[]

yurtdisinda kedi sahiplenme

selamlar, ben almanya'da yasiyorum ve iki kedi sahiplenmek istiyorum. fakat burada ne yazik ki bu isler tr'deki gibi yürümüyor. bir kere burada kedi yok. kendi kedimi yeni kaybettigim icin iki yavru kedi sahiplenip uzun yillar birlikte gecirebilmek istiyorum. yavru kediyi bulsam bile burada tüm hayvanlar barinakta bile parayla veriliyor. türkiye'de o kadar ihtiyaci olan hayvan varken burada para verip cok da ihtiyaci olmayan bir hayvani satin almak asla icime sinmiyor. ama kediyi tr'den nasil getirebilirim onu da cözemedim.
kendi kedimizi de getirdigimiz icin 3 aylik bir asi ve bekleme süreci olacagini biliyorum. acaba bu sekilde yurtdisi transferine yardimci olabilen birilerini, ya da bu sekilde yurtdisindan kedi sahiplenenleri hic duydunuz mu? yoksa mantiksiz mi olur, ben yine bu cevreden mi bakayim?



 
pasaport çıkartırsın yanında götürebilirsin. veya bunu hava kargo ile yapanlar var. ama yavru kedi için riskli olabilir.


  • reanarchy  (11.02.21 13:20:37) 
sorun su ben türkiye'ye gelemiyorum su anda is nedeniyle. buraya kediyi getirebilmek icin yardimci olan birileri var mi, böyle bir sey duydunuz mu?
yani o islemleri benim icin yapacak, kediye üc ay bakacak. ucak kisminda, belki ben gelebilirim yaza dogru alip götürmek icin. ya da o kisimda da buraya ucan birini bulmak gerekecek..
kolay degil yani :(
  • kaputt  (11.02.21 13:38:37 ~ 13:39:07) 
ulaşım ve konaklama masraflarını karşılaman koşuluyla pandemi yasakları kalkınca ben getirebilirm.

not: önceden alıp bakamam evimde köpeğim var.
not2: vizem var.
  • reanarchy  (11.02.21 13:41:31 ~ 13:41:57) 
@incikutay, @baskabirhayatdiliyorum instagramda bu iki kullanıcıya mesaj atarsanız, zaten birbiriyle de bağlantılı hesaplar, zannediyorum gerekli bilgileri aktarırlar. Ben Amerika’ya 2 Köpek gönderdim buradaki fotoğraflardan görüp sahiplenmek isteyen insanlara. Ben geçici yuva olmuştum o yüzden işin diğer teknik kısımlarını bilemiyorum ama tabii ki mümkün. Sadece eğer gelip alacak birisi yoksa transfer masrafı oluyor. Hatta şu an 1,5 senedir benimle olan kendi köpeğimi de yine Berlin’de bir aile sahiplenmek istiyordu. Ben de geçici yuva olacaktım ama çok bağlanınca bırakamadım, benim oldu :))) Özetle her şey mümkün, bu insanlar bunu sıklıkla yaptıkları için bir mesaj atıp öğrenin derim.

Siz sahiplenmek istediğiniz kediyi söyleyince onlar önce geçici yuva için ilan açıyor. Kediyi 2-3 ay evinde misafir edecek birisi bulunursa çok kolay ilerliyor, yoksa prosedürler bitene kadar pansiyona yerleştiriyorlar. Siz o pansiyonun ücretini karşılıyorsunuz, çok büyük rakamlar değil. Kan tahlilleri, aşılar va bitince de yolu oraya düşen insan arayışı başlıyor. Aracı olabilecek bir kişi bulunursa kedi onunla yolculuk ediyor. Yoksa petnakil ile çözülüyor. Özet süreç bu şekilde. Benim tanıdığım en güvenilir insanlar bunlar açıkçası.
  • pandispanya  (11.02.21 13:56:15 ~ 14:01:12) 
@pandispanya hesaplar icin tesekkür ederim. bakacagim. bence asil sorun olan kisim, benim yerime kedileri veterinere götürüp test asi islemlerini yaptirip sonraki üc ay onlara bakacak birini bulmak. zaten izinler ciktiktan sonra pandemi de biraz gerilerse ben zaten seve seve gelip alirim. ya da bir sekilde gelecek birini buradan da bulabilirim.
ama gelme izni kismini ayarlamasi biraz zor. ama inceleyecegim tesekkürler

  • kaputt  (11.02.21 13:58:41 ~ 13:58:57) 
Bahsettiğim yer bir barınak zaten. Birisi özel olarak kediyi aşıya götürmüyor. Onların birlikte çalıştığı veterinerler gereken tüm takibi yapıyor. Geriye sadece bürokratik süreç tamamlanana kadar evinde misafir etmesi kalıyor o kişinin. Yani bende böyle oldu.

Cevabınızı görmeden önce üstteki gönderime eklemeler yapmıştım. İşte sizin Almanya’da yaşarken buradan gönüllü bulmanız zor ama yerel kişilerin burada gönüllülere ulaşma imkanı var. Onlar ilan açıp kedinin hikayesini anlatıp gönüllü geçici yuva arıyorlar. Genelde bulunuyor. Bulunmazsa özel bir pansiyona alıyorlar.
  • pandispanya  (11.02.21 14:02:47 ~ 14:07:58) 
şu instagram paylaşımına göz atabilir misiniz?
www.instagram.com

derneğe yakın arkadaşlardan biriyle konuştum, pasaport çıkarma ve üç aylık süreci bekleme gibi imkanları olabileceğini söyledi. ulaşım konusunu da onlarla konuşursanız bir çözüme varılabilir.
  • gkhncnzdgn  (11.02.21 15:45:53) 
instagram.com

Flightbuddyturkey..buraya da bakabilirsiniz..
  • ya volna  (11.02.21 16:55:40) 
Almanya´da kopek sahiplendim, uzun süre de kendime ve yasam sartlarima uygun bir kopek aradigim icin bu sureci ve bircok dernegi iyi biliyorum. Bu surecte Bayern´den tutun kuzey eyaletlerine kadar bircok eyaletten dernekle iletisim kurdum.

Satin almayin, burada da yeterince kedi kopek var sahiplenilmeyi bekleyen. Ozel mesaj atarsaniz, sizin sehrinize yakin bir dernegi seve seve tavsiye ederim.
  • buf-e kür  (11.02.21 16:58:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.