[]

Iki kedi iki kum kabi

Selamlar
Iki kedili evlerle ilgili bir merakim var. Ben su zamana kadar hep tek kedi besledim. Eger ileride iki kedim olursa, bu durumda kum ve mama kabini nasil yapiyoruz?
Iki kum kabi ve iki mama kabi mi oluyor? Evetse mesela kum kaplarini nasil ögreniyorlar, ya da ikisi de cani hangisine isterse ona mi yapiyor, ayni kap rahatsiz etmiyor mu?
Mamada da birinin cok birinin az yemesini nasil engelliyoruz?
Simdiden tesekkürler

 
İkinci kedim geldiğinde kum kapları ayrıydı. 2-3 ay o şekilde kaldı. Baktım her ikisi de diğer kabı kullanabiliyor. Teke indirdim.

Mama kapları ayrı hala. Ayrı odalarda tutuyorum hatta ama yine ikisi de iki kaptan yiyor. Bazen yaş mama veriyorum. İkisi de yesin doysun diye ayrı tutuyorum kapları.

Bu arada ikinci kedi gelecekse mutlaka youtube'dan iki kediyi alıştırma videolarına bakmanı öneririm. Zaten birbirine alışana kadar yan yana gelmemeliler. O yüzden 2 ayrı kum kabı ve mama kabı olmalı bence.
  • himmet dayi  (09.02.21 21:17:07) 
Benim fıstık doğum yaptığı zaman birkaç hafta ortak kullanım oldu ( ilk iki ay zaten yavrular mama yemiyor, tuvaleti kullanmıyor ) bir ay kadar iki üç mama kabı, iki de tuvalet koydum. Kardeş kardeş kullandılar :) sonra da sahiplendirdik zaten


  • mezarkabul  (09.02.21 21:48:44) 
eğer kedin yetişkinse, yanına gelen kediye çok farklı davranışlar sergileyebiliyor. bizimkiler mama için de, kum kabı için de, oturdukları yer için de sürekli kavga ediyorlar 3 senedir, hiç huzurları yok hep gerginler maalesef. o yüzden ikisi de bebek değilse 2. kediyi almak problem olabiliyor bu konuda.


  • roket adam  (09.02.21 22:04:51) 
çok güzel bir mülakat. aklınıza takılabilecek başka sorulara da cevap bulabilirsiniz:

www.suzionline.com
  • bruges  (09.02.21 23:51:12) 
Bizde de iki kedi var baba(10) ve kızı(4). Baba kedi çok uysal kızını 3 aylıkken aldık anneden. İlk başta ufak bir kap hazırladık yavru için ama baktık ki ikisi de aynı kaba yapıyor. Hatta yerlerini bile belirlemişler biri kabın ön tarafına diğeri arka tarafına yapıyor :)
Mama ve su kapları ayrı bir tek. Kavga ettiklerinden değil o da. Taze mama koyunca ikisi de koşturarak geliyor ve beraber yan yana yemeklerini yiyorlar :)

  • sedolima  (10.02.21 00:00:16) 
i.redd.it

tam olarak böyle oluyor
  • fade out lines  (11.02.21 03:24:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.