[]

Sıcak suyun hemen bitmesi sorunu

Son bikaç haftadır sıcak suyun normalden daha hızlı bittiğini fark ettim. Elektrikli ısıtıcı var. Normalde 60-65 derece civarına getirip yıkanırdım, uzun uzun gayet rahat buharlı duşumu yapardım. Hatta arka arkaya girdiğimizde bile yeterdi. Son zamanlarda ise 2-3. dakikadan sonra bir anda, dik bir şekilde kesilmeye başladı. Bugün 70 dereceye getirdim, zaten maksimum, yani ısı arttığı belli oluyor, bataryayı çok daha soğukta tutarak yıkanmaya başladım, ama yine de 3-4. dakikada bir anda soğumaya başladı. En sıcağa getirip kafamdaki şampiyonları temizleyip çıktım hemen.
Duştan çıkınca baktım 65 yazıyor, dedim ben zaten 65 yıkanıyorum nasıl olur, saçımı kuruttum giyindim geldim yaklaşık 5 dakika sonra bir baktım 45 yazıyor. Bu arada çalışıyordu üstelik ısıtıcı.
Yani ısıtmaya ısıtıyor, ekranda yazan 70'in yanlış olduğunu da sanmıyorum ama sanki tank full kapasite dolmuyor gibi.
Neden olabilir mu, ne yapmak lazım?

 
ben bir kere termosifon için servis çağırmıştım, içini açıp temizlemişlerdi, taş haline gelmiş kireç parçaları çıkmıştı aletten. içinde o tür bir kireçlenme ya da korozyon vesaire bir şeyler olmuş olabilir. bence hangi markaysa servisini bir arayın.


  • nimberjack  (09.02.21 23:57:48) 
Bizde de buna benzer bir durum olduktan kisa bir sure sonra termosifon patlamisti. Yenisini almistik, siz bir servis cagirin bence de.


  • balpolen  (10.02.21 00:45:58) 
kireçlenme +1
ilave olarak mevsim itibariyle şebeke suyu soguk olduğu için depodaki sıcak suyu hızlıca soğutuyordur. ısıtmaya vakit yetmiyor yani. musluğu çok açmadan kullanmaya gayret edin.

  • orient blue  (10.02.21 00:47:14) 
Patlama durumu korkunçmuş. Söyleyim ev sahibine. Su baya kireçli burada.


  • mirafiori  (10.02.21 01:04:47) 
tankin icinde kirec birikiyor zamanla, dibe cokuyor ve taslasiyor.
Termosifon 10 yasini gectiyse kapasitesi bayagi dusmustur, buyuk ihtimal yeni tank lazim.

  • cooperr  (10.02.21 01:07:35) 
önümüz kuraklık. "uzun uzun gayet rahat buharlı duş" ifadesini görünce içim acıdı.

anladığım kadarıyla sıcak ve soğuk suyu karıştırıyorsun. sıcaklığı düşürüp sadece sıcak tarafı kullanmayı denedin mi?
  • alperz  (10.02.21 11:00:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.