[]

Her şey Boğaziçi Üniversitesi'ni taşımak için mi?

Arsası için geniş çaplı bir operasyon çekildiğini okudum. Önce rektörlüğe bir atama. Sonra yeni fakülteler açıp onların içerisine baya bir akademisyen atama. Sonra bu fakülteler bu araziye sığmıyor diye taşınması sürecine sokma. Artık taşındıktan sonra da yerini araplara mı satarlar ne yaparlar bilmiyorum.

O arada da işte itiraz edenlere terörist denilir, içeriye provokatörler sokulur, onlar parmakla gösterilir vs. vs. bana mantıklı geldi ama karşıt görüşlü olduğum için öyle geldi.

Gerçekten böyle bir şey olabilir mi? Genel fikirleri merak ettim.

 
ist.da bu kadar para edecek çok az yer kaldı.
son yıllarda satılan/dönüştürülen güzel üniv. kapüslerini hatta lise kampüslerini düşünürsek...

  • rewlack  (06.02.21 22:59:48) 
Ben de Erol Mutercimler'den duymustum, buldum: youtu.be


  • neverletyougodown  (06.02.21 23:38:14 ~ 23:40:34) 
Boğaziçi'nin olduğu arsanın üniversite olmak şartı ile T.C.'ne verildiğine dair şöyle bir haber mevcut. Bu da burada dursun.

www.cumhuriyet.com.tr
  • fezagezgini_4  (06.02.21 23:43:15) 
@fezagezgini_4, o zaman bizimkilerin el koyma şansı yok, abd koyacak taşınırsa? Veya danışıklı bir şeyler olabilir mi?


  • ananiyimioguz  (07.02.21 00:34:23) 
@fezagezgini_4'ün paylaştığı haberi ben de şimdi öğrendim.

bu maddenin de etrafından dolanmanın bir yolunu bulurlar. lüks bir vakıf üniversitesine çevirirler mesela. rezidansların ve avm'lerin de olduğu.
  • noxell  (07.02.21 00:37:02) 
o arsalar zamanında ahmet vefik paşa tarafından robert kolej kurucularına verilmiş arsalar ve tamamen onların tasarrufundaydı. 1960larda lise ve üniversite bir arada olmaz dedi, robert kolej de tamam ben arnavutköy kız kolejine taşınıyorum binalarımı da benim hocalarımın bulunduğu bir devlet üniversitesi olması şartıyla bırakıyorum dedi. böyle bir olay var, bir bakıma vakıf beratı gibi bir şeydir. normal şartlarda kimse oraya dokunamaz, ama normal şartlarda. mevcut kampüsler zaten kesinlikle yeterli değil. olayın direkt arsa arazi olduğunu çok sanmıyorum, yani sağında solunda eşek kadar boş yerler var, belki 4-5 şey amaçlanıyor bu da onlardan biri. amaçlardan biri de örneğin akpden küsmüş seçmenleri tekrar "fakir ezen pis boğaziçililerin reis tarafından yola getirilmesi" de olabilir, adamların motivasyonu bu zaten.


  • ckisc  (07.02.21 00:46:22) 
olabilir çünkü yakın zamanda benzerini istanbul üniversitesi ve yıldız teknik'e de yaptılar. hepsi aynı amaç için bence.


  • candide  (07.02.21 01:10:18) 
Neden olmasın. Aslında iki nedeni var bir istediği gibi akademisyen yerleştirip akıllı öğrencileri kendi taraflarına çekecekler, okulda olası eylemlerin karşısına koyulacak öğrenci ve akademisyenleri olacak. Diğeri de arazi meselesi nasıl merkezdeki hastaneleri kapatıp, şehir hastaneleri açtılar. Hem merkezden rant elde ettiler, hem de hastaneleri dağın başında kendi yandaşlarına yaptırıp yarı özelleştirdiler. Win win. Bunun örneği üniversitelerde de var dokuz eylül'ün deniz kenarındaki o güzel gsf'sini alıp buca'nın dağına koydular. Bir araya topluyoruz diyip, öğrencileri pasifize ettiler, araziye de çöktüler.


