[]

arabada bıçak taşımak

arkadaşlar selam,

bir arkadaşım kendi yaptığı fotoğraflardaki kamp bıçağını hediye etti. bunu arabada bagajda ya da torpidoda taşımam sıkıntı olur mu sizce?

evde tutmak istemiyorum sadece, ve yolda falan lazım olursa diye arabada kalsın istiyorum.

hizliresim.com

edit: anlayanlar/merakı olanlar varsa bu arada, kabza geyik boynuzu, çelik kamyon aksından dövme, kılıf da geyik derisi ve tüy detayı da geyik tüyü. öyle dedi en azından beni yemediyse. :)

 
@cesario teşekkürler, soruma cevabı edit ile belirtmişsin. :) bıçağı kavga, savunma, saldırı gibi bir şey için taşımam ve düşünmem de zaten. ben sadece yolda kalırım, bir şey kesmem biçmem gerekir, kampta falan lazım olur diye düşünerek arabada bulundurmak istemiştim.

taşımak yasakmış öğrendim onu bu cevap yeterli oldu benim için.
  • reanarchy  (12.02.21 10:37:58) 
insan zorda kalınca veya gözü kararınca etrafındaki her tür silahı kullanabilir tabii ki. Bu nedenle, çabuk sinirlenen biriyseniz yanınızda silah yerine geçecek bir alet bulundurmamanızı hem kendi hem karşı tarafın güvenliği açısından tavsiye ederim.

Bununla birlikte buna yakın ebatlı bir bıçak benim de aracımda bir köşede var. Mümkün olduğunca yakınımda değil, uğraşarak erişebileceğim bir yerde. Şimdiye kadar 1 yada 2 kez piknik, mangal durumlarında işime yaradı.
  • vampir akrep  (12.02.21 11:00:10) 
Sinirine hakim olamıyorsan taşıma başkan. Trafikte manyak çok yarın birisi annene , karına küfür eder. Gözün kararır. ya sen ya da o mezara gider.


  • komando kani var bende  (12.02.21 11:18:14) 
Ben taşıyorum, orta konsolda duruyor açılır kapanır olanlardan. Pikniktir kamptır sıkça lazım oluyordu pandemiden önce ama taşımak yasak farkındayım. Şimdi duyuruyu görünce aklıma geldi alıyım onu ordan :)

Bıçak şahane bu arada..
  • msb  (12.02.21 11:19:06) 
Taşınmaz kısmı kesin. Bıçak gerçekten nefis detaylandırılmış, güzel günlerde kullanın. Kamp malzemeleri ile beraber çok sıkıntı çıkmaz ama üzerinizde takım elbise , torpido gözünde bu bıçak çıkarsa yersiniz cezayı.


  • synax  (12.02.21 11:25:02) 
Her an “ e burda durup kamp yapalım” modunda olduğumuz için arabada iyi bir çakı taşıyoruz. Bagajda duruyor şu ana kdar bir problem çıkmadı.


  • suicides underground  (12.02.21 12:45:49) 
bıçağın evde durmasıyla arabada durma arasındaki fark nedir. polis genel aramada bulursa alır bence.


  • mikahakkinen  (12.02.21 14:16:16) 
Benim arabamın bagajında balta, bıçak vb var ama yanında çadır, uyku tulumu, katlanır kamp masası, Ocak vb diğer malzemelerde var şimdiye kadar bir problem yaşamadım. Gerçi balta ve bıçak katlanır kamp masasının içinde masa bagajın en altında :) onu oradan çıkartmak için bagajı komple dökmem lazım öyle hemen bagajı açıp alayım gibi bir durum mümkün değil. Çevirmede arabayı arayacakları zaman söylüyorum zaten bagajda masanın içinde bıçak, balta var diye hiç problem olmadı. Gerçi arabanın bagajına 15 temmuzdan sonra ilk aylarda yapılan çevirmelerde 1-2 defa baktılar ondan sonra bagaj aramalı çevirmeye girmedim hiç.


