[]

Seker mi tansiyon mu

Korkunc bir karin ağrısıyla uykumdan uyanıp tuvalete gittim o an midem de asiri bakmaya basladi ve acidan nefes alamıyorum kulaklarim cinliyor, gözlerim karardı ve ter bosaldi, bir sey görmez halde annemin odasına girdim bi de düşmüşüm cunku annem düşme sesi duymuş ve alnim şiş bi halde. Sonra hepsi geçti.seker düşmesi mi tansiyon düşmesi mi nedir bu? Reglimin ilk günü ama hiç böyle olmadim ilgiliyse de




 
bana da dediklerinin aynısı olurdu arada. 12 yaşımdayken olmuştu ilk, sonraki senelerde de senede 1 defa falan bunu yaşadım aralıklarla. tansiyon düşmesi bu. özellikle regl dönemlerinde olurdu. vücut kan kaybediyor, üstüne bir de aç kalmışsam ve aniden yerimden kalkmışsam, hele ki ot içmişsem :) ihmal etmeden kan değerlerine baktır, bende ciddi oranda demir eksikliği çıkmıştı.

çok geçmiş olsun.

diğer yandan bir daha olursa aslında bayılıp düşmeden kurtarabilirsin. bir daha bunları hissedersen arkasından neyin geleceğini anlıyorsun zaten. o anda ayaktaysan yat, dışarıda bile olsan yat. (metrobüste bile son bir gayretle pardon diyip yere uzanmmışlığım var :)) ayaklarını yukarı kaldır ve bir yere daya, ayaklarını yukarıda tutmak için güç harcama yani. muhtemenlen yüzün bembeyaz olacak, gene kulakların uğuldayacak, miden bulanacak. bazen kusabilirsin de, ama bunun için ayağa kalkıp tuvalete gidersen düşüp bayılmak garanti. olduğun yerde kafanı çevirip kusmak daha iyi. ter boşalması veya kusma sonrasında maks 1 dk içinde kendine gelirsin.

insanlar o sırada tuzlu ayran, şeker, çikolata vb şeyler yedirmek isteyebilir tansiyonun yükselsin diye, ama bana kalırsa sadece yatmak ve tansiyonu yavaş yavaş toparlamasını beklemek çok daha iyi. bunu kendim araştırmadım aslında ama çok düşmüş bir tansiyonu birden çok yükseltmek doğru gelmiyor. 5 dk yatıp kendime gelince tansiyonumu birden zıplatmayacak hafif bir şeyler yiyorum ben.

bayılmak vücudun kendini yere yatırma refleksi. tansiyonun düşüyor, kalbin kanı daha az basınçla pompalıyor, böylece kanı vücuda dağıtmakta zorlanıyor. ayaktaysan hele ki, yerçekimi etkisiyle kalbinden yukarıya, başına falan yeterince ulaşmıyor kan. gözlerinin kararması, bilincinin (beyninin) kapanması da bundan. vücut oralara da rahatça kan gitsin diye seni yere yatırıyor bayılarak. sen bunların olacağını önceden görüp kendin yatarsan bayılmadan, kafanı aşağıda ayaklarını yukarıda tutarsan; bilincin kapanmadan, gözlerin kararmadan vs atalatabiliyorsun durumu.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (12.02.21 09:42:45 ~ 09:59:06) 
17 yıllık profesyonel şeker hastası olarak bahsettiğiniz semptomları hiç yaşamadım. Bu şiddette ağrı ve bayılma şekerde ne yaşadım nede duydum, sadece hipoglisemi'ye (düşük şeker) girdiğimizde devriliriz ama onda da şiddetli bir ağrı olmuyor. Şeker ihtimali düşük derim ben.


  • synax  (12.02.21 09:55:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.