[]

Deniz kenarında balık avlamak

Samsun'da yazlıktayım ve balık avlamak istiyorum. Ne teknem var ne oltam ne de ağım. Tecrübem de yok ama baktım millet sabahtan ağ kuruyor akşamına ya da ertesi gün balıkları topluyorlar. Denizin kenarından kıyısından da balık tutulabiliyor demek ki. Bu fakiri aydınlatırsanız sevinirim.

Hangi tekniğe başvurmalı? Hangi edevatı edinmeli? Sanki denize girip tuzak kurup beklemek mantıklı gibi ama her fikre açığım. Teşekkürler


 
Hiç tecrübeniz yok ise ve zevkli uğraş için basit olta takımı. Fotoğraftaki yerde avlanacağım zevk almasamda olur balık olsun derseniz fanyalı germe ağ almanız lazım. Suya belinize kadar girip yavaşça dökersiniz , daha uzunu olur mu olur elbette ama basit bot veya kayık lazım olur.

Ağ alırsanız o kumsalda uzunlamasına açıp (suyun içinde hayal edin) sonra bir yere sağıp bohça halinde gidin yoksa onuda seremezsiniz. Olta iyidir , keyiflidir, rast gele :)
  • synax  (08.02.21 12:53:26) 
O bölgenin kıyısında çok sayıda yengeç türevi kabuklular olabiliyor. Tecrübesiz biri için tuzak kurmak uğraştırır.

Olta ile şansınızı deneyin.
  • aynabugusu  (08.02.21 13:12:00) 
Oltayla da tutacak olsanız, Amatör Balıkçı Belgenizin olması zorunludur.

izmir.tarimorman.gov.tr

Gerçi kimse sormuyor ama olsun. Kural kuraldır.
  • Mirket  (08.02.21 14:17:08) 
Yakınlardaki balık yemi ve av malzemesi satan dükkanlara ya da kıyıdan balık tutanlara sorun öncelikle. Orada olta atmak mümkün olmayabilir.
burada ne tutulur nasıl tutulur ne almalıyım diye sor onlar yönlendirir. eğer deniz tabanı, sahil ve balık varlığı uygun değilse avlanmaya, durum çok canını sıkabilir ve boşa para harcayıp saatlerini günlerini harcamana sebep olabilir.
resimde gördüğüm kadarı ile kamış, 40-60gr. kurşun ve uygun iğne tipi ile şansını deneyebilirsin. sahil uzun ve derinlik ilerilerde gibi görünüyor. youtube dan kamuş kullanma uzağa ağırlıklı olta atma tekniklerini izle, pratik yap.
ama önce bölgedeki balıkçılara sor onlar seni yönlendirir.
  • erty_ksk  (08.02.21 15:59:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.