[]

Kdv'siz mal alıp ihracat yapılabilir mi?

İhracatta kullanmak için bir mağazadan mal alırken bunu belirtip kdv hariç fiyatla mal alabiliyor muyuz? :)




 
hayır.

siz yine kdv'li alıyorsunuz. kayıtlarınıza ihraç kayıtlı olarak kaydedip, malı ihraç ettikten sonra, alırken ödediğiniz kdv'leri devletten geri istiyorsunuz.
  • kibritsuyu  (07.02.21 23:43:24 ~ 23:43:57) 
bu devletten kdv isteme mevzusu garip

bir kesim diyor ki ben cash, nakit olarak alıyorum
bir kesim diyor ki nakit asla alamazsın vergi borcuna sayıyorlar

çok garip.
  • duyurukullanıcısı  (07.02.21 23:46:29) 
ikisini de alırsın. ama nakit olarak almaya çalışırsan yolu yokuşa sürüp adamı bezdirirler. elli çeşit uyumluluk kontrolleri, bilmemkaç basamak alt satıcıya karşıt incelemeler (yani sana mal satan adama mal satan adamın toptancısına mal veren üreticiye kadar bilgi istemeler, her birinin ötekine kestiği faturaların bire bir uyumlu olarak bildirilmesi), uuu olaylar olaylar. defter incelemesine alıp ıncık cıncık inceleme de yapabilirler.

gerçi mahsup istediğinde bile bunların birçoğu kontrol ediliyor, faturaları herkes karşılıklı tam olarak bildirmiş mi bakarlar ama defter incelemesi falan yapmazlar.
  • kibritsuyu  (07.02.21 23:50:38 ~ 23:55:56) 
o sebeple kdv mevzusu karışık


  • duyurukullanıcısı  (08.02.21 00:39:21) 
Ürün alacağınız firma aynı zamanda imalatçıysa, ihraç kayıtlı olarak kdv ödemeden mal alabilirsiniz. Almış olduğunuz malları 90 gün içerisinde ihraç etmeniz gerekli.


  • obscure  (08.02.21 10:15:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.