  • anarsika  (07.02.21 03:57:04) 
Buna hiç ihtimal vermiyorum, boğaziçi güçlü bir kurum, güçlü mezunları var. Diğer üniversitelerle kıyaslanamaz. Bu kadar prestijli olmasının sebeplerinden biri de o muhteşem lokasyonu. İzin verilmez buna. Kolay değil o kadar.


  • juninho77  (07.02.21 05:41:35) 
adamlar cumhuriyet rejimini ortadan kaldirmis, iki tane arsayi mi ele geciremeyecekler.


  • baldur2  (07.02.21 07:17:07) 
Valla bence de bu güne kadar, yok artık bu kadarı da olmaz, yapmazlar, yapamazlar dediğimiz ne varsa hepsi oldu. Kimin, neyin gücü yetebilir? Yetki istediler, verdik. İstediler, verdik. Seçim dışında yapabileceğimiz ne var sanki.

Boğaziçi'de at koştururlar yakında. Ben de dedim boğaziçi başkadır diye ama ilerliyorlar işte fakülte makülte.. bakalım neler olacak.

Odtü nün de ormanına girmemişler miydi zamanında öyle hatırlıyorum?
  • ananiyimioguz  (07.02.21 17:04:57) 
sahsen esas sebebin ayasofya ile ayni oldugunu düsünüyorum. Reis adeta eline son 200 yilda tanzimat, islahat ve elbette cumhuriyet dönemlerindeki icraatlarin oldugu bir liste almis ve bugünden geriye dogru tik atarak gidiyor. degecegini bilse alfabe isine de el atardi lakin geregi yok. istiklal marsinin tekrar bestelenmesi falan bunlar da listede olmali muhtemelen.. ama tabii her maddenin de kendine has tagleri olsa gerek. egemenlik, kültürel, bölgesel, küresel, cok kritik, az kritik, "bi ara yapariz" gibi..

ishalat fermaninin akabinde temelleri atilan ve su an hala en tepede olmasi hasebiyle genclige ve özel sektöre yaptigi etki ve dolayisiyla kültürel dönüsümdeki belirleyiciligi göz önüne alindiginda göz ardi edilecek bir hamle degil bogazicine müdahale. ki atama sonrasi meydana gelen olaylar da muhafazakar kesimde haklilik duygusunu artirdi.
yani Ayasofyanin cami olarak ibadete acilmasi kararindan dönülme ihtimali ne ise, rektör atamasindan cayilma ihtimali de o. haa olur da amerika dolari 15e firlatirsa falan o vakit rektör olarak rahip bronson bile atanabilir;)
  • klar  (08.02.21 03:02:40 ~ 03:24:01) 
Boğaziçi üniversitesi sadece resimlerde görülen ve aşağıda verilemez statüde bulunan arsadan oluşmuyor. Kuzey kampüs arsası var, Hisarüstü arsası var, Kandilli arsası var ve Burc Beach var. Her biri ayrı servet, rant.


  • SiyamkedisiZorro  (08.02.21 08:54:19) 
asıl amaç kendilerine herhangi bir muhalif kurum v.s. kalmaması, ele geçirmek ve vasatlaştırmak.


  • nuisance  (08.02.21 10:20:10) 
Üniversitenin içinde nafi baba tekkesi var.
O tekke'nin mülkiyeti ailemde(babaannem nafi babanın soyundan)
Üniversiteye, sadece üniversite tarafından kullanılmak üzere 1 liraya 99 seneliğine kiralandı.
Okul çıkarsa alırız tekkeyi.
  • summatinyourteeth  (08.02.21 10:48:36) 
akp burda her türlü kazanıyor.
1)vesayet bitmedi, hala varlar ve savaşıyoruz, bize oy vermeye devam edin algısı yaratıyorlar.
2) kutuplaşma zaten hep onlara yarıyor.
3) gündemi meşgul edip ekonomiden uzaklaştırma.
4) boğaziçi düşmanlaştırılıp arazileri ele geçirilirse araziyi de satarlarsa da, ballı börek.
  • prizmatik  (08.02.21 13:44:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.