[]

[Vegan] Fırınsız Tarifler

Başlık değişik oldu ama şöyle;

Fırın kullanılmayan soğuk ya da tava ile yapılabilecek atıştırmalık/tatlı ya da kahvaltılık tarzı şeyler soruyorum sizin favoriniz olan.

Bu tarz şeyler çok ama genelde fırın kullanılıyor.

Süt olsun yoğurt olsun peynir olsun tamam onlarda sıkıntı yok yapıyorum.

Ana yemeklerde de zaten sıkıntı yok.

Tabi yine böyle değişik bilinmeyen önerileriniz varsa yine alırım.


Şu an için fırınlı tarifleri elemek zorundayım.

 
meksika fasülyeli vegan burrito. mmmmmm


  • eurhka  (11.02.21 20:56:32) 
Kahvalti icin tavada tofu-omlet:

150 gr. taze tofu
zeytinyagi
mantar,sogan,havuc vs. küp seklinde dogranmis(aslinda mevsimde ne taze ise, ondan bir cay bardagi kadar)
soya sosu
cok az muskat ve taze baharat(mesela feslegen)

--
zeytinyaginda sebzeleri biraz kavurup sonra tofuyu tavaya koyuyorum. Kucuk kucuk parcalanmis olmasi gerekiyor tofunun. Tabaga almadan once bir kere soya sosunu boca ediyorum, sonra baharatlari ekliyorum. Yanina da bir dilim eksi mayali ekmek.
  • buf-e kür  (11.02.21 21:51:34 ~ 21:52:03) 
Stir fry / pan fry dedikleri çin usülü, sebzeleri yüksek ateşte tavada çevirmek, bununla dürümler güzel oluyor, favorim mantar ve kapya biber

Youtube a yazınca bir sürü örnek çıkıyor, wok tava şart değil, sıradan teflonla da oluyor
  • freebird5406_2  (11.02.21 22:01:42 ~ 22:11:45) 
fıstık ezmesi, hurma, bitter çikolata. çikolatayı ezip hurmayı parçalayıp fıstık ezmesini ekleyip karıştırıp top yapıyoruz. isterseniz muz da ezebilirsiniz veya azcık yulaf eklenebilir.


  • ala09  (11.02.21 22:20:27) 
kendi favorim,
findik ezmesi+findik unu ile kurabiye gibi yapiyorum, kuru olursa hindistan cevizi yagi ya da kendi istegine göre pekmezli, kakaolu, türk kahveli vs vs
kesin bir oranim yok nasil denk gelirse oyle yapiyorum, kahvenin yaninda güzel oluyor.
  • durgunfoton  (11.02.21 23:00:11) 
2 bardak haşlanmış kuru fasulye, 2-3 avuç ıspanak, 1-2 diş sarımsak, 1.5 yk limon suyu, 3 yk zeytinyağı, 1.5 yk vegan mayonez, tuz ve istediğim baharatlarla kahvaltılık sürme denedim ve çok güzel oldu. Ispanakları az yağda sarımsaklarla birlikte soteleyip en son blenderda çekiyorsunuz bütün malzemeleri. Çok basit ve çok lezzetli.

Kahvaltıda mantar sote de yapıyorum bu aralar sık sık. Özellikle kestane mantarı çok lezzetli. Soğan, sarımsak ve bol baharatla soteliyorum sadece.

İnstagram’da falan kesin görmüşsünüzdür, lavaşı kesip 4 eşit parçaya farklı malzeler eklenerek wrap yapıyor bu ara millet. Haşlanmış siyah fasulye, patates kavurması, avokado, değişik soslar ya da kahvaltılık sürmelikler vs ekleyip ondan yapıyorum bazen ve güzel oluyor.
  • ms brownstone  (12.02.21 02:30:41) 
Zeytinyağlı mezelerin hemen hemen hepsi fırın istemez ve vegan. Meyhane menülerine bakıp ilham alabilirsiniz.


  • kobuzchu kiz  (12.02.21 08:43:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.