[]

Spor olarak sadece yuruyus yapmak?

bize ne katar ne katmaz?
soru biraz tuhaf gelebilir ama acayim..
sabah saatlerinde de konu ile ilgili bir duyuru basligi actim:
www.eksiduyuru.com
orada da belirtmeye calistigim gibi belki yaş/kilo vb sebeplerle yuruyus cok kolay/cazip gelirken fitness/kardiyo/agirlik/aerobik hareketler vs. isimleri neyse artik zor ve angarya geliyor..
simdi soruya tekrar donersek:
tembellik edip sadece yuruyus yaparsam (ama bunlar tempolu ve cook uzun yuruyusler 20/25 km durmaksizin) fit/saglikli/yagsiz(az yagli) kalmama yeter mi ya da ne kadar yeter?
derdim kasli, sekilli ,ucgen, damarli gorunmek falan degil, sadece normal bir insan gibi gorunmek (olmak)

 
Dizlerine gereksiz yük bindirirsin, vaktin boşa gider. Onun yerine koşmaya çalışsan daha sağlıklı olur. Yağ olayı kalori açığıyla ilgili, sporla değil.


  • diffarentiationation  (07.02.21 20:33:11) 
tesekkurler @diff ama kosunca hâlâ tikaniyorum tekliyorum biraz


  • alttaraf  (07.02.21 20:34:07) 
Doğru nefes alıp düzgün koşarsan zamanla gelişir. Bir saat aralıksız koşmayacaksın zaten tıkandıkça yürüyüp nefesin düzelince tekrar koşmaya başlayacaksın.


  • diffarentiationation  (07.02.21 20:36:11) 
Kendinizi strese sokmanıza gerek yok. En iyi spor kendinizi yıpratmadan yapabildiğiniz, alışkanlık hâline getirebildiğiniz spordur. Yürümeyi seviyorsanız yürüyün. Günde 10 bin adım öneriliyor. Faydalarını saymaya gerek yok. 20, 25 km fazla olabilir. Yürüyüşü de abartmamak lazım. Onun da fazlası zararlı olabilir. Yüzebiliyorsanız yüzün. İstediğiniz vücut biçimini elde etmenizde yüzme büyük katkı sağlar. Basketbol, tenis gibi sporları yaparsanız istemediğiniz kadar kas çalışır.


  • dissendium  (07.02.21 20:40:09) 
günde 20-25 km çok uzun. dizler mahvolur. ben 8-10 km yürüdüğümde son kmlerde dizlerim ağrımaya başlıyor.

ben günde 5km yürüyorum.
sizde bedeninize ve kapasitenize göre bu ölçü daha uzun veya kısa olabilir.

yağ yakmak için güzel aktivite. tabi şeker, abur cubur ve ekmeği de azaltmak gerekiyor.
  • tabudeviren  (07.02.21 20:43:55) 
tesekkurler, 20/25 km hergun degil, haftada 2/3 gun


  • alttaraf  (07.02.21 20:52:35) 
Daha kısa ama her gün yürüyüş yaparsan daha iyi.


  • arnold schwarzeneger  (08.02.21 15:23:55) 
Arnold +1

Süreklilik önemli belki daha az fakat her gün, zamanla zaten açılır için çeker

Ya da ip atlayabilirsin o da az ama her gün, örneğin başlarda takılsan da her gün 100 adet atlayacam de, açıldıkça açılırsın iyi bir kardiyo olur
  • freebird5406_2  (08.02.21 15:27:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.