[]

Yeni şehir, yeni iş, seçimler !Help!

Merhaba arkadaşlar,
İş hayatımla ilgili bazı seçimler konusunda görüşlerinizi merak ediyorum. Bir kaç yorum yaparsanız çok sevinirim :)
İzmir'de yaşıyorum, bir şirkette It danışmanı pozisyonunda (3 sene oldu, 8-18 mesai)
İşyeri çok eski kafalı, gereksiz prosedürlerden iş yapamıyorsun, kendini bi konuda geliştiremiyorsun, eğitim vs hak getire. Amelelik ve destek işleri geliyor genelde. Farklı senaryo, akış görme olasılığın çok az. Yükselme şansın da yok.
Ben baya sıkıldım bu şirketten yani. İzmir piyasası da malum, çok kötü özellikle IT sektöründe.
İstanbul'da başka bir danışmanlık şirketiyle görüşüyorum. İstanbul'a taşınmayı göze aldım. 1200 çalışanı olan, büyük şirketlere danışmanlık veren bir şirket. Eğitim olanakları var. Fakat burada da önüme iki seçenek çıktı. Benim seçmemi istiyorlar.
1- Yabancı menşeili büyük bir şirket ile çalıştıkları gruba dahil olmak. (7.30-18.30 mesai, 2022 ye kadar homeofis, o tarihe kadar taşınmama gerek yok, sonrası belli değil.) Fazla mesai yok, çok yorucu değil.
2- Proje ekibine dahil olmak.(09.00-17.30 görünen mesai) Burada birden fazla proje görme şansım var, istanbula asap taşınmam gerekecek ve fazla mesai, seyahatler gibi yorucu bir tempo olacak.

Hangisini seçerdiniz? (Maaş her türlü kabul edilebilir, o konuda bir soru işaretim yok.)
Gelecekte yurtdışında veya yurtiçinde freelancer olmak istiyorum. 1. seçenekte bahsettiğim büyük şirket güzel ref. olabilir, fakat proje ekibinde kısa sürede çok fazla akış görerek tecrübe de edinebilirim.
(Bu arada bir de köpeğim var, seyahatlerde İstanbul'da köpeği napacağım konusunu da düşünüyorum. Çok fazla arkadaşım yok.)

 
1i seçerim.


  • benaslinda  (12.02.21 09:37:58) 
1


  • denizmaniaherif  (12.02.21 10:09:14) 
1


  • sta  (12.02.21 10:26:18) 
1’i seçerdim. Projeler güzel çok şey öğrenirsiniz ama geceniz gündüzünüz de olmaz, ekipler farklılaşır aralarında kafa uyuşmaz tipler olur. Bu gibi durumda sizi bi süre sonra soğutur işten, bence 1’i seçin. Başarılarınızın devamını dilerim


  • esinikaybetmiscorap.  (12.02.21 10:40:47) 
Doğru anladıysam şu an çalıştığım şirketle görüşüyorsunuz :) 1’deyim, kesinlikle 1 derim. Biraz sürüneyim proje ekiplerinde diyorsanız bilemiyorum tabii ama her zaman temposu daha yüksek, ben de önceki şirketimde proje ekiplerindeydim. Bir de 1.seçenekteki şirkette tam proje elemanı gibi olmuyorsunuz, yani kimse size müşteri gibi davranmıyor, o şirketin parçası gibi oluyorsunuz. Bu çok büyük bir artı bence. Hatta burada da ayrı bir title’ım var benim. Mesai saatleri vs çok düzenli. Referans olarak da çok katkısı olacağına inandığım bir yer, özellikle global çalışıldığı için. Departmanınızı bilemiyorum ama bizim departmanda tüm işler yurtdışı ekiplerle yürüyor mesela.


  • anneboleyn  (12.02.21 11:09:18 ~ 11:13:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.