[]

Kedinize sofrada yediğinizden veriyor musunuz?

yemekte köfte vs varsa ondan küçük parça ona da veriyor musunuz? Yoksa sadece mama mı yiyor?




 
Kuru mama, arada (1-2 haftada 1 kez) yaş mama veriyorum. Bunların dışında hiçbir şey vermedim. Ama arada değişiklik olsun diye balık alıp vermeyi düşünüyorum.


  • himmet dayi  (06.02.21 18:26:16) 
Örnek olarak köfte içinde onlar için o kadar zararlı şeyler barındırıyor ki soğan, sarımsak, salça, tuz, envai çeşit baharat... Mesela 1 adet köftenin yarısını asla vermem. Peşimde çok dolanmışsa kırk yılda bir o köftenin 10’da 0,5’i kadar bir parça koparıp veririm. 1 adet çubuk krakerin çeyreğini, tuzlarını ayıklayıp, 4 parçaya bölüp veririm filan. Arada sırada o kadar küçük miktarlar. Yemekten artanları sokaktakilere bile vermiyorum valla. Herkese sadece kuru mama. Ayda 1 yarım paket yaş mama (2 kediye yarım yarım bölüştürüyorum). Şimdi anlatınca üzüldüm :) çok mu katıyım bilmiyorum. Köpeğime de o köftenin maksimum yarısını veririm.
Kedimizin bir tanesi aşırı obur. Şu ana kadar yemeyi reddettiği hiçbir şey olmadı. Bazen iddiaya giriyoruz bunu da yer mi acaba diye, ancak o zaman istisnai olarak 5 saniye izin veriyoruz o şeyi yeyip yemediğini görmek için. Bu da senede 2-3 kere olmuştur maksimum.

  • pandispanya  (06.02.21 18:34:06 ~ 18:39:58) 
Evet veriyoruz çünkü dik dik bakarak taciz ediyo şapşik :) Az biğşi verince yiyiyo gidiyo :)


  • superfluid  (06.02.21 18:50:29) 
Veriyordum. Tadımlık cips bile veriyordum. Bi yeri mi şişsin heyvanceğizin.


  • jalapeno  (06.02.21 19:10:06) 
tadımlık veriyorum.


  • uuth  (06.02.21 19:18:59) 
genelde yemek yerken masaya uzanıp sadece izler yemeklerle ilgilenmez ama bazen tadını merak ediyor sanırım. gelip elime yüzüme dokunuyor, o zaman kıyamayıp çok az veriyorum. fazlası için ısrar etmiyor zaten.


  • juliette  (06.02.21 19:37:15) 
Bizimki muhakkak masaya çıkıp her şeyi koklayıp yatıyor bir kenara, sofra kalkana kadar yatıyor masada :) sadece yoğurt ve peynir için hamle yapıyor, biz de bit kadar bir parça veriyoruz. Onun dışında sadece kuru mama yiyor.


  • orient blue  (06.02.21 19:37:26) 
Ağzıma soktuğum her şeyden pay ister vatandaş ama genelde yemez de. Bi koklatırım bakar ha benlik değil der gider, tavuk, balık falan yeniyorken evde delirir bağırır çağırır tasına ayıklar koyarım onu da koklar genelde yemez :D

Hayatı boyunca sabit tek markanın mamasından ve yaş mamasından düzenli yedi, arada ödülleri çıbıkları falan var aslında benim yediğimi yiyesi yok da işte kedilik mesleğini icra etmek adına yapıyor.

İlginçtir eti form sunta falan yerken verirsem elimden kemiriyor o tatsız kokusuz şeyi eheh.
  • hedep  (06.02.21 20:14:23 ~ 20:15:01) 
Mutfak kapısında içli içli bakıyor hep. Köfteyi sade yaparız genelde o yüzden veriyoruz. Balık, yoğurt, peynir de olabilir ama çok sık değil.


  • jazzabel  (06.02.21 20:51:28) 
Van kedisi bizimki.

Birkaç ay önce sürekli kaşınmaya başladı, ondan önce de kaşınmıştı çokça ve yumurtadan sandık kesinlikle yumurtalı bir şey vermiyorduk. Veteriner herhangi bir şeyden olabilir dediğinden beri ne peynir, ne balık hiçbir şey vermiyoruz.

Yemek yemeyi çok seviyor, çokça da ağlıyor biz yerken ama üzgünüm kendi iyiliği için yapıyoruz.
  • chicha_v2  (06.02.21 21:03:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.