  • avarel dalton  (12.02.21 14:26:19) 
Şu başlıkta

www.bicakhukuk.com

Şu cümle sanırım işine yarar.

Bıçak, her ne sebeple olursa olsun üstte taşınamaz. Ancak bıçak; bavul, valiz, takım veya el çantalarında, çuval, bez torba veya ambalajlarında, araçların bagaj ve torpido gözlerinde, ani olaylarda kullanılmayı engelleyecek tarzda kağıt veya bezle sarılıp paketlenmiş şekilde taşınabilir.
  • Mirket  (12.02.21 14:27:17) 
torpidoda kelebek vardı bizim. yani bir yerde bulmuştuk galiba pikniğe falan gidince kullanıyorduk. bir gün polis çevirdi arabayı aradılar aldılar. böyle bıçaklara izin vermiyorlar galiba arabanın içinde. bagajda nasıl olur bilmiyorum.


  • bohr atom modeli  (12.02.21 14:29:26 ~ 14:30:00) 
Ben arabada bildiğin ekmek bıçağı taşıyorum, çünkü ne zaman lazım olacağı belli olmuyor. Kavga falan değil tabii ki, kamptı, meyve soymaydı, ip kesmeydi falan filan.
Gazete kağıdına güzelce sardım, bagajda ilk yardım çantasının içine koydum. Öyle kolayca ha deyince elini atıp çıkartabileceğin bir yerde değil yani. Gene de yasak mı yasak ama şimdiye dek hiç kimse ilk yardım çantasını açıp bakmadı, baksa bile dediğim gibi mevzu çıkartmak için kullanmayacağım belli. Kavgada falan ben o bıçağı yerinden çıkarana kadar karşı taraf ne yapacaksa yapar zaten.

  • zikardo  (12.02.21 14:34:48) 
İlk çevirmede torpidona bakan polis bıçağa el koyar, güzelim bıçağı kaybedersin.


  • işimdeyim gücümdeyim  (12.02.21 15:09:00) 
Öncelikle detaylı üst arama ve araç arama için mahkeme kararı gerekir, kolluktan bu kararı görmeyi isteyip öyle izin verirsiniz detaylı aramaya aksi halde kaba arama geçerlidir.

Gelelim bıçak silah sınıfına girer ve taşıması yasak mıdır kısmına, bıçağın yapısına çeşidine ve kişinin durumuna göre değişmekte bu. Araçta kamp vb. durumlar için taşınan uygun bıçaklar yasak değildir kolluk bunlara el koyamaz ancak sustalı, kelebek vb. bıçaklar silah sayılır ve taşınması yasaktır.

Son olarak herkes için özellikle belirtmek istiyorum kolluk karşısında lütfen haklarımızı bilelim, onların sınırsız yetkiye sahip olmadığını burasının ''ne olursa olsun'' bir hukuk devleti olduğunun bilince olalım, kolluğa saygı duyduğumuz kadar onlardan da aynı saygıyı bekleyelim ve kanunlara uyalım.
  • zekicalik  (12.02.21 15:35:01) 
@zekicalık iyi güzel de şu dönemde, bu bahsettiğiniz hakları polise söyleyince en iyi ihtimalle nezarete atarlar, en kötü ihtimalle neler olur tahmin dahi yürütemiyorum.


  • reanarchy  (12.02.21 15:46:37) 
A ben yasak olduğunu bilmiyordum. Benimde boynuzdan ev yapımı bir çakı var buna benzeyen. Kampta, meyve, sebze vs keserken kullanıyorum diye baya üç yıldır falan taşıyorum.
Çıkarayım o zaman ben de eve.

