğunu hissettikleri an çıkmak istiyorlar benim gözlemime göre. Yani yalıtılmış bir ortamda dışarıya ait hiçbir ses/koku/titreşim almıyorlarsa dünyanın sınırının o duvarlar olduğunu düşünüyorlardır belki. Ama yine de ufak alanlar doğaları gereği dar geliyor, dışarıyı görmemiş olsalar da her halükarda sınırı aşmaya çalışıyor olabilirler.

Bizimki 1,5 yaşında, 1 yaşına kadar korkudan balkona bile pek çıkarmadık, ancak kucakta falan çıktı fakat bir yerden sonra kendisi çıkmak istiyor. Artık gidip kapıyı aç diyor bağırarak :) bıraksam bütün gün oturur herhalde orda, soğuk falan da dinlemiyor dana.
  • orient blue  (13.02.21 22:52:57) 
görenlerde ya da sokaktan gelenlerde çıkma isteği daha çok oluyor.
görmeyenlerin bazısı korkuyor, bazısı merak ediyor.
çıkartmazsanız, dışarıda yaşamış kedi olsa bile bir süre sonra çıkmak istemiyorlar ve ev hayatına alışıyorlar.
dışarı çıkartılmayan kedi kısıtlanmış değil, evinde mutlu mesut yaşayan kedidir.
herhangi bir zarar falan da vermez, yaşadığı eve uyum sağlar.
  • blatta hiberna  (13.02.21 23:08:30 ~ 14.02.21 16:25:43) 
Bence kedi köpek arasındaki fark kedinin kendi kendine yetebilmesi ama köpeğin hep insanına ihtiyaç duyması.

Benim kedim dışarıyı bilmiyor, bebekken annesi reddettiği için aldık bu yüzden sokağı da öğrenmedi. Hiç çıkmak istemedi ta ki karşı dairemizdeki komşu da kedi alana kadar. Diğer kedinin sesini duyup kapıyı tırmalıyor çıkıcam diye.

Teyzem yurtdışında ve bahçeli evi var. Kedisi özgür istediği zaman girip çıkabiliyor. Mamasını yiyip diğer evlerdeki sevgililerine gidiyormuş. O da evde kapalı kalamıyor en başta özgür yetiştiği için.
  • jazzabel  (14.02.21 15:53:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.