[]

İş için farklı şehre gitmek

Farklı şehirlerdeki iş fırsatlarını nasıl değerlendiriyorsunuz? İstanbul'da bulunan bir firma görüşmeye davet etti ama ben İstanbul'da yaşamıyorum. Sadece görüşme için bile bayağı yol gitmem gerekecek. Bu tip durumlarda ne yapıyorsunuz? İş görüşmesi için ya da işe kabul edildiğinizde ev bulana kadar otelde kaldığınız oldu mu?




 
Is gorusmesini niye online yapmiyorlarmis pandemi zamani? Hem de baska sehirden gidilecekmis...

Yol+otel karsiliyorlarsa giderdim ya da cok cok istedigim bi isse
  • kuehles blondes  (12.02.21 00:12:53) 
@kuehles blondes, uygulama sınavı varmış.


  • dissendium  (12.02.21 00:16:42) 
Pandemi öncesi İstanbul’a günübirlik sabah gidip, mülakata girip gece uçağı ile dönmüştüm. Sonucu alman zaten bir iki hafta sürüyor. Kabul edildikten sonra da başlangıç tarihini 1.5 ay sonraya vermiştim. Emlak sitelerinden birkaç tane ev belirleyip, bir hafta sonu araba ile gidip evi tutmuştum. Sonraki haftalarda da eşya işlerini yine hafta sonu gidip halletmiştim. Biraz masraflı oluyor ama çalışırken bulmak daha zor bence.


  • nehara  (12.02.21 00:37:50) 
Ben görüşmeye kendim uçak biletimi alıp gitmiştim ama görüşmeye çağırıyorlarsa bence yol ve gerekirse konaklama karşılamalılar. Orada olay tabi seni ne kadar istedikleri ya da senin o işi ne kadar istediğinle ve ne kadar ölücü olduklarıyla bağlantılı olabiliyor, bunları da gösterge olarak akılda tutmak gerek. Zira benimkiler çakal çıktı, 12 aylık sözleşmenin 5. ayında topukladım.

Ev konusunda da önden bu olasılıkla eşe dosta haber salmak, biraz bakınmak, danışmak iyi oluyor. Ne aradığına da bağlı ama ben craigslist'ten bulmuş ve otele ihtiyaç duymamıştım.
  • harfitarif  (12.02.21 13:51:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.