[]

Aracımız boyalı çıktı

Birisi ekspere sokun ona göre gelicem dedi. Bugün gittim baktık diyor ki boya var yan çaprazlarda. Annemi aradım ben bişey yaptırmadım kazası da yok diyor. Ekspere ilettim, bi ihtimal gemiyle tırla gelirken hasar oluyor boyatıp satıyorlar söylemiyorlar başımıza geliyor dedi. Kazası olmadığı belli de, boyanmış dedi. Allahtan arka taraflarda kaputta ve tavanda bişey yok.

Anneme sinirledim herkese boyasız dedik napıcaz şimdi diye, ben ne bileyim oğlum boyatmadım hatırlamıyorum yalan mı söyleyeceğim diyor. İlk sahibiyiz zaten. 15 yaşında araba tamam normal belki ama yok dedik yani.

Araba ilk zamanlar okulun bahçesinde duruyordu, dersinden 1 alan haşırt diye çiziyordu arabayı. İlk yıllarda gücüne gidip temizlik boyası attırmış olabilir diye düşünüyorum da bunu insanlara nasıl anlatıcaz? Kaldi ki insan boyattığını nasıl unutur aklım almıyor. Ama yalan da söylemez annem. Çünkü arabada çizikler vardı bildim bileli, kasıtlı boyatsa oraları da boyatırdı ooof anlamadım vallahi. Eksper pasta falan atmamışlar, kazası yok belli dedi ama işte.. insanlar fiyat düşürmeye yer arıyorlar.

Bu çok etkiler mi ne kadar düşürmek lazım?

Bir de motor yağ kaçağı durumuna yağ kaçağı yok ama hafif terleme var dedi o da 100bin üstünde normalmiş. Normal mi bu durum, sorun mu yoksa? Oraya bişey yazınca gerildim.

Şu videoya bakıp gülüyorduk, aynı duruma düştüm iyi mi www.instagram.com

 
İsim görünüyor kapat istersen bu yaşta araçta hiç bişey çıkmaması mümkün değil illaki çıkar bişeyler arayanlara “sıfır araba değil 15 yaşında, aracın yaşına bağlı doğal olarak çıkabilecek şeyler çıkabilir ben arabanın mühendisi değilim bilemem, baktırırsınız işinize gelirse alırsınız” diyeceksin. Hiç bişey yok demeyeceksin. Bu bi makina ve 15 senedir sokakta duruyor ve zaman zaman üstüne çıkıyorsunuz ve 100-150 km hızla gidiyor. Bulaşık makinası gibi bişey. Bunları yapsanız ne olurdu?


  • Kahir ekseriyet  (11.02.21 13:05:10) 
Hocam öğrenciler çizmiş azıcık temizlik boyası var ama kaza vs yok deyin geçin. Kaç senelik araba. Boyasız, ciziksiz olmama ihtimali var mı ya? Kazasız olması bile büyük olay bence.


  • westblack  (11.02.21 13:10:54) 
aracınız temiz araç, sıkıntısı yok. kaza, tramer de yok. 100 bin üstü fabia'larda terleme olabiliyor.
15 yaş üstü +1

not: çok göz koydum sizin araca ama alamıyorum şuan.
  • pccopath  (11.02.21 13:17:29) 
başka bir expere daha götür.


  • sizofren06  (11.02.21 13:45:34) 
Boya konusunu göçük tamiri yapan bir yere sordum. İçeriden yaşlı bir ustayı çağırdılar. Adam eğildi baktı dibinden kenarından. Sildi dokundu parmakladı falan, ön yanlarda boya var ben hissederim merak etme cihaza gerek yok dedi. O da istersen söyleme salağa yat diyor :D Madara edecekler bizi milletle ya.

İçlerde boya yokmuş bu arada o parçaların. Sanırım kaza olsa oralar da boyanıyor, oradan anlarlar değil mi?
  • ananiyimioguz  (11.02.21 13:55:43 ~ 13:58:34) 
Hocam ben olsam müşteriye derim ki; aracın çiziği varmış benimde expertizde haberim oldu, kaza değil de sürtünme kaynaklı olduğunu söylediler. Zaten haberim olsa raporla ortaya çıkacak şeyi önceden size söylerdim. Aracı ben kullanmıyordum bla bla...

Fiyattan düşün muhabbeti açılırsa da; yalnız bilginiz olsun en fazla xxx kadar düşebilirim, araç 15 yıllık ve kazasız bir çizik sadece derdim.
  • Unde bach canim  (11.02.21 14:06:47) 
“Bizim aracımızın tek sorunu bizde geri fites yok gardaşşş” de! De yani mis gibi araba. Senin gocunacak bir durumun yok bence.
Biz de ekspertiz sayesinde öğrendik, gemi yüklemelerinde vs sık karşılaşılan, kazayla ilgisi olmayan çiziklere boya yapılmış. Muhtemelen biz de bunu bilmeden kullandık 15 yıldır de. Bize de sürpriz oldu ama aracın değerinde bir fark yaratmıyor de.

  • pandispanya  (11.02.21 14:12:14) 
Bu yaş ve km'de böyle olmazsa şüphelenirdim ben.

Araç bu kadar boyalıymış ben de yeni öğrendim diye sen söyle ilgilenenlere. Zaten 190 bin km'deki aracı sırf çamurluğu biraz boyalı diye almazsa boşver, o adamdan hayır gelmez.
  • burfak  (11.02.21 14:16:24) 
@burfak 104binde ya baya düşük. Dur bakalım oradan kurtarıcaz kurtarırsak fiyat konusunda..


  • ananiyimioguz  (11.02.21 14:33:25) 
Bu yaşta değişen yok, kaputta tavanda da boya yok, geri her yerinde boya olsa da alırım ben.

Bana sat, kaç para istiyorsunuz? Tam model ve özellikler nedir?
  • John Bloor  (11.02.21 15:27:08) 
fabrika birden çok kez boyamış olabilir. böyle bir hakkı. tarcanlar oto expertiz diye bir ara.


  • helenart  (11.02.21 18:21:58) 
Hmm valla olabilir annemin inadına bakılırsa ama bunu insanlara inandırması güç.

Sanırım dedikleri gibi çizikler için temizlik boyası deyip geçmek gerekecek.
  • ananiyimioguz  (11.02.21 18:40:11) 
@Unde bach canim, iyi de aracın çiziği var(mış) dersek, ilk sahibi olduğumuz için sen bizle dalga mı geçiyorsun diyebilirler.


  • ananiyimioguz  (12.02.21 00:04:55) 
Ya doğruyu söyleyip ekspertize sordum bu nedir diye, bana getirilirken gemide çızıktırmışlar diyeceksiniz. Bu arada ro-ro gemileriyle geliyor araçlar.

Ya da daha inandırıcı olsun diye “annem kullanıyordu bana söylememiş” diyeceksiniz. Tabi bu da sizi sahtekar durumuna düşürebilir ama daha akla yatkın durur bilmeyenler için
  • Unde bach canim  (13.02.21 10:07:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.