  • kismisolungac  (12.02.21 15:52:06) 
@reanarchy Hangi suç isnadı ile nezarete atacaklar, tutanağa ne yazacaklar sonrasında işledikleri görevi kötüye kullanma suçunu ne yapacaklar, iş mahkemeye kadar gidince hakime ne anlatacaklar. Haklarınızı bilmekten ve onları uygulamaktan çekinmeyin, bu kişiler millet sayesinde var olan ve millet hizmet etmekle yükümlü devlet memurları. Karşılıklı saygı ve anlayış ile her şey çözülür, çözülmeyen konularda yargıda çözülür. Ben Türkiye Cumhuriyetinin bir hukuk devleti olduğunu ısrarla benimsemeye devam edeceğim.


  • zekicalik  (12.02.21 15:57:21) 
Kolluk güçleri aramada bulur ve alırsa bıçağa yazık olur +1

Ani durumlar için daha küçük, kısa namlu bir bıçağı torpido değil de bagaja stepne yanına atabilirsiniz.

Kıstas kısa namlu olması ve kolay açılan tip (sustalı-kelebek vs) olmaması. (Hatta bu şartlarda üzerimizde taşımak da serbest olabilir ama emin değilim)
  • John Bloor  (12.02.21 16:31:03) 
bir de yanlış hatırlamıyorsam silah olarak kullanılacak bıçak, sadece kesme amaçlı kullanılacak bıçak ayırımı vardı.

yani mutfakta kullanılan şef bıçağı ile, kasatura, hançer falan aynı sınıfa girmiyor. kimi bıçakların üstünde saplayınca hasar versin diye, kan aksın vs. diye oluklar oluyor. bu bıçaklar silah olarak tasarlanmış bıçaklar. ama şef bıçağı öyle değil, sıradan bir kesici alet. yani normal kesici bir bıçağı torpidoda bulundurmak sakıncalı olmazken, silah amaçlı üretilmiş bir bıçağı bulundurmak suç olabilir.

John Bloor silah konusunda tecrübeli bir abimiz. bu konuda fikirlerini bekliyorum.
  • kibritsuyu  (12.02.21 17:32:02) 
@kibritsuyu;

İşte bildiğim kadarını yazdım, ama tam bir muamma aslında bıçak konusu. Tabanca - tüfek - kamp forumlarında tartışıp duruyoruz bu konuyu.

Polis arkadaşlar var onlar bile kesin konuşamıyor :)

Ama senin dediğin de çok mantıklı değil, hani 5-6 cm meyve bıçağı yapı ve şeklinden dolayı insana saplamak çok zor. Ama öyle şef bıçakları var ki adamı kemiğinden firesiz ayırırsın.

Aslında bıçağı taşıyan vatandaşın profili ile de ilgili bir konu bu, belli bir yaş üstünde amcalar/dedelerin çoğu cebinde basit bir çakı taşır mesela, genelde iki ele açılan ince ve kısa namlu bıçak tipidir. Cumhurbaşkanı da bir yerde verilen bir meyve içindi sanırım cebinden bıçak çıkarmıştı :)

Kelli felli adama hiç bir kolluk bıçak için sıkıntı çıkarmaz, tabi ki saldırı amaçlı bir bıçak olmadığı sürece.

Ama genç bir adamın üzerindeki bıçak her zaman sorun olur, arabasındaki bıçak ise çok nadir sorun olur, yeter ki yolcu mahalinde değil de bagajda olsun.

Edit: Aslında şöyle özetleyebiliriz;

@mirketin kopyaladığı paragraf bıçak için geçerli, @reanarchy'nin fotoğrafını verdiği bir bıçak ve bu tanıma giriyor. Fakat "çakı" bıçak sınıfında değildi, sustalı ve kolay/hızlı açılmayan ve yasaya uygun namlu boyunda çakı taşımakta sıkıntı yok diye biliyorum.

Namlu uzunluğu ile ilgili bir mevzuat bulsak sorun çözülecek aslında.
  • John Bloor  (12.02.21 17:59:49 ~ 18:05:36) 
sürücü kursunda bicaginiz, makasiniz torpidoda olsun denmisti bize,.


  • durgunfoton  (12.02.21 18:58:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.