[]

istanbul vs dubai

sizce taşınmalı mı ?
aynı banka aynı iş

1-istanbul : 26.000 brüt maaş , yaklaşık 16.500 nete geliyor + senelik 1 maaş civarı bonus var.

2-dubai : 30.000 AED (60.000 TL) net maaş (dolara endeksli) + senelik 1 maaş bonus.

2sinde de aileyi kapsayan özel sağlık sigortası var. istanbulda izin yılda 15 işgünü, dubaide 25 işgünü.

çalışmayan eş + 1 bebek var.

 
Soruyu mu anlamadım diye 2-3 kez okudum ama galiba anladım ve burada kalmanız için hiçbir sebep göremedim.

Edit: bankadan istifa ettiğim için kalkıp duvara vuracağım şimdi kafamı. Hangi banka bu qnb mi? Odea mı? Gideyim yatayım kapısında işe alsınlar beni alllahımmm :((
  • irene  (13.02.21 17:45:06 ~ 17:47:52) 
Mayış dört kat artıyor neredeyse, ben olsam giderdim.

İki ihtimal geliyor aklıma soruyu görünce.

Ya troll sorusu ya da sen gitmek istiyorsun ama eşin istemiyor.
  • mezarkabul  (13.02.21 17:49:23) 
mekanlar yerler elbet önemlidir ama asıl önemli olan hayat şartların. birinde 1 senede milyonluk oluyorsun neredeyse. istanbulu daha çok seviyorsan bile bu aradaki maaş farkı için dubai seçilir derim. hayat standartlarının ne kadar değişeceğini düşün bir.


  • papuayenigine02561  (13.02.21 17:52:41) 
maaş artıyor ama kiralar, genel ihtiyaç (telefon, internet, su, elektrik, klima vb) + mutfak harcamaları da yüksek dubai de


  • the junior jr  (13.02.21 17:53:50) 
Netten hızlıca baktım da İstanbul 38. Dubai 35. Sırada pahalılık bakımından. Aşırı fark yok doğruysa bilgi.

Zengin Araplar, aşırı görgüsüzdür, birkaç yıl para kazanıp, Avrupa ülkelerine geçmenizi veya Türkiye'ye dönmenizi öneririm.
  • mezarkabul  (13.02.21 18:09:25) 
Uzun sureli mi dusunuyor yoksa kisa sureli mi?

Dubai uzun sure oturmayi dusunecek bir yer degil bence, cok bilgim yok ama cocuk yetistirmek de zor olabilir. (Yabanci okullar varmis diye duydum). Oraya giden arkadaslarim genelde ya para biriktirmek ya da baska yere adim olmasi icin gitti.

Turkiyeden muhtemelen her turlu iyi olacaktir ama uzun sure durmayi pek onermem.
  • fakyoras  (13.02.21 18:19:16) 
gidilir, çocuk okula başlayana kadar kalınır. çocuk okula başlayınca o para sıkıntı yaratır.


  • roket adam  (14.02.21 09:13:25) 
bence bu soruyu soruyorsan dubai'ye tasinmak sana gore degil. cevabim istanbul.


  • hot potato  (14.02.21 09:43:07 ~ 09:45:46) 
Dovizi tlye cevirip karsilastirma yapmanin hicbir faydasi yok.
Yurtdisinda pahali sayilabilecek bir sehirde yasiyorum. Numbeo rakamlari cok dogru degil ama bir fikir veriyor. Calismayan es + cocuk durumu bende de var. Benim yasadigim sehirle dubai'yi karsilastirinca insan gibi yasamaya calisirsaniz verecekleri maasin %80-85ini rahat ezersiniz, biraz artar gibi.

Dolayisiyla amac ciddi para biriktirmek falansa o is zor gibi. Ben arap colune cok ciddi para kenara koyamacaksam gitmem ama kisiye gore degisir tabii.
  • cooperr  (14.02.21 09:55:15) 
ne kadar süre kalınacak?
eş neden çalışmıyor? yani eş burada da mı çalışmıyor yoksa bebek izninde falan mı?

TL ye çevirip bakma.
maaşlardan her iki taraf için de kira, faturalar, market alışverişi gibi şeyleri düşüp gün sonunda kalana bak.

dubai pahalı bir şehir, maaş 3 kişi için wow süper değil. ama iyi bir maaş. böyle durumlarda maceraya atılma motivasyonu da sağlayacak bir çeşit maaş olması beklenir. biz türkiyeliler sürekli ülke ülke gezmeye alışık insanlar değiliz üstelik. ayrıca dubai dubai de olsa arap kültürü? :/
çocuğun eğitimi açısından da işler zor. okul öncesi eğitim ne ve nasıl olacak ://


bence gidilir, eş hiç çalışmayacaksa 2 yıl civarı kısa süre kalınır, deneyim kazanılır, başka ve daha batıda bir ülkeye gitmek için güzel bir referans elde edilir.
  • rewlack  (14.02.21 11:16:10) 
Havasına suyuna bak 1 hafta tatile gidip
Gerçi şu an kış sayılır ora da

  • bir soru sorcam  (14.02.21 11:18:23) 
Ben de burada bir arap bankasındayım. Dubai’ye giden birebir samimi olduğum insan yok ama arkadaşlardan duyduğum kadarıyla gidenler çok memnun.
Ben olsam giderim o tecrübeyi yaşarım. Eş çalışmadığı için çocuk okula başlayana kadar rahatsınız o maaşa da sürünecek haliniz yok. Neden denemeyesiniz ki?

  • cilekli pasta  (14.02.21 14:02:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.