[]

boğaziçi üniversitesi ve ab projeleri

üniversitelerin hibe almış avrupa birliği projelerine bakarken denk geldim. boğaziçi üniversitesi 1 tane proje yazmış.

ec.europa.eu&organisationNames[0]=BOGAZICI%20UNIVERSITESI&countries[0]=TR&organisationRoles[0]=coordinator&matchAllCountries=false

2020 erasmus öğrenim hareketliliği için verilen hibe 1 milyon euro. böyle bir üniversite neden ab projesi yazmamış, yürütmemiş olabilir?

 
Baktığınız yerde her şey yazmıyor olabilir mi? Çünkü yürütüldüğünü biliyorum.


  • pandispanya  (07.02.21 00:05:22 ~ 00:11:04) 
@pandispanya avrupa birliği'nin erasmus+ projeleri sayfasına bakıyorum. siz nereden biliyorsunuz nereden görebilirim?


  • Tochinoshin  (07.02.21 00:10:18) 
Avrupa Birliği'nin birçok fonu var. Baktığınız fon olmayabilir. Çok taraflı projelerin Boğaziçi'nde ortakları da bulunuyor olabilir. Kısacası aramanız yetersiz.

Yine de Türkiye'den çıkan projeler az sayıda. Bunun bir sürü sebebi var. Yüksek öğretim sisteminin temellerinden başlanabilir.
  • evrim halkasi  (07.02.21 00:11:02) 
Mesela siz Boğaziçi üniversitesi diye aratmışsınız. Ben bogazici university diye arattım, 5 sonuç çıkıyor. ec.europa.eu&matchAllCountries=false

Üniversitenin yaşamboyu eğitim merkezi var. Bunların Türkçe ve İngilizce kıslatmaları var. Boun, büyem, bullc vs gibi. Belki farklı arama kriterleriyle çıkacaktır ama bir tane, beş tane değil, tonlarca yürütüldüğünü biliyorum. Doğrusuna nasıl ulaşacağınızı bilemiyorum ama bu arama kriteri gerçekçi değil, ona eminim.

Cep telefonundayım, linki düzgün gönderemiyorum kusura bakmayın.
  • pandispanya  (07.02.21 00:12:04 ~ 00:13:54) 
@pandispanya sizinkilerin koordinatörü boğaziçi üniversitesi değil, eksik yazmışım koordinatörü boğaziçi olan projelere bakıyorum.

@evrim evet sadece erasmus plus projelerine bakıyorum ama jean monnet hibesi alan projeler bile çıkıyor burada. sosyal sorumluluk alanıyla ilgilendiğim için erasmus+ yeterli dedim ama başka sosyal sorumluluk programı varsa onlara da bakarım.
  • Tochinoshin  (07.02.21 00:15:00) 
sadece üniversitenin kurumsal kimligi ile degil bölüm ve hoca bazında da proje yapiyorsunuz, hocanın yürüttügü proje parasinin yaklaşık %20'si üniversiteye kaliyor. sadece üniversite ismi ile degil hoca ismi ile de aratmaniz gerekiyor. bildigim kadari ile bogazici türkiye'de en cok ve en yüksek miktarda proje yürüten üniversitelerden birisi.


  • spivak  (07.02.21 00:15:39) 
@spivak hoca olarak avrupa birliği'nden hibe alabileceğinizi sanmıyorum, projeyi üniversite yazmış olur ve üniversitenin adı geçer. yanlış mı biliyorum acaba?


  • Tochinoshin  (07.02.21 00:22:07) 
boğaziçi'nin sitesine baktım, çok avrupa birliği projesi var ama erasmus+ programında toplam 4 projede bulunmuş ve 1 projenin koordinatörü olmuş sadece.

arastirma.boun.edu.tr

bu da ilginç aslında. tamamen bilimsel projelere odaklanmışlar gibi görünüyor.
  • Tochinoshin  (07.02.21 00:29:58) 
Tam olarak neyi ilginç bulduğunuzu anlamadım aslında. Üniversitelerin bilimsel projelere yönelmelerinden daha doğal ne olabilir ki? -bir şey kaçırıyor olabilirim, bütün AB projelerini ve amaçlarını bilmiyorum-

Sizin bahsettiğiniz benim anladığımdan daha farklı bir şey galiba ama hoca olarak AB'den hibe alabilirsiniz. Bilimsel projeleri üniversite değil hocalar yazar. Ama yine de hocaların bağlı bulunduğu kurum belirtilir hibe sayfalarında.
  • evrim halkasi  (07.02.21 00:39:56) 
ab projelerinde üniversite adı yazıyor fakat sorumlu hocalar oluyor, ulusal ajans üstünden para geliyor vesaire vesaire...hocada yani. üniversite proje yazıp isteyen gelsin demiyor.


  • passion rules the game  (07.02.21 00:52:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.