[]

dişçilere soru, su jeti gerekli bir şey mi

yeni elektrikli diş fırçası aldım da bakarken oxyjet denen aleti de gördüm. aklıma yattı ama marketing harikası ise bi ton para verip kazıklanmak istemiyorum. gerçekten elzem bir şey midir? hakikaten fırçanın çıkaramadığı şeyleri çözer mi? ferahlık yaratır mı? her gün mü kullanılır?

diş ipi kesinlikle kullanamıyorum, günde 2 kere fırça + bi kere listerine ile yaşıyorum. çürüklerim var az da olsa.


 
Marketing harikası yani bir anlamda dolandırıcılık benzeri bir ürün değil, faydalı bir ürün ama elzem bir ürün değil.Fiyatı uygun olsa neyse ama o kadar paraya değmez. Kimse su jeti kullanmadı diye diş sağlığından olmaz. Fırçanın ulaşamadığı yerlere ulaşabilir ama diş ipinin yerini tutmaz. Günde iki kez elektrikli fırça ve listerine gayet iyi gibi. Diş ipi de olsa iyi olur ama sizin bileceğiniz iş.


  • bayc  (12.02.21 01:31:59) 
ben uzun süre kullandım sonra alışkanlığımı kaybettim.
düzenli fırçalama herkes için önemli + listerine iyi ikili. su jeti daha ziyade önler pek dert değil ama özellikle arkalara doğru dişlerin arasında boşluk olan kişilere tavsiye ediliyor. üç beş dolgu yaptırmışsındır haliyle muhteşem oranda dolmuyor orası, yani bir diş ipi boşluğu olmalı idealde...
dişçi değilim.
  • qxgviper  (12.02.21 03:24:21) 
diş hekimi değilim ama diş ipi kullanamayanlardan biri olarak aquapick aldım.
sorduğunuz soruların hepsine evet diyebilirim ama elzem mi?
bilemiyorum, tercih meselesi.

fırçanın çıkaramadığı şeyleri çözüyor, ferahlık yaratıyor, her gün kullanılıyor ve üstelik gerçekten rahatlatıyor da.
diş taşları konusunda etkisi gözle görülür.
ayrıca diş ipinin yerini tutmaz fikrine katılmıyorum, kesinlikle tutuyor yerini.

ben "iyi ki almışım" diyorum ve her gün kullanıyorum.
ama almanız şart mı? değil çünkü pahalı bir alet sonuçta.
alıp bir kenara koyacaksanız almayın.
  • blatta hiberna  (12.02.21 06:24:04) 
6 ayda bir tartar temizliği öneriliyor. onun yerine bu daha mı karlı olur sizce ve sağlıklı?


  • ShadowOfMoon  (12.02.21 11:17:27) 
Listerine’i her gün kullanmayın. Zararlı bakterilerin yanında yararlıları da öldürüyor. Ağız florasını bozuyor. Ben sadece ağzımda yara, kesik vs varsa kullanıyorum, onun dışında çok nadir. Her gün kullanmanın faydadan çok zararı var.


  • pandispanya  (12.02.21 11:27:44) 
Ben de merak edip dişçiye sormuştum. Diş ipinin yerine geçmez, ağız gargarasi olur anca demişti..


  • ya volna  (14.02.21 00:55:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.