[]

hangi tez? a? b? (yüksek lisans)

a.
- yazacağım konu aşağı yukarı belli
- tez hocam belli, benimle çalışmak istediğini belirtti. iyi anlaştığım ve alanında tanınmış biri, +profesör +ilgili
- lisans alanımın dışına kayıyor, gelecekte bu konuda çalışmak ister miyim emin değilim

b.
- yazağım konuyu biliyorum, istiyorum
- konu çok ilgimi çekiyor
- daha zor, yıpratıcı
- çalışacağım bir hoca yok, üniversite dışından bulabilirsem bulabilirim, bu da uğraştırıcı, zor ve uzun bir süreç
- lisans alanımla ilgili
- gelecekte de çalışmak isteyeceğimi düşündüğüm bir konu


hangi yoldan gitmeliyim? doktora yapmayı istiyorum.

 
b.


  • jelly bear  (08.02.21 19:10:29) 
b


  • candide  (08.02.21 19:26:42) 
A

1 - iyi, ilgili ve ustune de taninmis bir prof bulmak cok zor.
2 - yazacagin konu belli vakit kaybetmeyeceksin.
3- simdi doktora yapmayi istiyorsun da surec sonunda belki de vazgececeksin zira bu yuksek isleri ve akademi herkese gore degil.
4 - Master konun farkli olabilir illa doktora konusu ile baglantili olacak diye birsey yok.
  • cooperr  (08.02.21 19:59:09) 
a diyorum.

cooperr'ın yazdıklarının hepsine +1, hoca konusu özellikle çok önemli. en iyi tez bitmiş tezdir diye de eklemek isterim. belki diğerini bitiremeyeceksiniz bile.
  • nimberjack  (08.02.21 20:37:32) 
A


  • red g  (09.02.21 00:42:10) 
a.

- yüksek lisans tezinin kısa sürede (normalde 1 yılda) bitirlmesi gerekir.
- yüksek lisans tezi bittiğinde, büyük olasılıkla kişinin kendi dahil kimse dönüp de yüzüne bakmaz. küçük bir ihtimalle de çok iyi bir iş çıkarılmıştır ve dönüp bakanlar, ilham alanlar ve hattı alıntı yapanlar oldu; bu durumda bile yüksek lisans tezi itibarsız görüldüğü için, alıntı yapan kişi bile kolay kolay atıf falan vermez.
- yüksek lisans tezi, genellikle bir nevi doktora tezine hazırlık olsun diye yapılan bir deneme gibi görülür.
- doktorada da aynı konudan devam ederim gibi bir varsayım varsa bu da yanlış. büyük olasılıkla, doktorada tez danışmanı başta olmak üzere çoğu kimse aynı konuda yeni bir tez yapılmasına hoş bakmaz, izin vermez.

ayrıca, cooperr'ın söyledikleri de cabası.

ben olsam; eğer ki b. daha orijinal ve ileride de çalışılıp var olana yenilik katılabilecek bir konu ise; bu konuyu, yüksek lisansta harcayıp uzay boşluğuna göndermek yerine - hele de şartların şu an için tam da uygun olmadığı bir durumda - doktora tezine saklamayı düşünürdüm.
  • turk mavisi  (09.02.21 00:50:37 ~ 00:53:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.