[]

Öğrenciler için Rozet İsmi Önerisi

Merhaba güzel insanlar,

Diyelim ki öğretmensiniz ve öğrencilerinizi ödev, derse katılım, vb. konularda teşvik etmek için onlara çeşitli durumlarda kazanabilecekleri rozetler tasarlayacaksınız. Aşağıdaki şu durumlar için vereceğiniz herbir rozetin ismi ne olurdu:

1. Ard arda hiç kaçırmadan birçok ödevini yapan öğrenci
2. Birçok ödevini mükemmel derecede iyi yapan öğrenci
2. Uzun bir zaman boyunca tüm ödevlerini yapan öğrenci

Not: Konu okul, ödev vs. de olsa bu rozet isimleri çok da okulla ilgili şeyler değil de, çocukları gaza getirme potansiyeline sahip, böyle karizmatik, mesela oyunlarda filan geçen isimler olması çok daha güzel olabilir.
Not2: Rozet isimleri uniseks olmalı. Yani hem kız öğrenciler hem de erkek öğrencilere yönelik olmalı.

Şimdiden cevap veren herkese çok teşekkürler.

 
İsim önerisi değil de, aklımda okuyunca nedense direkt Şirinler geldi :) Bilgiç Şirin vs vs şeklinde bir isimlendirme olabilir sanki. :)


  • silverleaf  (12.02.21 12:54:12) 
1- combo
2- perfect
3- aduket

Aklıma gelenler
  • suicides underground  (12.02.21 12:55:04) 
@silverleaf ve @suicides underground, çok teşekkürler.


  • alessandro del pieroglu  (12.02.21 13:07:32) 
merhaba hocam, öncelikle fikir güzel ancak benim naçizane düşüncem, eğer öğrencileriniz küçük yaş grubu ise bu tarz bi rozet sistemi, nicelik olarak fazla ödev yapan ama nitelik olarak çok kötü ödev yapan öğrenci artışına neden olacaktır. günün sonunda çocuklar birbirinden kopyayla daha fazla rozet almak için kasacaktır, aralarında sorunlar çıkacaktır (yarış psikolojisi vs.)


  • makarnavodka  (12.02.21 14:10:35) 
@makarnavodka, oo birisi olayın asıl yönüne uyandı :)

öncelikle fikrinizden dolayı çok teşekkür ederim. ancak burada ortaya koyduğum senaryo gerçek değil, yani böyle bir şey yapmayacağım. farklı bir mevzu için bu şekilde hikayeleştirdim diyeyim.

Öte yandan bu senaryodaki gibi bir durumda salt rozet sistemlerinin kullanılmasının iyi yönleri olabileceği gibi sizin de belirttiğiniz gibi tehlikeleri olabileceği de doğru. ancak çok fazla değişkene göre farklılık arzeden bir durum bu. öyle olabilir de olmayabilir de. son olarak, aslında okulun mantığı da böyle değil midir temelde? öğretmen ödevi yapana artı verir, yapmayana eksi verir. başka bir ilginç nokta da, sizin yukarıdaki gibi bir durumda aklınıza sadece öğrencilerin, bir şekilde napıp edip ödevlerini yapacakları geldi. ciddiye almayabilirler veya normal artı-eksi sisteminden bir farkı olmaz demediniz mesela.

zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
  • alessandro del pieroglu  (12.02.21 16:54:19) 
@paroles, harika bir fikir. çok ama çok teşekkür ederim.


  • alessandro del pieroglu  (12.02.21 17:51:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.