[]

yeni geçilen uyku düzenine alışamamak

uyanma saati 7:00 arası 08:00
yatma saati 00:00 arası 01:00

sabah ilk uyandığımda çok iyiyim ama öğleden sonra başımın arkası ağrımaya başlıyor. o yüzden gün içerisinde mecburen bir saat uyumak zorunda kalıyorum. bu yorgunluğu aşmak için ne yapmam gerekiyor?

- biraz daha geç uyanmayı denedim ama olmuyor. saat çalmadan belirttiğim aralıkta uyanıyorum.
- bol bol su içip düzenli besleniyorum.
- tüm gün evdeyim ve bu süreçte egzersiz yapmadım. bununla alakalı olabilir sanki.

 
Ben bi ara her gun 12de uyuyup 5te uyanmayi denedim. Aynen senin dedigin gibi saat11den aksama kadar basimda agriyordu. Bundan dolayi bir hafta sonra uyanma saatini 6ya cektim. Agri bicak gibi kesildi. Cok daha dinctim gun icerisinde.


  • Kirmizibavul  (06.02.21 14:01:17) 
Uyku saatleri 1,5 ve katları şeklinde olmalıymış. Cevaptaki durum da bunu kanıtlıyor sanırım, 5 saat uyumak yerine 6 saate çıkarınca iyi gelmiş.
Bunun için bir sleeptime gibi bir site vardı, yatış saatine göre uyanmanız gereken saati veriyordu.

Özetle 4,5 veya 6 ya da 7,5 saat uyku sonunda uyanmalısınız. Sürekli az bünyeye zarar vereceği için en az 6 ideal sanırım.
  • epitaf  (06.02.21 14:23:26) 
@epitaf lisede uniye hazirlanirken 1 sene boyunca 00-05 arasi gunde 5 saat uyudum. Hic bir sorun yasamadim. Algilarim son derece acikti. Oyleki lise sonun basinda matematik-turkcede temelim bile yokken sinavda ilk 2000e girdim.

Gene o duzeni yakalamak istedim ama bas agrisi cekilecek gibi degildi. Bir dongu oldugu kesin ama herkes icin bunun 2,5 saat olmasi bana mantikli gelmiyor.
  • Kirmizibavul  (06.02.21 14:54:53) 
6 saat uyku az. 8'e yaklaştır. dolayısıyla erken yatacaksın.


  • alperz  (06.02.21 14:55:38) 
8 saatten az uyumak sağlıksız. Az uyuyorsun


  • sta  (06.02.21 17:33:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.