[]

asemptomatik covid?

herkese merhaba, nişanlım 9 gün önce pozitif birisiyle temas halindeydi. aynı iş yerinde çalıştıkları için 2 gün boyunca aynı ortamda kaldılar. kendisi, 3. günde test yaptırdı ve testi negatif çıktı fakat ertesi gün kuru öksürük, hafif üşüme ve halsizlik oldu. bunları da 3 gün içinde atlattı. şu anda çok iyi, herhangi bir sorun yok ama bizim içimiz hala rahat değil acaba asemptomatik olarak atlattı mı yoksa hala devam mı ediyor bunun çelişkisi içerisindeyiz.dediğim gibi olay 9 gün önce oldu ve biz 2. test daha yaptırmak istiyoruz 14 gün geçmesini beklemeli miyiz? ve kan vermeyi düşünüyoruz, başından böyle bir şey geçti mi diye.
bahsettiğim şeyler asemptomatik belirtiler olabilir mi?
ilk test negatif olmasına rağmen, 2. test için 14 gün beklemek doğru mu?


 
hocam eşiniz temaslı kendini kesinlikle karantinaya almalı idi bu süreçte temas ettiği varsa filyasyon ekiplerine bildirin.

kendisi tahminim covidi geçirdi ve bahsettikleriniz semptomlarına uyuyor. filyasyon ekibine haber verin belki tekrar test yaparlar yada favipavir etken maddeli tedavi başlanır. 14 gün sonunda tekrar işe başlayabilir rahatlıkla. siz 1. ayın sonun da antikor baktırabilirsinzi özel laboratuvarlarda. onun harici dediğim gibi tamam ettikleri varsa filyasyon ekiplerine bildirin ona göre hareket edilsin. testin doğruluk oranı yüzde 70.
  • andlee  (07.02.21 02:54:43) 
evet şu an hala karantinada. test için 14. günü bekliyoruz dediğiniz gibi doğruluk payı %100 değil ama temaslı olduğu için ve ilk testi acele davranıp olayın ertesi günü yaptırdı bu yüzden bir kez daha yaptırmamız gerekiyor. tam anlamıyla antikora baktırdıktan sonra içimiz rahat edecek :(
teşekkür ederim fikirleriniz için.

  • caffeinecontent  (07.02.21 10:00:41) 
14. günün testin anlamı yok hocam. temastan sonraki 4. 5. gün önerilen test zamanı bundan sonra 1 ay sonra antikor baktırmak.


  • andlee  (07.02.21 22:59:45) 
aynen öyle, haklısınız 3. haftada yaptırıcaz antikor testini. çok teşekkür ederim


  • caffeinecontent  (08.02.21 17:58:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.