[]

6-36 aylık bebekler için üretilen zeka aktivite oyunlarinin

Çok bir anlamı var mı? Mesela eğitici köpekçık 160 lira alfabeyi ve sayıları öğretiyor ya da akilli telefonlar var uzerindeki tuşa basinca o sayıyı söylüyor falan fisman 1-2 yaşında öğrenmese ilerde ogrenemez mi? Erken öğrenmenin bir esprisi var mı? Bi aktivite masasi alayım diyorum standart bir şey 50 lira ama sesli olursa 400 liraya kadar çıkıyor




 
sayıları 1-2 yaşında matematiksel olarak öğrenemez zaten, en fazla 9 tane kelime fazladan öğrenmiş olur. o oyuncakların esprisi etkiye tepki aldığını görmesi. çevresindeki dünyayı, işleyen bazı fizik kurallarını erken öğrenmenin faydası şöyle olabilir, beynindeki sinir bağlantıları ne kadar erken kurulursa beyin gelişimi açısından o kadar iyi olur.

oyuncakların yaptığı şeyleri yapabilecek başka materyaller varsa ekstra oyuncağa gerek yok. aşırı alengirli birşey almayın zaten hem çocuğun hem sizin başınız şişer :) hatta bastığında müzik çalmaktan başka özelliği olmayan düz oyuncakları bazı uzmanlar tavsiye etmiyorlar bile. çünkü çocuğun öğrendiği tek şey düğmeye basmak. bunun yerine montessori veya waldorf tarzı sade oyuncaklar olabilir. genellikle ikea'nın oyuncak felsefesi güzel. düğmeye bastığında ses duymak yerine topu üstten attığında aşağıdan çıktığını görmesi de benzer sebep sonuç ilişkisini kurmasını sağlıyor.
  • evanka  (06.02.21 21:15:07 ~ 21:16:15) 
Bebeğin Öğrenmeye çalışma süreci beyin gelişimine faydalıymış. Evanka süper açıklamış.

Eğitici köpekçik var bizim oğlanda, doğum gününde kardeşim almıştı, tuşlarına basıyor, haydi öpücük gönder şarkısında öpücük atıyor, el salla deyince el sallıyor vs.
O olmasa da bunları öğrenirdi çünkü yine biz öğretiyoruz aslında o şarkı çıkınca el sallamayı, öpücük atmayı.
Biz aktivite masası almadık, aktivite tahtası yaptık evde kendimiz. Şahane oldu.
Bir hafta sonu karantinada bir sunta, birkaç kilit, düğme, zincir vs ile yapabilirsiniz.
Ben de bu sesli oyuncakların faydalı olduğuna ğek inanmadığımdan instagramda montessori aktivite sayfalarından aktivite araklayıp evde yapıyorum.
  • somethinginthewayshemoves  (07.02.21 00:29:18) 
ibb.co
Bu bizimkinin ilk hali. Zamanla doldururuz boşlukları dedik.

  • somethinginthewayshemoves  (07.02.21 00:31:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.