[]

Belediye ruhsat denetimi

Toplamda 6 ayrı farklı dükkan olan yeri mülk sahibi aradaki duvarları kırıp tek dükkan haline getiriyor ve o şekilde kiraya veriyor. 6 ayrı farklı dükkan olduğu için her dükkanın tapusu da ayrı oluyor. 5 dükkan kendi adına 1 dükkanda damadı ve kızı adına. Tapuda bağımsız bölüm A zemin no 9, A zemin no 10, A zemin no 11, B zemin no :9, B zemin no 10, B zemin no 11 şeklinde toplam 6 ayrı farklı dükkan olarak geçiyor. Kira sözleşmesi yapılırken kapı numaraları 61A,61B,61C,63A,63B,63C diye belirtiliyor. Belediye ye gidip ruhsat için başvuru yapılıyor. Belediye tapu,kira sözleşmesi vs. belgeler istiyor bütün evrakları teslim edince başvuru ve beyan formu alındı belgesi veriyorlar ve 1 hafta sonra ruhsat denetimi için geliyorlar ve dükkan kiracasını arıyorlar, diyorlar ki numara 9,10,11 i başka adreste gözüküyor bize konum atın adresinize gelelim. Sonra dikkat ediyoruz ki başvuru ve beyan formu alındı belgesinde dükkan numaları 9,10,11 diye gözüküyor ancak biz dükkan sahibi ile sözleşme yaparken bize farklı numaralar söylüyorlar. Sormak istediğim soruya gelince; Dükkan kapı numaraları neye göre belirleniyor? Tapudan ada ve parsel no bakılarak bulunmuyor mu kapı numarası? Benim şimdi tekrardan belediyeye gidip kapı numarasını düzeltirmem gerekecek mi? Dükkan sahibi bu 63 ile başlayan numarayı bana neye göre söyledi? Teşekkürler




 
size gösterdiği tapu eski olabilir veya tapudaki kayıtlar eski kalmış olabilir. tapu, bağımsız bölüm numaralarını belediyeden gelen bilgilere göre düzenliyor. mesela bu olay yakın zamandaki imar barışında da oldu. belediye başvurup, proje onaylattırıp yeni bağımsız bölüm numaraları aldılar ve sonra tapuya başvurup yeni tapularını aldılar. belki böyle bir işlem yapılmış ve size verilen numaralar kaymış olabilir. başka bir sürü ihtimal var.

ben sizin yerinizde olsam, mal sahibinin ensesinde boza pişiririm. eğer belediyedeki kayıtlar ile tapudaki kayıtlar tutmuyorsa gitsin düzeltsin. bu nedenden ötürü siz ruhsat alana kadar kira ödemeyeceğinizi falan söyleyin, mırın kırın ederse bir avukata danışın falan.
  • malheiros  (07.02.21 10:44:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.