[]

Meslek esprileri

yani normalde matematikçi olmayan birinin anlamayacağı mesleğe ya da konuya özel bildiğiniz niş esprileri yazabilir misiniz? Açıklayarak tabii ki :)


matematikçi
fizikçi
kimyacı
makina müh.
.
.
.
.


teşekkürler.

 
öyle şeyleri buralardan bulamazsın bence. bir de "açıklayarak tabi ki" yazman hoş olmamış. neyse aklıma gelen şu fıkrayı yazayım. uzun zamandır hatırımda yoktu.

Bir mühendis, bir fizikçi ve bir matematikçi İskoçya’da trenin penceresinden bakarken siyah bir koyun görürler, mühendis hemen atılır:
– İskoçya’daki tüm koyunlar siyah.

Fizikçi söze karışır:
– İskoçya’daki bazı koyunlar siyah.

matematikçi son noktayı koyar:
– İskoçya’da en az bir tarafı siyah olan en az bir tane koyun vardır.
  • alperz  (11.02.21 09:15:56) 
- hayırdır ne ayaksın oğlum sen...
+ pandül ayak.

bunun da neresini aciklayayim bilmiyorum.
  • turbo sadık  (11.02.21 10:24:29) 
  • hot potato  (11.02.21 10:32:02) 
Matematikle alakam yoktur bir ara geometri dersinde "konik bir şey varsa söyleyin hep beraber çizelim" demiştim. O zaman komikti ;)) bu arada bi karikatür dergisinden arak bu şaka. Kim bilcek sallayın gitsin


  • olaylar olaylar  (11.02.21 12:42:02) 
Dokumacilarda dimi esprisi vardır, "di mi ? "manasında

Dimi dokuma çeşididir.
  • kleider  (11.02.21 14:25:02) 
klasik müzik camiasında "viyolacı" esprileri vardır.

aynı orkestrada aynı rahlede (sehpa) çalan iki viyolacı arasında ne fark vardır?
cevap: 1 ölçü.

aynı orkestrada önlü arkalı rahlelerde çalan iki viyolacı arasında ne fark vardır?
cevap: 1 ton.

açıklama: orkestrada, enstruman gruplarında aynı şeyi aynı anda çalması gerekliliği elzemken, viyola grubunda bunun ne denli imkansız olduğuna dem vurur.bir şey çalarken biri 1 ölçü geridedir, veya başka tondan çalıyordur vb.)


bir viyolacı ile bir hayat kadını arasında ne fark vardır?
cevap: hayat kadını daha çok pozisyon bilir.

açıklama: yaylı enstrumanların da pozisyon diye tabit edilen sol el tutma pozisyonları vardır.(1. poz. 2. 3 4 5 6 7 8) bu sayede siyah renkli tuşe içerisinde ileri geri hareket ettirerek parmaklarla ehr yere basabilme yetisine sahip olursunuz. viyolacılar genelde aynı pozisyonda çalarlar, pozisyon bilmezler (şakaya göre)

bir viyolacı her gün orkestraya gelip, provaya başlamadan önce kutusundan bir kağıt çıkartıp ona bakıp ondan sonra başlıyormuş çalmaya. bir gün orkestra arkadaşları çok merak edip o görmeden kutusundan bu kağıdı alıp bakmışlar. kutuda şu yazıyormuş: sol el viyola, sağ el arşe (yay)
açıklama: (gerek var mı bilmiorum ama) viyolacıların zekalarına dem vuruyor.


bunlar ilk aklıma gelenlerdi..
  • jeanluc  (11.02.21 15:11:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.