[]

1991 Jeep xj 4.0 alınır mı?

Daha önce kullanmış olan var mı? Tipi hoşuma gidiyor, içi falan böyle fazlaca vintage. Çok fazla araç kullanmıyorum, yakıtı o yüzden şu anda ikinci planda. Böyle arada dağ bayır falan, bir de senede bir iki uzun yol. Çok mu konforsuz olur? Forester xt'den sonra eşeğe binmiş gibi olur muyum?




 
Genelde bu tarz sorularda tek al diyen ben olurum ama sana alma diyeceğim.

öncelikle bu arkadaşlar gerçekten jeeptir.zor koşuiiarda çok başarılıdır.hemen peşi sıra lüx segmentide geldiği için ilk kullanıcılarının çoğınluğu bu araçları olması gerektiği gibi arazide,çiftlikte,zor koşulda kullandı.sonrasında da genelde offroad kullanıcıların elinden geçti,halada efsane kare kasa olarak geçer.kullanımı çok kolay,hakimiyeti çok iyidir.ama 91 olanı sonuçta 30 yaşında ve sen subaru kullanan birisin.bu aracı eğlenmek için alacağım desen hemen al derdim ama azda kullansan tek araç olacaksa seni kesmeyebilir.modeli yükseltip 2000 modelinin temizini bulursan bir nebze olur ama 91 biraz yaşlı kaçar.

Ben bunun 98 olanını bayağı bir kullandım,sanırım hala jepp tercih etmemin en onemli sebeplerinden birisidir.

Neler yapabilir görmek,birazda dağ,bayır,kanyon videosu seyretmek istersen youtube da matt’s recovery yaz,seveceğini düşünüyprum

www.youtube.com hatta senin için yazdım.
  • duptıs  (09.02.21 04:15:24) 
2000 modeline 3 sene kadar bindim yurtdisinda. ben aldigimda arac 15 yasindaydi.
2001'de zaten uretimi sonlandirildi dolayisiyla bendeki en son uretimlerden biriydi. Araci 180bin de aldim, 220bin gibi arkadasa verdim, oda 2-3 sene bayagi kotu kullandi ama parcalayamadi, benim ona verdigim paranin ustune satti.

Duptis +1 oncelikle. Ikon araclardir, hala temizini gorursem donup bakarim. Sirali 6 silindir motor kursun gecirmezdir, kolay kolay yolda birakmaz. Ama benzini su gibi icer, sehir ici ortalamam 17-18 litre falandi. Uzun yolda bile 13-14 altina dusuremedim. LPG tuketimi konusunda yorum yapamam yurtisinda LPG muhabbeti yok.

Kronik pas sikintisi var, bendeki aracin tavaninda ve kapi altlarinda ufak kabarmalar baslamisti.

Frenleri bayagi zayiftir, kolay kolay durmaz. Bol miktarda lastik/yol sesi alir iceri. Cok konforsuz diyemem, subaru ile kiyaslamam olanaksiz.

Farlar yok gibi, aksamlari neredeyse sifir aydinlatma denebilir ki iki fari da yenilemistim. Elektrik arizalarina hazir olmak lazim. Mesela bagaj silecegi bir calisir bir calismaz. Otomatik camlar da ayni sekilde. Cozulemeyen elektrik problemleri var bu araclarin.

Hala arada ilanlara girer bakarim. Son senelerinden cok temiz bir tane denk getirebilirsem gaza gelip alabilitem var. Konforsuz oldugunu kesinlikle dusunmuyorum, kullanirken cok zevk aldigim araclardan biriydi.
  • cooperr  (09.02.21 09:25:09 ~ 19:30:45) 
Neden alınır demiyorsunuz direkt yahu? Kırıldım size. Şu güzelliğe bakın.

www.sahibinden.com
  • habarbey  (09.02.21 21:38:19) 
Hocam amerika kitasinda alinir kesinlikle, zira temizinin piyasasi 3-5bin dolar.

Turkiye'de arac fiyatlari artik yuksek bile denemez, direk abzurd, butcene bagli. Sanayiye yolun dusecek, parcasi falan ne durumda bimiyorum. Burda farlarin tanesi sifir olarak $20 mesela (ampul degistiremiyorsun komple far degismesi lazim) Arka silecek motoru bozulmustu onu da cikma $25'e bulmustum.

Verdigin ilanda 135bin tl istiyorlar, dolara cevirince $20.000. Ciddi rakam o yuzden direk alinir diyemiyorum malesef.
  • cooperr  (09.02.21 21:47:12) 
cooperr +1

1 hafta kadar kullanma şansım olmuştu. Bir keresinde aracı park ettim, stop ettikten sonra anahtarı çıkartamadım kontaktan. Sonra bir 5 dakika vitesle oynadım da düzeldi. Tasarımına ben de hayranım ama artık yaşlı araçlar, çoğu önceden off-roadda hırpalanmış oluyor. Bir de jeep'ten anlayan tanıdık usta lazım yoksa anlamayan sağını solunu kurcalar, deneme yanılmayla çözmeye çalışır. Sonrasında bir sonraki jenerasyonunun sahibi oldum. İstanbul trafiğinde 20 litrenin altına düşmüyordu, ancak uzun yolda 12-13 görebiliyorsun. XJ'yi hatırlamıyorum ama o da daha az yakmıyordur. Forester kullanmadım ama konforsuz değiller. Düşünüyorsanız HO motor olmasına dikket edin bence, o kadar yakıt yakarken yürüsün birazcık abisi ZJ kadar olmasada :D
  • reactionic  (09.02.21 22:41:28 ~ 22:43:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.