[]

Kedi sahipleri!

Selam (:

Kedi sahiplenmeyi istiyorum epeydir ve şu ara bu isteğim hepten arttı ama tüy konusu benim için çok büyük soru işareti. Bir dönem çok büyük sorundu hatta.

Nedir be değildir durum. Hani çalışıyorum ve tek yaşıyorum bir de, evin temizliği bende. Bilmiyorum hani kedi hayvanı köpek gibi değil diye biliyorum. Kısmen bağımsız canlılar oldukları için çok sorun yapmazlar gibi geliyor ama temizlik işi iyice zorlaşacak mı? Olur olmadık yerden tüyleri mi çıkacak? Siyah giymek haram mı olacak :( Tabi ilgi konusunda da yanılıyor olabilirim. Bilmiyorum.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Napsam :/

 
Arkadaşım sokaktan kedi al diye seni kandırmayacağım kendimi bildim bileli kedi bakmış biri olarak söylüyorum ki evet siyahlar haram olacak. Dyson süpürge alana kadar her gün evi süpürüp rulolasak da tüyden kurtulamıyorduk. Dyson alınca tüy sorunu çözüldü. Yani diyeceğim o ki tüy sürekli temizlik istiyor. Ama kedi sahiplenmeye karar verirsen istanbul içi hemen temin ederiz:)


  • suicides underground  (12.02.21 20:19:47) 
Kaliteli mama, robot süpürge, iyi bir süpürge (dip bucak temizlik için) ve kurutma makinesiyle tüy sorunu çok büyük oranda halloluyor ama sıfırlanıyor mu? Hayır. Özellikle de mevsim geçişlerinde tüy döküyorlar. siyah giyinebiliiyor muyuz? Gayet giyiniyoruz, kurutmaya atınca tertemiz çıkıyor tüm giysiler.


  • fraise  (12.02.21 20:26:36) 
Hocam tüy bu işin bir parçası maalesef. Biz de Dyson yardımı ile bu olayı minimize ettik ama siyahlarda maalesef öyle bir durum var :)


  • giovanne  (12.02.21 20:42:55) 
Russian Blue kedim var tüy elbette döküyor ama gördüğüm en az tüy döken kedi olabilir. Düzenli fırçalandığında bi sıkıntı yaşamadım ben. Evin içinde tüy uçuşturan kedili arkadaşım da var ama kediden kediye değişiyor.


  • hedep  (12.02.21 20:52:40) 
ufaklık eve geldikten sonra iyi ki almışım dediğimiz iki cihaz var:
çamaşır kurutma makinesi ve temizlik robotu.

  • uuth  (12.02.21 20:53:36) 
Dyson ve çamaşır kurutucusu varsa hiçbir sorun yaşamazsınız.
Siyah giymek istiyorsanız kara kedi sahiplenin :)

Tüyler devamlı dökülmüyor aslında, bu mevsimde başladı mesela 3-4 ay sürer. Kaliteli mama, birtakım macunlar ile azalıyor denedim gördüm. Her gün taramayı-fırçalamayı alışkanlık haline getirin dökülecek tüyleri önden almış olursunuz hem de tüyleri daha güzel görünür.
Bir de kıyafet için tüy toplama ruloları çok işe yarıyor çünkü kedi tüyü çırpmakla geçmiyor. Kedi olunca zaten devamlı evin bir köşesinde olur o rulolardan, evden çıkarken falan hemen yaparsınız. Koltuklara-yatağa da yaparsınız eve dağılmamış olur. Anlatınca uğraştırıcı gibi görünüyor ama kısa sürede alışkanlığa dönüşüyor bunlar.
  • megalomaniac  (12.02.21 21:00:03) 
Herkes tüy konusunu anlatmış, ben ilgiden bahsedeyim :) kedinin karakterine göre çok değişiyor. Arkadaşımın kedisi çok kendi halindedir hiç yanaşmaz mesela ama benim kedim çok ilgi delisi. Bilgisayarla çalışmak imkansız yanında, biraz da arsız :) başka odada çalışsam ağlıyor kıyamıyorum. Bunları da değerlendirin derim.


  • anneboleyn  (12.02.21 21:47:38) 
Kedim bembeyaz ankara kedisi ama gayet siyahlari yapiskan ruloyla temizleyip giyiyoruz. Kilit nokta kapıdan çıkmadan önce kediyi son bi kucağa almamak. Kedi baslangicta özellikle yavruyken hareketliliğiyle yoruyor dur yapma vs anlamiyor hatta yeri geliyo tuvaleti tutturamayip etrafa siciyor ama temizliyorsun ve alisiliyor. Kediyle bag kurduktan sonra da zaten yaptığı karmasa kabulleniliyor


  • passive aggressive  (12.02.21 22:29:34 ~ 22:30:16) 
kışa girerken ve yaza girerken tüyleri çok dökülüyor . benim kedim bayağı şişman ve tembel olduğundan yalanamıyor , mesela sırtına hiç ulaşamıyor bu yüzden yılda 2 defa veterinere götürüp tüylerini kestiriyorum .
tüy sorunu neredeyse hiç yaşamıyorum diyebilirim .
bazı kedi sahipleri kedi üzülür kestirmeyelim diyor ama ev sıcak bir problem yaşamıyoruz . kediciğim de memnun hayatından .
sen de bu şekilde yapabilirsin .
  • devilone  (17.02.21 14:54:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.