[]

nasıl vücut çalışmalı?

okulumun çok güzel bir spor salonu var. koşu bandından tutun, shoulder press, rowing machine her şey var.

ben 29 yaşında ilk kez spor salonuna girmiş adamım. 175 boy 71 kilo. kol, omuz, göğüs zayıf ve asgari derecede kas var. nasıl bir program uygulamak lazım? internetten baktım ama pek bir şey anlamadım. bacaklar sağlam futbol oynadığım için ama gövdede malzeme yok.

yol gösterebilecek birileri var mıdır?

 
Haftada 3 gün fullbody bi antrenman rutini oluşturulabilir. Yeni başladığın için ilk 1 yıl istikrarlı devam edersen gayet iyi sonuç elde edersin.

Bench press, pec fly, overhead press, lat pulldown, barbell curl, rope pushdown, leg press, leg curl.

Bunlar örnek hareketler olsun diye yazdıklarım. Her bölge için 2şer hareket de yapabilirsin tek hareket de. Bana kalsa kolları tek hareketle geçerdim. Sırt, göğüs ve omuzda 2 hareket yapardım. Bacakta da hakeza. Başlangıçta oldukça düşük ağırlıklarla çalış ki spor alışkanlığı kazanma sürecinde hevesin/recovery sürecin baltalanmasın. Bi antrenmanda tükenişe gitmek sonraki antrenmana hazır olma süreni uzatır. %70-80’le çalışsan dahi yeni başladığın için zaten iyi kas kazanırsın. Tecrübe kazandıkça zaten kendi sevdiğin şekilde çalışmaya devam edersin.
  • tek yaprak havlu  (10.02.21 20:43:16) 
5x5 başlangıç programı diye aratırsan çıkar. basit gibi gelebilir ama hızlı hacim alırsın.


  • orpheus  (11.02.21 01:51:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.