[]

Sivrisinekten korunmanın en iyi yolu?

Malumununz havalar ısındı, yazlık dostlarımız anında peydah oldular. Yeniden gecelerimizi zehir etmeye başladılar. Ne kadar önlem alırsam alayım eve girmeyi başarıyorlar bir şekilde.

Önerebileceğiniz gerçekten etkili korunma yöntemi nedir? Şu kola bacağa sıkılan spreyler mi? Prize takılan sıvı tüpler mi? Dün gece deodorant+çakmak ile 2 tanesini yaktım ama daha fazla şiddet uygulamak istemiyorum..


 
en etkili ve saglikli yontem, pencerelere ve balkon kapilarina sinek teli taktirmak. tabii banyonun, tuvaletin minicik penceresine de. bu mumkun degilse, abimin askerde kesfettigi bir yontem vardi. mentollu merhemler suruyordu kollarina ve bacaklarina. mesela biraz Vicks surun bakalim ne olacak? diger cok cok etkili bir yontem cibinlik kullanmak. ama bi keresinde, benim cibinligimin icine sizmisti bi tanesi ve bayaa bi tombullasmisti sabaha kadar.

tabii sunu o kadar da hararetle tavsiye edemiyorum: (bkz: balyozla sivrisinek öldürmek)
  • compadrito  (21.05.10 09:58:32 ~ 10:05:33) 
her yaz düzenli olarak 40 50 kere ısırılan bir insan olarak şunları söyleyebilirim. tabletler oluyor bir gecelik kullanımlık, onlardan kullanıyordum yaz boyunca. onun dışında tablet kalmadığı zamanlarda da raid in "sineksavar" diye bi spreyi var, ondan kullanmıştım baya etkiliydi. yatmadan yarım saat önce odaya sıkıp iyice havalandırıyordum odayı, sonra da mışıl mışıl uyuyordum. sineklik taktırmak iyi bir yöntem ama sineklikleri kapalı tutmak ve sineklik olmayan pencereleri, kapıları olabildiğince az kullanmak gerekiyor.


edit: bu arada sivrisinek ısırıkları için bir ilaç var, jel gibi birşey. eczanelerden onu alabilirsiniz. sivrisinek sizi ısırdıktan sonra hemen sürerseniz baya etkili oluyor ve kaşınmasını, yaranın büyümesini engelliyor.
  • azeriturku  (21.05.10 11:42:16 ~ 13:00:03) 
Bilgisayar başında olduğun zamanlarda anti mosquito kullanabilirsin.


  • winston insani  (21.05.10 11:56:34) 
ne hikmetse bildim bileli odada 20 kişi de olsa beni bulup ısırırlar, o yüzden çok çektim bu derdi. içinde sıvı olan ve prize takılarak çalışan aletler var, artık ne salıyor bilmiyorum ama keşfettiğimden beri rahatım, bulabildiğim tek işe yarar çözüm budur.


  • tekosin  (21.05.10 12:19:53) 
kola bacağa sürülen "off" markalı losyonlar şahane işe yarıyor. yazlıkta sıcak yaz günlerinde efil efil balkonda yatarım ben. dolayısıyla tel mel hikaye olur. off kurtarır beni.

iç mekanda da raid'in likit, şu prize takılan sineksavarları gayet işe yarıyor. off tabii ki içeride dışarıda her zaman bir numara.
  • kibritsuyu  (21.05.10 12:45:33) 
yüzüme gözüme sıksam o "off" denen spreyden? Hadi kola bacağa kolay da, en önemli nokta "vızzzz" diye uykuyu iç etmeleri. Yüzüme yaklaşmamaları için yüzüme sıkabilir miyim?

Bu arada çektiğim ızdırapların bir göstergesi olarak:
sozluk.sourtimes.org
  • dungangadunganga  (21.05.10 12:56:48) 
içki içince de sokmuyorlar, ama bu pek bilinen bi şey değil sanırsam...


  • aksasu  (21.05.10 15:02:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.