[]

dava takibi

selamlar, bizim 7 yildir devam eden bir hukuk davamiz var. hastane ve doktora acilmis bir dava. fakat biz birkac senedir yurtdisinda oldugumuzdan durusmalara gidemiyoruz ve zor takip ediyoruz. maalesef avukatimiz da cok ilgilenmiyor. cevap vermiyor vs.. neyse bugun durusma vardi, ve katilmamis. ben uyap üzerinden durusma tutanagina bakayim dedim. sunu diyor:

"Davalı XXX vekilinden soruldu; Davayı takip etmiyoruz, dedi.
G.D.: Davacı vekilinin duruşma gün ve saatini bildiği halde gelmediği mazeret de bildirilmediği anlaşıldığından HMK 150/1. maddesi gereğince dosyanın işlemden kaldırılmasına karar verildi. 08/02/202109:59:30"

bu ne demek, dosya mi kapanmis, yani 7 yildir bekliyoruz, böyle bir sey olabilir mi? avukat da cevap vermiyor ne yapacagimizi sasirdim.

 
baro'ya şikayet edebilirsin ve avukat aleyhine dava açabilirsin diye düşünüyorum.

not: avukat değilim.
  • reanarchy  (08.02.21 15:22:34) 
peki dava düstü demek mi bu önce onu anlamam lazim. yani 7 yil süren dava bu kadar cabuk düsebilir mi, karsi tarafin vekilleri hic katilmadi kac kez durusma oldu. biz hepsine gittik. avukat bizden habersiz bunu yapinca nasil bir anda dava düsebilir? bu kadar kolay olmamali :(


  • kaputt  (08.02.21 15:24:36) 
1 ay içerisinde harçsız, 3 ay içerisinde tekrar harç yatırarak davaya devam edebilirsiniz. dosya takipsizlik nedeniyle işlemden kaldırılmış.


  • rahmi pinkfloydoglu  (08.02.21 15:24:52) 
Avukatınızla iletişime geçmeniz lazım. İletişim kuramıyorsanız azledin, başka bir avukatla anlaşırsınız ya da kendiniz takip edersiniz. Fakat şöyle bir durum var, önceki avukatınız dava sonuçlanmış gibi ücretin tamamına hak kazanır.


  • megalomaniac  (08.02.21 17:41:33) 
davaya katılmayan, ilgilenmeyen biri nasıl oluyor da parayı almaya hak kazanıyor?


  • gelmeistemem  (08.02.21 18:47:57) 
avukatım. dosyaya yalnızca dilekçe gönderen ama duruşmaya katılmayan avukatlar lehine yasal vekalet ücretine hükmediyor mahkeme. ancak özen yükümlülüğünü yerine getirmediği için dosyası işlemden kaldırılan avukatın sözleşmesel vekalet ücretine hak kazanacağını zannetmiyorum. ha emin de değilim bu durumdan.

ben sizin yerinizde olsaydım, başka bir avukatla anlaşırdım. davanızı özen yükümlülüğü çerçevesinde takip etmeyen avukatı da baroya şikayet ederdim. eğer maddi bir kayba uğradıysanız tazminat davası da açabilirsiniz avukata karşı. yeni bir vekil bulmak adına hızlı olmanızı öneririm zira @rahmi pinkfloydun da dediği gibi 3 aylık bir süreniz bulunuyor.
  • jangbogo  (08.02.21 19:36:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.