[]

Kaybolan kargoda satıcının sorumluluğu var mı?

Selam
Kırkyılın başı ölücülük yapayım dedim a101.com.tr den indirimli elektronik ürün aldım. ertesi gün mng kargoya verildi gebzeden ankara aktarma merkesine geldi kargom ama aktarmada ne olduysa kayboldu kargo.13-14 gündür aktarma merkezinde gözüküyor. mngyi kaç kez aradım, şubeye gittim felan ama beni sallayan olmadı. ben başta satıcının konuyla ilgisi yok diye a101'i hiç aramadım bile ama en son bir deneyim diye burayı aradım inceleyip size dönelim dediler. ben de tamam bunlar da salladı beni derken ertesi gün arayıp kargonuz büyük ihtimalle kayıp etmişler size para iadesi yapıcaz dediler ve sevindirik oldum. ben kargo şirketiyle savaşmaya hazırlanırken satıcının sorumluluk alması çok hoşuma gitti.

özetle mesafeli satışta satıcının ürün teslim edilene kadar sorumluluğu var mıdır yoksa ben kargoya verdim git kargo şirketi zararını tazmin etsin diyebilirmiydi acaba?

 
Teslim edilene kadar kargonun sahibi göndericidir.

Örneğin kaybolan kargo için itiraz edecekseniz, bunu gönderici yapabiliyor ancak.
  • burfak  (11.02.21 14:09:21) 
kargo şirketini siz seçmediğiniz için malzeme kapıya gelen kadar sorumluluk satıcıdadır. siz elinize hiç ulaşmayan ürün için neden para ödeyesiniz ki?


  • co2s2  (11.02.21 14:10:35) 
Onlar da kargodan tezmin edecekler zaten standart prosedur onlar icin hep yapiyorlardir


  • Anjelik  (11.02.21 14:32:35) 
kargo faturalı bir ürünü kaybederse bedelini ödemekle yükümlü. ancak bunun tespiti için 1 ay süresi var.

A101 de şu anda bu süre geçip sonuç belli olana kadar size yeni ürün göndermek veya iade yapmamak için bekliyor.
  • orpheus  (11.02.21 14:34:12) 
@orpheus yok hocam a101 aradığımın ertesi günü hemen para iadesi yaptı bekletmedi, uğraştırmadı ben de o yüzden şaşırdım zaten


  • genc irisi  (12.02.21 09:10:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.