[]

60 bin bütçe için bu araç nasıl?

ilk araç olacak. usta şoför değilim.
ayağımı yerden kessin, masrafı az olsun ve fena da görünmesinden başka bir beklentim yok. bütçe max. 60 bin.

her türlü yorum ve öneriye açığım.

www.sahibinden.com

 
araba güzel ama biraz daha kolay satılacak bir şey alman daha iyi olur düşüncesindeyim.

60 bin tlye

focus
accent admire
megane 2
clio falan alınabilir
  • tabii lan manyak mısın  (13.02.21 19:30:12) 
araç ile ilgili herhangi bir şey söylemeden önce, galeriden araba almayın. ötesi yok.


  • ykyt  (13.02.21 19:34:23) 
araç çok küçük ve piyasası parçası sorun olabilir. b segmentine çıkmaya çalışın. 2007 sonrası yaris 1.0 bulunamaz mı bütçelere?

ayrıca galeriden araba asla almayın +1
  • signore  (13.02.21 19:44:53) 
@tabii lan manyak mısın
çok teşekkürler ama sedan düşünmüyorum yazmayı unutmuşum. hback bana daha uygun.

@yky
çok yakın akrabası galerici olan biri olarak ne demek istediğini çok iyi anlıyorum.

@signore
yaris'e de bakacağım.
(hatta şu an bakıyorum, gerçekten daha iyi görünüyor. rakamlar da makul. çok teşekkürler)
edit 2: yok, yaris'ler az daha pahalı. biraz yukarı çıkmak gerekiyor.
  • hommedunord  (13.02.21 19:46:02 ~ 19:55:04) 
Bütçe çok düşük aslında ama bu bütçeye bu araba alınmaz.

Arabanın 4 kazası var. İkisinde hasar bedeli yazıyor. Sadece ikisi bile 13.500 lira tutuyor. Şimdi 13.500 lira az gibi gelebilir ama aracın kaza yaptığı tarihte bu arabanın fiyatı zaten maksimum 20 bin lira falandır. 2012'de ben 2006 dizel fiesta'yı bile 19 bin liraya aldım. Bu araba A segmenti ve benzinli. Yani aracın kaza masrafı bedelinin %70'i kadar neredeyse.

Eksper raporuna baktığımızda kaput ve ön çamurlukların değiştiğini, sol ön kapının da boyalı olduğunu görüyoruz. Yani bu araç yaptığı kazada kokpite kadar içeri girmiş. Dolayısıyla mekanik aksamın her türlü sürprize açık olduğunu söyleyeyim. Yani 56 bine bu aracı alıp bir 56 bin de ön takımlara masraf yapabilirsin.

14 yaşında araçta elbetta kaza, boya, değişen olabilir ama kaput değişmiş ise ve özellikle kaputla beraber ön çamurluklar değişmişse o araçtan hayır gelmez. Tecrübe ile sabittir.
  • himmet dayi  (13.02.21 19:58:38 ~ 19:59:27) 
Almayi dusundugunuz arac buysa tavsiye etmem. Onden kazali ve belli ki ciddir bir kaza. Sase uclarinda islem oldugundan bahsedilmis. Bu butceye 2004-2005 model daha uygun bir sey alabilirsiniz bence. Bunu kesinlikle almanizi tavsiye etmem.


  • randomkiss  (13.02.21 20:02:57) 
Bence bu arabaya yanaşmayın, arkadaşlar sorunlarından bahsetmişler.
Ek olarak ise motor gücü de çok düşük. Sollama yapmaya kalsanız sollama yapamazsınız o derece. Kullandığınız şehirde trafik azsa sorun değil ama yoğun trafikte zorluk çekersiniz

  • bigcaptain  (13.02.21 20:07:47) 
çok teşekkürler yorumlar için.

rapora ben de göz attım @himmet dayı'nın dikkat çektiği noktaları pas geçtim.
benim kafa bugünün değerlerine gitti, kazanın tarihine bakmamışım.

2004, 2005 model araç alacağımı sanmıyorum. 2007'den eski araba almamak şeklinde bir düşüncem var.

motor gücünün azlığı, aracın kendisinin küçük olması gibi şeyleri çok fazla önemsemiyorum, kullanım tarzım ve amacım orayı tolere eder. ancak asla ama asla istemeyeceğim şey aracın başıma bela olması. o yüzden gerekirse bütçeyi arttırıp sorun çıkarmayacak bir şey alabilmek için beklerim. hiç acelem yok.
  • hommedunord  (13.02.21 20:32:07 ~ 20:33:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.