[]

1+1 eve çıksam mı

birkaç yıldır yurtdışında yaşıyordum, tek yaşamaya alıştım, bir süredir burdayım artık istanbula yerleştim gibi, ama aileyleyim tabi şu an. yaş 28. ilk döndüğüm zamanlar güzelken şu an yeteri doygunluğa ulaştığımı düşünüyorum.

bundan dolayı tek yaşama niyetim var, ciddi ciddi bakıyorum hatta geç kaldım.

mühendisim, işyerim bağcılar güneşli 15 temmuz mahallesinde
haftada ortalama 2 gün ofis, 3 gün evden çalışıyorum
istanbulun her yerinden servis var işyerime

şimdi sorularım şunlar

1- 1+1 eve mi çıksam, yoksa biraz daha büyük mü olsa?
2- sitede çıkmama gerek var mı? verdiği hizmetlerin hiçbirini kullanmayacağım ki.
3- eşyalı eve çıkmam daha mantıklı mı olur? bu dönemde evi dayamak döşemek zor olur mu acaba..
4- airbnb uzun süre kiralayan yerler mantıklı olabilir mi, ne düşünürsünüz?

 
Tam olarak aynı durumda birisi olarak (uzun süre yurt dışında yaşadım ve ülkeye dönüp bir süre ailemle yaşadım); ben çıktım ve kesinlikle tavsiye ediyorum. Yaşımız bile aynı.

Diğer konular tamamen seninle ilgili.
1- Ev büyüdükçe işi artacak. Sen ne kadar iş yapmaya gönüllüsün.
2- bütçenle ilgili ama şunu söyleyeyim ben rezidansa taşındım. Ben de sabah çıkıyorum akşam geliyorum. Temizlik-güvenlik-resepsiyon hizmeti güzel bir şey. Refahın artıyor.
3- ben eşyalı eve çıktım ama razı olmamın tek sebebi eşyaların hepsi sıfırdı ve evi sevmiştim. Ambalajlarını, naylonlarını bile ben açtım ama bütçen varsa kendin döşe evini. Kişiselleştirmiş olursun yaşam alanını.
4- bana sıcak gelmiyor. Yurtdışında gezerken olabilir ama uzun süre mantıklı gelmiyor bana.
  • not sure if serious  (12.02.21 20:04:15) 
1. tek iseniz ve yakında evlenmeyi düşünmüyorsanız 1+1 yeterli bence.
2. gerek yok, güneşli meydanda yeni ve güzel pek çok daire var.
3. eğer uzun süre kiralayacağınız yerde oturmayı düşünüyorsanız zevkinize göre eşyaları yavaş yavaş alıp keyfinize göre dizayn edersiniz. öyle bir niyetiniz yoksa, eşyalı ev olabilir.
4. üçüncü soruyla aynı cevabı bence, eğer yer değiştirme düşünceniz varsa olabilir, düzenimi kurayım derseniz normal kiralık daire.
  • candide  (12.02.21 20:35:45) 
1+1 konusunda netleştim sayenizde arkdaşlar(alt mailden sonra farketmez diyorum çalışma odam olsa fena olmaz) :))

uzun süre oturacağım bi yer olmadığını düşünüyorum

aslında istanbulda herhangi bir yerde de oturabilirim gibi geliyor. eşyalı eve çıkıp 6 ay 1 sene civarı oturup korona etkileri azaldığında daha kalıcı başka yere geçmek de fikir. çünkü belki bi daha hiç 5 gün ofis sistemine bile dönülmeyecek.
şimdi de aklıma geç beşiktaşa otur mis gibi fikri esti :)
  • megacracker  (12.02.21 23:24:30 ~ 14.03.21 01:46:52) 
1) ben sizden daha kucugum, tek yasiyorum 2+1 benim evim ve 1+1 bana cok kucuk gelirdi kesinlikle. camasirlari nereye asacaksin? yorganlar nerede duracak? bir de benim resim malzemelerim var bir suru. kedi medi sahiplenmeye kalkarsan da o oda bir ise daha yarar, mamasini falan koyarsin.

evin icinde sadece iki oda cok az bence. bir oda daha olur, calisma veya kitap okuma odasi olur. hobi odasi. zaten su gunlerde evden cikamiyoruz bari imkan varsa ev buyuk olsun.

2) siteye gerek yok bence. aidat cok fazla olur. guvenli bir mahalle bul yeter. ara kat olsun.

3) milletin nasil kullandigi belli olmayan esyalarla yasanmaz. her turlu pislik olabilir. bir zarar gorse bir de onun odemesini yapman gerekir kac yillik esyalar icin. en yisi kendi zevkine gore dosemek. biraz iyi esyalar alirsin, evlenirsen de kullanirsin. ben yavas yavas duzuyorum evimi. bu esyalari evlenirsem de kullanirim. herkes evlenince yeni esya aliyor ama gerek yok.

4) ev hissi vermiyor, kaldim daha once. otel gibi. rahat edemezsin.
  • batlegolas  (13.02.21 01:42:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.